Mediatown: Με δύο χρόνια καθυστέρηση ο Λιάγκας, η ευφυΐα της Φαίης, η στρατηγική του STAR, δυνατό ΣΚ Family, νέα ζώνη στον ΑΝΤ1, mega ξένης αισθητικής, η Λαμπίρη στον ΑΝΤ1

Κωνσταντίνος Κότσαρης
9






 Επιστροφή! Το "Mediatown" μετά από 7 μήνες είναι και πάλι εδώ. Οι προηγούμενοι μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι, ωστόσο αξίζει να κάνουμε σε τέτοιες φάσεις ένα restart, να μάθουμε να ζούμε με τα προβλήματα και να επιστρέψουμε σε κάτι που αγαπάμε πολύ όπως είναι αυτή η στήλη. Να θυμίσουμε πως το "Mediatown" διανύει την πέμπτη σεζόν του και ελπίζουμε να έχει δρόμο ακόμα. 



Επιστροφή με δύο χρόνια καθυστέρηση

Πριν δύο σεζόν, αυτή η εδώ η στήλη πολύ συχνά έκανε λόγο για το λάθος του ΑΝΤ1 να έχει στον "πάγκο" τον Γιώργο Λιάγκα, να τον έχει δηλαδή στο δυναμικό του και να μην τον αξιοποιεί. Ε ήρθε ο καιρός το ίδιο το κανάλι να επιβεβαιώσει τη στήλη, κάνοντας πρόταση στον παρουσιαστή να επιστρέψει. Μία κίνηση που κατά πάσα πιθανότητα θα ανεβάσει τα νούμερα της πρωινής ζώνης, αλλά και θα δώσει τη δυνατότητα στον σταθμό να έχει στο δυναμικό του έναν άνθρωπο που μπορεί με τον τρόπο του να προωθήσει τα νέα φιλόδοξα project, όπως είναι η "Φάρμα". 



Είναι παραδοχή ήττας για τη Φαίη;

Ενδεχομένως και ναι. Η Φαίη Σκορδά δεν διανύει φέτος και την καλύτερη σεζόν της, κάτι που συμβαίνει και τα τελευταία χρόνια. Κατά τη γνώμη μου, η βασική αδυναμία της παρουσιάστριας είναι στις συνεντεύξεις, κάτι που θα "σωθεί" σίγουρα με την έλευση Λιάγκα. Το βασικό πρόβλημα είναι, όμως, το ότι πολλές φορές "τραβάνε" τα θέματα από τα μαλλιά σε διάρκεια, κάτι που οδηγεί τους τηλεθεατές σε zapping. Δίνεται η αίσθηση ενός αργοκίνητου προγράμματος, που χρειάζεται σίγουρα να μπει σε πιο fast forward ρυθμούς. 



Οι λάθος επιλογές και η έλλειψη εγωισμού

Ήταν λάθος. Η συμμετοχή των Δημήτρη Μοθωναίου και Κόνις Μεταξά δεν βοήθησε σε τίποτα την εκπομπή και ευτυχώς αυτό έγινε αντιληπτό από πολύ νωρίς. Αντίθετα, η συνεργασία με τους Βαγγέλη Περρή και Αλέξη Μίχα είναι στα θετικά της εκπομπής. Το πιο σημαντικό, πάντως, που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η Φαίη αποδείχθηκε πολύ έξυπνη για να "πεθάνει" τηλεοπτικά. Ξέρει πως το συμβόλαιο της με τον ΑΝΤ1 λήγει το Καλοκαίρι και αποφάσισε να βάλει τον εγωισμό της κάτω, να κάνει ένα μη ιδανικό για εκείνη πισωγύρισμα, με στόχο την άνοδο της εκπομπής, αρά και την ανανέωση της συνεργασίας. Λίγες παρουσιάστριες θα το έκαναν αυτό...



Το θυμήθηκαν μετά τον τελικό...

Πάμε στο STAR και στη "Φωλιά των ΚουΚου". Δεν θα αναφερθούμε στο θέμα των ημερών, καθώς πολιτική μας πάντα είναι να μην "χτυπάμε" αυτόν που έχει "χτυπηθεί" από παντού. Αυτό, όμως, που είναι άξιο αναφοράς είναι η υποκρισία σχετικά με τη θεματολογία. Ένα ολόκληρο Φθινόπωρο, η συγκεκριμένη πρωινή εκπομπή δεν έπαιξε ποτέ το "Big Brother", με απόφαση καναλιού να μην διαφημιστεί ο ανταγωνισμός. Με το που τελείωσε το ριάλιτι εγκλεισμού του ΣΚΑΙ, η συγκεκριμένη εκπομπή άρχισε να εμπλέκεται με το συγκεκριμένο project, είτε με το σχολιασμό της νικήτριας, είτε καλώντας τους διδύμους. Ξαφνικά ανακάλυψαν δηλαδή το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Δυνατή ομάδα...

Μετά την περίπτωση Λιάγκα, έχουμε και την περίπτωση Ποσειδώνα Γιαννόπουλου. Την περσινή σεζόν, το "Mediatown" πολλές φορές είχε αναρωτηθεί για ποιο λόγο δεν συνέχισε στο "Ευτυχείτε", αφού η παρουσία του ήταν πολύ δυναμική. Ε λοιπόν, μετά από 1,5 χρόνο επιστρέφει στα τηλεοπτικά, κάτι που αποτελεί ένα δυνατό συν της εκπομπής "ΣΚ Family". Εξίσου δυνατό είναι και το πάντρεμα των Χάρη-Αντελίνα. Η χημεία τους είναι δεδομένη και δεν είναι διόλου απίθανο να δεχθεί ισχυρό πλήγμα το "Καλύτερα δεν γίνεται" της Ναταλίας Γερμανού. Αν η εκπομπή του ΣΚΑΙ δεν υστερήσει σε πρωτογενή θέματα και σε ενδιαφέροντες καλεσμένους, τότε υπάρχουν όλοι οι οιωνοί να τα πάει εξαιρετικά. 



Σε παραγωγή Κοκλώνη το "Celebrity game night"'

Επεκτείνεται η συνεργασία Mega και της Barking Well media του Νίκου Κοκλώνη. Εκτός από το "My Greece" που μετακομίζει εκεί, θα αναλάβει και την παραγωγή του "Celebrity game night" με τη Σμαράγδα Καρύδη που έρχεται σύντομα στην Prime time. Όσο για το "Just the two of us", αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το κανάλι προβολής, ενώ σύντομα αναμένεται να δούμε και κάποια από τα άλλα project που έχουν ακουστεί. Το σίγουρο είναι ότι το "Fame Story" πάει για την επόμενη σεζόν (επίσης δεν ξέρουμε κανάλι) με πολύ πιθανό εκεί να αξιοποιηθεί και ο Ανδρέας Μικρούτσικος. 

Νέες μεταγραφές στο OPEN;

Αυτό που ακούγεται στο εσωτερικό του OPEN είναι πως φυσικά και δεν θέλουν να χαλάσουν τη συνεργασία με τον Νίκο Κοκλώνη, ωστόσο θέλουν σιγά σιγά το κανάλι να επιστρέψει στην αρχική του μορφή και να κάνει παραγωγές δικές του. Ήδη η επιτυχία των "Ράδιο Αρβύλα" άνοιξε την όρεξη στα στελέχη. Η Αγγελική Νικολούλη και ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι δύο πρόσωπα που θα ήθελε το κανάλι στη late night ζώνη του. 



Επιστρέφει;

Θα μπορούσε να είναι εφιάλτης η επιστροφή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στην τηλεόραση και πόσο μάλλον σε ζωντανή εκπομπή. Αν πράγματι, ο Νίκος Κοκλώνης και η Barking well media πείσουν το Mega για αυτή την πρόταση, τότε το πρώην μεγάλο κανάλι ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να γίνει ξανά μεγάλο. Πάντως, από ότι μάθαμε δεν είναι μία σκέψη για το άμεσο μέλλον. 



Βήματα πίσω του Mega στην αισθητική...

Ήδη η μεταγραφή της ομάδας του Ανδρέα Γεωργίου είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει δει στη ζωή λίγο καλό θέατρο ή λίγη καλή μυθοπλασία, αντιλαμβάνεται πως η αισθητική των σειρών που κάνει είναι συγκεκριμένη και το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο υποκριτικό επίπεδο των συντελεστών. Το παλιό Mega δεν άφηνε ποτέ στη βάση της prime time να είναι ένα τέτοιο προϊόν.



Θετικά δείγματα για την "Έξαψη"

Αντίθετα, η «Έξαψη» έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις  . Πρόκειται για μια προσεγμένη σειρά με ένα πολύ δυνατό σενάριο και αυτό που το κάνει να  ξεχωρίζει είναι ότι θίγει πολλές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Έξυπνη επιλογή του cast να χρησιμοποιήσει πρόσωπα που τα έχουμε  ταυτίσει με τις επιτυχίες του mega και δεν έχουν «καεί» από τα media . Η δυναμική της σειράς φαίνεται και στα νούμερα τηλεθέασης αφού το κανάλι κατάφερε να "ξεκολλήσει" από τα μονοψήφια .



Προχωρά ο Σεφερλής...

Και μπορεί στον το "Η φωτογραφία της ζωής σου" με την Μαριάννα Τουμασάτου να καθυστερεί με πιθανότητες να πάει την επόμενη σεζόν, ωστόσο οι "Κόντρες" με τον Μάρκο Σεφερλή προετοιμάζονται κανονικά. Όλα δείχνουν πως θα βγουν στον αέρα αρχές Μαρτίου μαζί με τη "Φάρμα", ώστε το κανάλι να κάνει τις ριζικές αλλαγές που στοχεύει στο πρόγραμμά του. Κατά πάσα πιθανότητα, θα δούμε το "Still Standing" στις 4 το απόγευμα, τις "Κόντρες" στις 5 και τον "Ήλιο" στις 6. 



Η Λαμπίρη στον ΑΝΤ1;

Μένουμε στον ΑΝΤ1 μεταφέροντας σας μία σκέψη που ακούστηκε στο εσωτερικό του ομίλου, χωρίς φυσικά να επιβεβαιώνεται επίσημα κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, ειπώθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη πως αν δεν ξεπεραστούν τα προβλήματα με την εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη στο Μακεδονία ΤV (φυσικά θα ακολουθήσουν όλες οι νομικές ενέργειες για αυτό) δεν αποκλείεται να δούμε την εκπομπή της στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο. Κουβέντες για εκπομπή το ΣΚ στον ΑΝΤ1 έχει κάνει και η Βάσω Λασκαράκη. 



Νέα ζώνη στον ΑΝΤ1;

Μία νέα στρατηγική επεξεργάζεται αυτή την περίοδο ο ΑΝΤ1 για το πρόγραμμά του την επόμενη σεζόν. Συγκεκριμένα, έχει πέσει στο τραπέζι η σκέψη να "κλειδώσει" μία ζώνη (πχ το 11-12) και σε αυτή να βλέπουμε καθημερινές σειρές των 12-15 επεισοδίων. Έτσι, αφενός διατηρείται η καθημερινή συνήθεια που έχει παρατηρηθεί πως συσπειρώνει τους τηλεθεατές και αφετέρου θα εξασφαλίζεται μία αισθητική. Αυτό σημαίνει πως ανά περίπου 3 εβδομάδες θα βλέπουμε και νέο σήριαλ στο συγκεκριμένο slot. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σειρά την οποία θα κάνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ενώ δεν αποκλείεται και άλλα προγράμματα μυθοπλασίας να τα βλέπουμε πρώτα στη νέα συνδρομητική πλατφόρμα του Ομίλου και μετά σε αυτή τη ζώνη. 



Έτοιμοι από νωρίς για τη νέα σεζόν...

Την ίδια ώρα το κανάλι του Αμαρουσίου φαίνεται πως έχει κάνει τα "κουμάντα" του από νωρίς για το entertainment στοιχείο με το "Ποιος θέλει να γίνει εκκατομυριούχος" και το "Ελλάδα έχεις ταλέντο" να έχουν "κλειδώσει". Η πορεία της "Φάρμας" θα δείξει και αν το κανάλι πρέπει να αναζητήσει νέο ριάλιτι. 

Αυτά τα πολλά για σήμερα. Το ραντεβού μας ανανεώνεται για την επόμενη Τετάρτη. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και κυρίως να προσέχετε τους εαυτούς σας. 

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Καλή αρχή Άγγελε. Πλούσια και χορταστική η στήλη σου με πολλές ειδήσεις και αποκλειστικά. Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επαναφορά στην στήλη σου γιατί πλέον η τηλεοπτική κριτική είναι ανύπαρκτη στο medιακο χώρο .Συμφωνώ στα περισσότερα .Ο Αντ1 θέλω να δω πως θα του πάνε αυτές οι αλλαγές φέτος με μία μυθοπλασία που αποδίδει πολύ καλά .Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ένα reality όπως η Φάρμα στο 8-9 διότι το κοινό εκεί υπάρχει αν θυμηθούμε ότι Κατι Ψήνεται που δεν έπεφτε κάτω από το 20% σε αυτή τη ζώνη , από την άλλη βλέπω ότι ο Αντ1 στρώνει έδαφος για μια πολύ δυναμική χρονιά του χρόνου ,αυτή η αίσθηση μου δίνεται .Το δελτίο τύπου για το Γ. Λιάγγα καλό θα ήταν να μην ήταν τόσο φειδωλό ,μάλλον θέλουν να περάσει τις εξετάσεις του Πρωινού! Σπυροπούλου και σειρά Α.Γεωργείου ,στο μεγάλο κανάλι ….μην δούμε το σήμα να καταρρέει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή Άγγελε κι από εμένα! Όπως πάντα απολαυστική η στήλη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακούγεται δυνατό το πρόγραμμα που θέλει να ετοιμάσει του χρόνου ο ΑΝΤ1 Όσο για τη φάρμα Δεν ξέρω αν θα του βγει τελικά και για τον Λιαγκα η δυναμική του δεν είναι ίδια με αυτή που είχε πριν 2 χρόνια Όσο για τη σειρά του Γεωργίου στο Mega νομίζω ότι μόνο με Κονιόρδου και Άντζελα Γκερέκου στο καστ ανεβαίνει ειδη η αισθητική πρέπει να κάτσουμε να δούμε πρώτα θεωρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κριμα να προδικαζουμε το σιριαλ του Γεωργιου πριν βγει ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και οι 8 Λέξεις έχουν κάποιους καλούς ηθοποιούς, όμως δεν καταφέρνουν να σώσουν το υποκριτικό επίπεδο της σειράς, άρα για ποιο λόγο πιστεύει κανείς ότι αυτό θα αλλάξει στη νέα του σειρά; Άλλωστε οι νέοι και άγνωστοι ηθοποιοί στοιχίζουν λιγότερο στην τσέπη του Γεωργίου και εκεί "βάζει τα δυνατά του" κάθε φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απολαυστική η στήλη με πολλές ειδήσεις.Μπράβο Άγγελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια Άγγελε για την εξαιρετική σου στήλη. Για πρώτη φορά διαβάζω στήλη όπου όχι μόνο συμφωνώ με όλα τα γεγραμμένα, αλλά κάλυψες και προσωπικές μου σκέψεις που δεν είχα δει μέχρι στιγμής τουλάχιστον να θέλει θίγονται στον mediaκο χώρο, όπως είναι ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, οι Κου-κου με το Big Brother και το Mega με Έξαψη και Γεωργίου. Ευχομαι σε μια εξίσου εποικοδομητική συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστη σκεψη να παει η Λαμπιρη στον αντ1 δε καταλαβαινω γιατι να τη χαντακωσουν στη μακεδονια τβ ,ειναι το καταληλλο ατομο στη καταληλλη θεση κακα τα ψεματα μια γκοσιπ εκπομη θα κανει αρα το κατεχει πολυ καλα το θεμα και ειναι αποδεδειγμενο,προτιμω ενα εμπειρο ατομο για τη θεση αυτη παρα μοντελα ,τραγουδιστες και ινφλουενσερς που τραβανε κοσμο με το ονομα τους αλλα λενε οτι τους υπαγορευει το κοντρολ Π.Χ Χαρης Βαρθακουρης,Βασω Λασκαρακη ,Ελλη Κοκκινου και αλλα πολλα που ακουμε. Και εκτος αυτου δεν εχουν να χασουν κ κατι αν τη πανε στην απογευματινη ζωνη του αντ1 μιας και τα εγκληματα κανουν μονοψηφια κ η Μπεκατωρου ειναι στη χειροτερη της φαση αρα χρειαζεται μια ανανεωση αυτη η ζωνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !