«Ώρα για φαγητό»: Αυτό είναι το μενού της εβδομάδας

Χρήστος Παναγούλης
0


Για νέους γευστικούς προορισμούς ετοιμαζόμαστε και αυτή την εβδομάδα. Με οδηγό την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, φτιάχνουμε απίθανες συνταγές που μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Εύκολα πιάτα για όλες τις ώρες της ημέρας και ιδιαίτερες συνταγές για ξεχωριστές περιπτώσεις. Από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό, στον ΣΚΑΪ.


Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου – Εύκολα & Υγιεινά

Αρχή της εβδομάδας και η Αργυρώ μάς δείχνει ένα διαφορετικό και υγιεινό τρόπο για να φτιάξουμε ζουμερά μπιφτέκια. Το υλικό που κάνει τη διαφορά είναι η βρώμη. Για τη συνέχεια, ετοιμάζει ένα εύκολο γλυκό με φρέσκο τυρί κρέμα και κόκκινα φρούτα, να το "πιούμε" στο ποτήρι. Και για το τέλος, εάν χρειαζόμαστε μία μοναδική συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια, η αγαπημένη μας μαγείρισσα έχει τη λύση. Χωρίς πολλά μετρήματα, χωρίς πολλά ζυγίσματα, αλλά με απίστευτη γεύση και με ζύμη πραγματικά τραγανή.


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου – Μαγειρικό Σχολείο

Μαγειρικό σχολείο σήμερα και το πρόγραμμα έχει δύο πολυαγαπημένα και δημοφιλή ιταλικά πιάτα. Η πρώτη συνταγή είναι η αματριτσιάνα. Μία μακαρονάδα, πικάντικη και με ελαφρά καπνιστή γεύση που «κατάγεται» από την πόλη Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας. Πρόκειται για την πιο αγαπημένη pasta, μετά τη napolitana και τη bolognese. Στη συνέχεια, η Αργυρώ μάς μαθαίνει να ετοιμάζουμε involtini, δηλαδή γεμιστά μοσχαρίσια ρολάκια με τυρί που λιώνει, σε συνδυασμό με αρώματα ντομάτας και βασιλικού. Για το τέλος, ταξιδεύουμε στην Ήπειρο, με το αγαπημένο βουτυράτο τυρί των Βλάχων, το κασκαβάλ, το οποίο η Αργυρώ τυλίγει σε φινετσάτα «πουράκια», συνοδεία ξηρού σύκου.


Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου – Γλυκά & Αλμυρά

Στο σημερινό τραπέζι φιλοξενούνται τρία υπέροχα πιάτα, με άρωμα από Ελλάδα, Αμερική και Ισπανία. Η "τριπλέτα" των συνταγών ξεκινάει με μία φανταστική πορτοκαλόπιτα, με τραγανό φύλλο κρούστας και κρέμα γάλακτος. Ένα ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσουμε τα κυρίως πιάτα μας ή ακόμη και να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, συνοδεία μοσχοβολιστού καφέ. Η αγαπημένη μας μαγείρισσα συνεχίζει με ένα πιάτο, με προέλευση από χώρες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού: τηγανητό κοτόπουλο με ντιπ μουστάρδας. Και το μενού κλείνει με μία ισπανική ομελέτα φούρνου, με πατάτες, σκληρό τυρί, αλλά και γαλοπούλα με μυρωδικά. Ένα πιάτο με πολλές πρωτεΐνες, εύκολο, αλλά εντυπωσιακό.


Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου – Απλά & Μαγικά

Η πολύχρωμη κουζίνα της Αργυρώς φιλοξενεί σήμερα τρεις υπέροχες συνταγές. Πιάτα γευστικά, μοναδικά, τα οποία σίγουρα εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Η μαγείρισσα της καρδιάς μας ξεκινά τη σημερινή εκπομπή με χοιρινά μπριζολάκια με λαχανικά εποχής, αλλά και το διάσημο τυρί που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Κύπρο και καταναλώνεται πλέον σε όλο τον κόσμο, το δημοφιλές χαλούμι. Συνεχίζει με μία απίστευτη πατατόπιτα χωρίς φύλλο που μας λύνει τα χέρια, καθώς μπορούμε να τη σερβίρουμε ως ορεκτικό, ως κυρίως, αλλά και ως γαρνιτούρα. Και κλείνει το μενού με μία πολίτικη σαλάτα, ιδανική για γιορτινά τραπέζια. Μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, με ισορροπία μεταξύ όξινης και γλυκιάς γεύσης.


Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου – Νόστιμα & Λαχταριστά

Νόστιμες και λαχταριστές συνταγές φιλοξενούνται στο σημερινό μενού, το οποίο ανοίγει με ένα σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλο. Μία πίτα σκεπαστή με φρέσκο τυρί κρέμα και σαλάμι. Η Αργυρώ συνεχίζει με μία λαχταριστή πανσέτα με τυρί στη γάστρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρέας - σκέτο λουκούμι, εντυπωσιακό, εύκολο, ζουμερό και μαλακό. Δεν ξεχνάμε να λιώσουμε σκληρό τυρί για μεγαλύτερη απόλαυση. Και το μενού κλείνει με ένα πιάτο κλασικό, υγιεινό και θρεπτικό. Το λεμονάτο σπανακόρυζο. Μια συνταγή "μαμαδίστικη" αλλά ταυτόχρονα απαραίτητη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.


Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !