«Ιράκ: Πόλεμος χωρίς τέλος» - Το 4ο μέρος απόψε στον ΣΚΑΙ

Χρήστος Παναγούλης
0

Η κορυφαία σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση στον ΣΚΑΪ, που αφηγείται το ολέθριο αντίκτυπο που άφησε πίσω του αυτός ο πόλεμος, μέσα από τις συγκινητικές μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο επίκεντρο. Μία ιστορία με πολλούς πρωταγωνιστές, που ο καθένας καταθέτει τη δική του αλήθεια.


Τι θα δούμε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 00.30

Τον Δεκέμβριο του 2003, η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν από τις συμμαχικές δυνάμεις δημιούργησε στον Λευκό Οίκο την πεποίθηση πως η δημοκρατία πλησιάζει στο Ιράκ, και πως αρκεί να εξουδετερωθούν οι υποστηρικτές του προκειμένου να έρθει η σταθερότητα και η ασφάλεια στη χώρα.

Ο Τζον Νίξον, υψηλός αξιωματούχος της CIA, είχε κάνει σκοπό της ζωής του την ανατροπή του Σαντάμ. Όταν βρέθηκε επιτέλους απέναντι στον αφοπλισμένο πλέον δικτάτορα, πίστεψε ότι τώρα θα πάρει τις απαντήσεις που έψαχνε εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, θυμάται ακόμα με συντριβή τα προφητικά λόγια που άκουσε από τον Σαντάμ κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του: «Εσείς οι Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνετε τι κάνατε. Το Ιράκ θα γίνει η εστία της παγκόσμιας τρομοκρατίας».

Πριν ακόμη τελειώσουν οι πανηγυρισμοί των Αμερικανών για τη σύλληψη του Σαντάμ, ένα νέο δραματικό κεφάλαιο ξεκίνησε στο Ιράκ. Οι αντιμαχόμενες σέκτες που ο ιρακινός δικτάτορας είχε καταφέρει να κρατήσει υπό έλεγχο για τόσο καιρό, πήραν ξανά τα όπλα και έριξαν τις πρώτες σφαίρες ενός τραγικού εμφυλίου πολέμου.
 

Ιράκ: Πόλεμος Χωρίς Τέλος: Μία συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ, πέντε επεισοδίων σε παραγωγή του BBC. Το 4ο Μέρος, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !