ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Η έκπληξη του Survivor, η δεύτερη ευκαιρία του Λιάγκα, ο "ομιλητικός" εργένης και το μεγάλο comeback

Χρήστος Παναγούλης
10


Καλησπέρα friends, ελπίζω να είστε όλοι καλά και πάνω απ’ όλα υγιείς. Μέσα από το «ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» θα σχολιάζουμε κάθε εβδομάδα όλα όσα συμβαίνουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, τα ups και τα downs της ελληνικής τηλεόρασης. 

Πρεμιέρα λοιπόν σήμερα, οπότε ας μην καθυστερούμε… 

Και ξεκινάμε από το «Survivor», το οποίο επέστρεψε στις οθόνες μας και είχε ομολογουμένως ανέλπιστη επιτυχία. Δεν θα σταθώ όμως στα νούμερα, ούτε στον προγραμματισμό του καναλιού που έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο τους απέναντι. Θα σταθώ στον παρουσιαστή, αφού ο Σάκης Τανιμανίδης αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μείνει στην πλευρό της αγαπημένης του Χριστίνας Μπόμπα και την θέση του πήρε ο Γιώργος Λιανός. Ουδέν κακό αμιγές καλού θα πω εγώ, αφού ο έμπειρος παρουσιαστής στέκεται επάξια στον ρόλο του και καταφέρνει με το χιούμορ του και τις εύστοχες ερωτήσεις του να αφήσει το δικό του στίγμα στο παιχνίδι. Και κάτι παραπάνω από αυτό… έχω την αίσθηση ότι ο Γιώργος Λιανός έρχεται να δημιουργήσει μία νέα σχολή παρουσιαστών που δεν είναι celebrities, δεν είναι influencers, δεν απασχολούν το κοινό με την προσωπική τους ζωή. Είναι όμως παρουσιαστές «χαμαιλέοντες», μπορούν να ενταχθούν σε κάθε concept με ευκολία και να σε κάνουν να νομίζεις ότι τους παρακολουθείς χρόνια. Ένα αμερικάνικο μοντέλο εν ολίγοις, το οποίο πρέπει κατά την γνώμη μου κάποια στιγμή να έρθει και στην Ελλάδα.


Ένα από τα πιο hot θέματα των τελευταίων ημερών είναι και η επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα στο «Πρωινό». Κίνηση ματ όσον αφορά στο επικοινωνιακό, αφού το θέμα συζητήθηκε σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή και site, ωστόσο αν θέλετε την εκτίμηση μου τα νούμερα θα ξεφουσκώσουν γρήγορα. Αφενός το κοινό είναι πλέον εκπαιδευμένο, δεν «μασάει» από κινήσεις εντυπωσιασμού και αναζητά αυθεντικό περιεχόμενο και τηλεοπτική ταυτότητα, κάτι που τα τελευταία χρόνια λείπει από το «Πρωινό». Αφετέρου, ο Γιώργος Λιάγκας δεν είναι πλέον ιδιαίτερα συμπαθής στο τηλεοπτικό κοινό, ιδίως μετά τα περσινά στον ΣΚΑΙ. Άλλωστε, στην Ελλάδα είναι συχνό το φαινόμενο να ψάχνουμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο, για να του φορτώσουμε όλα μας τα στραβά. Το σίγουρο είναι ότι ο παρουσιαστής θα τα δώσει όλα στο νέο του εγχείρημα, αφού ήδη κουβαλά στην πλάτη του μια αποτυχία και όπως γνωρίζουν οι ποδοσφαιρόφιλοι, στην δεύτερη κίτρινη κάρτα…«καίγεσαι».



Συνεχίζουμε με την Σάσα Σταμάτη, η οποία αναλαμβάνει ρόλο έκπληξη στο νέο ριάλιτι αγάπης του Alpha, το «Battle of the couples». Και ρωτώ…αυτό είχε στο μυαλό της η έμπειρη δημοσιογράφος, όταν απαντούσε ότι δεν της λείπει η τηλεόραση και ότι δεν θα επιστρέψει παρά μόνο με κάτι που να της ταιριάζει απόλυτα; Και η αλήθεια είναι ότι απέρριψε αρκετές προτάσεις, τόσο για παρουσίαση εκπομπής όσο και για πάνελ, πριν δώσει τελικά τα χέρια με τον Alpha. Όπως λένε βέβαια, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αν και τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα για το συγκεκριμένο ριάλιτι. Δεν είναι μόνο ο ανταγωνισμός, που σε αυτήν την φάση είναι πιο σκληρός από ποτέ, αλλά και η επιλογή του Παναγιώτη Βασιλάκου για την θέση του παρουσιαστή. Άλλωστε ο πιο περιζήτητος εργένης της Ελλάδας (πρώην εργένης, με συγχωρείται) δεν φημίζεται για την ευγλωττία του…


Κλείνοντας την σημερινή στήλη δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην επιστροφή των «Ράδιο αρβύλα», οι οποίοι μετά από δύο χρόνια απουσίας ήρθαν να ταράξουν το εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο. Φαίνεται μάλιστα ότι η παρέα από την Θεσσαλονίκη διανύει μία από τις καλύτερες της φάσεις, με τις ατάκες του να βάζουν καθημερινά «φωτιά» στο στούντιο. Η σαρωτική τους επιτυχία όμως είναι και μια απόδειξη ότι όταν οι τηλεθεατές θέλουν να δουν μια εκπομπή, θα την αναζητήσουν και θα την βρουν στο τηλεκοντρόλ τους, σε όποιο κανάλι και αν προβάλλεται. Έτσι απλά το αναφέρω, γιατί τελευταία έχουμε δει πολλούς να «σαρώνουν» με 10%.

Αυτά λοιπόν για σήμερα, δίνουμε ραντεβού την επόμενη Δευτέρα με περισσότερα τηλεοπτικά νέα και φυσικά με περισσότερο σχολιασμό.

Email: chrispanagoulis@gmail.com

Instagram: chrispanagoulis

Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Καλή αρχή Χρήστο. Χαίρομαι που επιστρέψατε όλοι με στήλες. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά στους Ράδιο αρβύλα μου λείπει το λογότυπο του ΑΝΤ1 πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σύντομο το Τηλεβαρόμετρο . Θα ήθελα περισσότερο τηλεοπτικό σχολιασμό για πρεμιέρα στήλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή σου εύχομαι στο Τηλεβαρομετρο που μας είχε λείψει .Αρχικά στο θέμα του Λιανού αναγνωρίζω ότι δεν βιάστηκε ποτέ να γίνει πρώτο βιολί .Κατι που δεν το βλέπομε συχνά στην τηλεόραση γιατί όλοι κυνηγάνε την καρέκλα της παρουσίασης .Έμαθε πράγματα ως δεύτερος, περίμενε ,είχε επιμονή και η ευκαιρία του ήρθε .Ο Λιαγκας είναι δυνατός για να «πεθάνει» τόσο εύκολα. Είναι ο ποιο διαβασμένος παρουσιαστής και μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα με μία άποψη που λείπει γενικά από την τηλεόραση .Του έχω εμπιστοσύνη, δεν ξέρω εάν έρθει πρώτος άλλα σίγουρα θα στρώσει έδαφος για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν .Άνθρωπος χωρις λάθη και αδύναμες στιγμές δεν υπάρχει ,να δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες και ο Λιαγκας αναγνωρίζει τα λάθη του και ζητάει και συγνώμη Αλλά η κριτική σου έχει μια βάση….το μέλλον θα δήξει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλά έκανες ένα λάθος, η επιστροφή του Λίαγκα δεν έπαιξε σε καμία τηλεοπτική εκπομπή πλην του πρωινού και του έλα χαμογέλα μετά απο μέρες, στα σαιτ ναι έγινε χαμός, οπότε το έπαιξε σε καθέ εκπομπή που λες σίγουρα είναι αν άστοχο, κατα τα άλλα τέλειος ωραία άποψη! καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ σε όλα όσα έχεις γράψει πραγματικά αντικειμενικός συνέχισε έτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Αρβύλα απουσίαζαν δύο χρόνια από την τηλεόραση. Και οι δύο εκπομπές πέρσι μεταδίδονταν από το youtube. To λέω από την άποψη πως το κοινό τους δεν είχε να τους δει δύο χρόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα. Καλή αρχη. Συμφωνώ με όλα. Ειδικά για το Λιάγκα αυτό πιστεύω κι εγώ. Ο Λιανός είναι εξαιρετικός. Το survivor σαν πρότζεκτ δεν ξέρω αν θα κρατήσει τα 30αρια γιατί πιστεύω πολύ στο μάστερ σεφ (κρίνοντας βέβαια από τις προηγούμενες σεζόν οπότε μπορεί να κάνω και λάθος) και από το your face που θεωρώ θα κάνει την καλύτερη σεζόν του αν έχει και καλούς κριτές βεβαια. Πόσο συμφωνώ για την επιτυχία του 10 τοις εκατό που έγραψες. Για τον Κοκλώνη λέω που τον γλείφουν όλοι ότι σκίζει με 10 και 8 τοις εκατό δικαιολογώντας το μικρό του καναλιού. Ξεχνάνε ότι η κατκεν και οι αρβύλες σκίζουν στο ίδιο μικρό κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που τα είδατε τα 30νταρια του survivor; Εξαφανίστηκε από τον χάρτη με ανταγωνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια για την πρεμιερα της πολυ αξιόλογης στήλης. Δεν θα μπορουσα να συμφωνήσω περισσότερο σε κανένα από τα παραπάνω θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !