ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Αλήθειες για την Ζήνα, μεταγραφές στον ΑΝΤ1, σκαμπανεβάσματα στο Open και η Ελλάδα στο Netflix

Χρήστος Παναγούλης
15


Καλησπέρα σε όλους! Δευτέρα σήμερα και είμαστε εδώ για το καθιερωμένο μας ραντεβού, πριν όμως από αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την θερμή υποδοχή και τα ενθαρρυντικά σας σχόλια σε αυτήν την νέα προσπάθεια. Ας μην καθυστερούμε λοιπόν…


Και πάμε να ξεκινήσουμε από το Star και την Ζήνα Κουτσελίνη, η οποία δεν διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές της από άποψη τηλεθέασης. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες η Ιωάννα Μαλέσκου πολλές φορές παίρνει κεφάλι, με αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνια από το «Survivor». Και το ερώτημα είναι: πρόκειται για μία πτώση παροδική, η φανερώνει μία σταδιακή στροφή του τηλεοπτικού κοινού; Προσωπικά ελπίζω το δεύτερο, καθώς θεωρώ ότι οι «Αλήθειες με την Ζήνα», όπως και όλες οι ομοειδείς εκπομπές, είναι ότι χειρότερο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η ελληνική τηλεόραση. Και θα μου πείτε, με τόσα ριάλιτι, διλήμματα, τηλεφωνικές και παρατράγουδα αυτό σε πείραξε; Με πείραξε, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις τουλάχιστον ξέρεις τι βλέπεις. Αντίθετα, όλες οι «κοινωνικές» εκπομπές, παίρνουν τον ανθρώπινο πόνο, την μιζέρια, τον θάνατο, τον στολίζουν με ένα περιτύλιγμα ενημέρωσης και σοβαροφάνειας και τον σερβίρουν στο τηλεοπτικό κοινό. Όσο για τα νούμερα τηλεθέασης, η επιτυχία θεωρείται δεδομένη, αφού έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές ότι η ανθρώπινη δυστυχία δυστυχώς «πουλάει».


Και μιας και είπαμε για ριάλιτι, αυτό που συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα με την «Φάρμα» του ΑΝΤ1 δεν έχει προηγούμενο…κόσμος πάει, κόσμος έρχεται. Τόσα ονόματα, ούτε στον ΠΑΟΚ εν μέσω μεταγραφικής περιόδου. Και μέσα σε όλα αυτά, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν το ριάλιτι θα προβάλλεται καθημερινά στην απογευματινή ζώνη ή στην prime time κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Προσωπικά θεωρώ το πρώτο σενάριο παρακινδυνευμένο, αφού θα πρέπει να αλλάξει όλο το πρόγραμμα του σταθμού, με τον «Ήλιο» να μετακομίζει στις 6.00 και τις σειρές της prime time να μεταφέρονται μισή ώρα αργότερα. Και όλα αυτά, σε μία σεζόν που τα ριάλιτι είναι πιο πολλά και από τους τηλεθεατές, αφού το ρεπερτόριο έχει από μαγειρική και τραγούδι μέχρι επιβίωση και ζευγάρια.



Για να μην μένουμε όμως μόνο στα αρνητικά, την περασμένη εβδομάδα έπεσα πάνω στο «Into the skin», την νέα ταξιδιωτική εκπομπή του Γιώργου Μαυρίδη στο Open. Πραγματικό διαμαντάκι…ο Γιώργος δεν είναι τουρίστας αλλά ταξιδιώτης και φαίνεται ότι αυτό που κάνει το γουστάρει 100%. Εναλλακτικοί προορισμοί, ενδιαφέρουσες ιστορίες ανθρώπων και αυθεντική off the road περιπέτεια και όλα αυτά με το χιούμορ και το μεράκι ενός ανθρώπου που πρωτίστως ενδιαφέρεται να μοιραστεί εμπειρίες και όχι να κάνει τηλεόραση. Δεν θα πω ψέματα βέβαια, μου έλειψε ο χαβαλές και η ενέργεια του «World Party», όπως και να το κάνουμε ο Μαυρίδης με τον Τανιμανίδη ήταν σαν να λέμε το γιν και το γιάνγκ. Λέτε μετά την συμφιλίωση Βίσση-Βανδή, ο Κοκλώνης να κάνει και εδώ τα μαγικά του;



Και θα μείνουμε λίγο ακόμα στο Open, αφού εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκεται στον αέρα μια νέα μαγειρική εκπομπή με τίτλο «Κάθε μέρα σεφ», που προβάλλεται κάθε μεσημέρι στην θέση του «The Booth». Κι αν δεν την έχετε πάρει χαμπάρι μη ανησυχείτε, όπως φαίνεται από τα νούμερα τηλεθέασης μάλλον δεν είστε οι μόνοι. Αναρωτιέμαι όμως, πραγματικά πίστευαν στο Open ότι μία ακόμα μαγειρική εκπομπή με τον - συμπαθέστατο κατά τα άλλα - Βαγγέλη Δρίσκα, θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι από τον Μουτσινά, το «Ρουκ Ζουκ» και το «Shopping Star» και να κάνει κάτι παραπάνω από 4%; Κίνηση πανικού ή απλά ήθελαν να καλύψουν την «τρύπα» στο πρόγραμμα με το μικρότερο δυνατό κόστος; Όπως και να ‘χει, με τέτοιες επιλογές δεν είναι να απορεί κανείς που το τηλεοπτικό κοινό στρέφεται όλο και περισσότερο στην συνδρομητική τηλεόραση και στο Netflix.



Τις τελευταίες ημέρες πάντως, ακούγεται έντονα ότι η σειρά «Έτερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια πρόκειται να ενταχθεί στο Netflix, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ελληνική μυθοπλασία. Για να βάζουμε όμως κάποια πράγματα στην θέση τους…πρόκειται όντως για μία πολύ αξιόλογη σειρά, καλογυρισμένη, με δυνατό σενάριο και υψηλή αισθητική. Αντίστοιχες βέβαια παραγωγές υπάρχουν πολλές, τόσο στο Netflix όσο και σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα. Και για να απαντήσω στην ερώτηση πολλών, φυσικά μια τέτοια σειρά αξίζει να προβληθεί στο Netflix, αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα κάνει παγκόσμια επιτυχία. Βέβαια για να λέμε την αλήθεια, έχουμε δει και πολύ χαμηλότερου επιπέδου παραγωγές να κάνουν επιτυχία στην δημοφιλή πλατφόρμα. Το σημαντικό όμως είναι ότι έστω και καθυστερημένα, η χώρα μας δείχνει να συμβαδίζει με την εποχή της και παράγει πρωτότυπες σειρές με έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Πολλά μπράβο λοιπόν στους δημιουργούς, γιατί μπορεί η σειρά να μην είναι αριστούργημα αλλά είναι κάτι διαφορετικό που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα και μας πάει ένα βήμα μπροστά.



Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πρεμιέρα του «MasterChef» που σάρωσε κυριολεκτικά τα πάντα στο πέρασμα της. Χωρίς ανταγωνισμό θα μου πείτε, οπότε το 40% δεν δείχνει και πολλά. Αυτό που αποδεικνύεται όμως για ακόμη μία φορά, είναι ότι το μαγειρικό ριάλιτι δεν έχει κλέψει τυχαία τις καρδιές των τηλεθεατών. Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι ίσως η πιο επιτυχημένη τηλεοπτική παρέα των τελευταίων χρόνων, ενώ και το μοντάζ «παίζει» έξυπνα ανάμεσα στο χιούμορ και στο συναίσθημα. Χαλάλι λοιπόν η μεγάλη αναμονή και μένει να δούμε πως θα διαμορφωθούν οι νέες ισορροπίες, με τις «Άγριες μέλισσες», το «MasterChef» και το «Survivor» να δίνουν από σήμερα σκληρή μάχη στην prime time.


Αυτά λοιπόν για σήμερα…Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Δευτέρα 8/2, με περισσότερα τηλεοπτικά θέματα και σχολιασμό.


Email: chrispanagoulis@gmail.com

Instagram: chrispanagoulis

Δημοσίευση σχολίου

15Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ας μετακινήσουν τον Ήλιο έτσι και αλλιώς δεν το βλέπει πολύ κόσμος και να βάλουν τη Φάρμα εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ σε όλα που λες , απλός να προσθέσω κάτι .Η μαγειρική εκπομπή στο open στη θέση του the booth νομίζω ότι είναι με προώθηση προϊόντος που αυτό σημαίνει ότι οικονομικά δεν στοιχίζει κατι στο κανάλι και δεν έχει στόχο να είναι ανταγωνιστική , σε σχέση με το the booth !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποκλείεται η Φάρμα να μπει Κυριακή διότι έχει ήδη ανακοινωθεί ως μέρα για το Your Face Sounds Familiar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν βλέπει τον Ήλιο πολύ κόσμος λέει ο άλλος που κοντράρει τους αρβύλα στα ίσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ το σενάριο να μετακινηθεί ο ήλιος και οι σειρές του αντ1 μισή ώρα αργότερα μπορεί να ναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια να σαρώσει η φάρμα να δώσει μπούστο γερό στη φαμίλια και οι μέλισσες να ναι περισσότερη ώρα απέναντι στο survivor. Από την άλλη υπάρχει κίνδυνος να καεί ο ήλιος η να πατώσει η φάρμα. Επίσης το Σάββατο το βράδυ πρέπει να έχει οπωσδήποτε επεισόδιο φάρμας η και την Παρασκευή μετα το καφέ της χαράς. Δεν έχει καν πρόγραμμα ο Αντ1 εκείνη την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8:50 Έχεις δίκιο οι 900.000 και των τηλεθεατών που βλέπει τον ήλιο καθημερινά είναι σχεδόν κανένας μωρέ θέλετε και τα λέτε η σας ξεφεύγουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ήλιος ανέβηκε πάρα πολύ από τα Χριστούγεννα και μετά. Οι τηλεταινίες μάλλον έφεραν νέους τηλεθεατές. Παίζει στα ίσα με τους Ράδιο αρβύλα. Ίσως όμως αξίζει να γίνει η αλλαγή μιας και η Φάρμα ακούγεται δυνατή με καλό Καστ. Ίσως αξίζει να γίνει καθημερινή συνήθεια κι όχι να παίζει μόνο ΠΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατά την γνώμη μου στην πρωινή ζώνη του Star μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι Κουκου παρά η Ζήνα. Σίγουρα δεν κάνει τα σαρωτικά νούμερα άλλων χρονιών αλλά θεωρώ πως στέκεται καλύτερα από τους Κουκου. Για την Φάρμα συμφωνώ πως Παρασκευή και Σάββατο μπορεί να παίζει γιατί πέρα από το Καφέ δεν υπάρχει κάτι άλλο αλλά τις άλλες μέρες είναι ρίσκο. Μπορεί να τους βγει αλλά μπορεί να πατώσει και μαζί της να παρασύρει και προγράμματα που όλους αυτούς τους μήνες έχουν χτίσει ένα κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμ ναι το ςτεροε εγώ είναι αριστούργημά και οι περισσότερες σειρές που έχω δει στο Netflix είναι κατωτεερες του! Είναι πραγματικά αριστούργημα τέτοιο σενάριο δεν θα ξαναυπαρξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα στην άποψη σχετικά με τις εκπομπές σαν της Αθήνας,επιτέλους κάποιος να τα πει όπως ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας παρακαλώ μη ξεχνάτε την Αγγελική στο prime time. Γιατί μπορεί να μην κάνει καλά νούμερα αλλά στο Twitter γίνεται χαμός και είναι κρίμα να μην την αναφέρουμε καν σαν να μην υπάρχει επειδή τα ριάλιτι δυστυχώς έχουν μεγαλύτερο κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H εκπομπή του Δρίσκα μα χαρά είναι, αξιοπρεπέστατος και καλός μάγειρας. Βέβαια δικαίως γράφετε ότι δεν μπορεί να χτυπήσει στα νούμερα Μουτσινά, Ρουκ Ζουκ και Shopping star. Αν βάλει μια να μιλάει σαν καθυστερημένη ή αν φέρει κατίνες να ξεκατινιάζονται για ένα κολάν ίσως κάτι καταφέρει ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα συμφωνήσω απόλυτα για την Ζήνα κάνει την χειρότερη εκπομπή της τηλεόρασης, και η Τατιάνα κάνει τέτοια εκπομπή αλλά με πολύ μεγαλύτερη αξιοπρέπεια, η Ζήνα για την τηλεθέαση είχε δείξει πτώματα χωρίς κάτι να τα θολώνει, και το ΕΣΡ 3 μέρες την έκοψε. Δεν λογαριάζει τίποτα, λέει στενάχωρες ειδήσεις και λες και από μέσα της χαίρεται, η Τατιάνα πάλι το κάνει πολύ καλύτερα και με περισσότερο σεβασμό. Οσο για την Μαγειρική εκπομπή του οπεν νομίζω ότι κάνει και καλύτερα νούμερα απο το μπουθ και πολυ πιο φθηνά, και δεν περίμενε και κανείς να κάνει πάνω απο 5% αλλά πάλι είναι κάτι καινούριο από το να χώναν καμία χαζή επανάληψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία τα γράφεις και συμφωνώ απόλυτα.
    Να πω κι εγώ μερικά πραγματάκια... η Ζήνα έχει μεγάλο πρόβλημα γιατί από το πρωί έως το βράδυ θανατικά ακούμε και διαβάζουμε και οπότε λογικό είναι να έχει πτώση η εκπομπή και αν δεν υπήρχε η πανδημία θα ήταν όπως πριν.Η Έκπληξη της σαιζόν είναι η Ιωάννα που ενώ δεν το περιμέναμε έχει ανέβει πολύ και κερδίζει πολλές φορές την Ζήνα.
    Ο Δρίσκας πέρα από ότι τον γνωρίζω προσωπικά,είμαστε και πατριωτάκια για μένα είναι από τους καλύτερους ΣΕΦ της χώρας και φυσικά ανήκει στην τριάδα των τηλεοπτικών σεφ (δεν έχει να κάνει με τι νούμερα θα βγάλει,είναι ο τρόπος του τέτοιος για το πως παρουσιάζει τις συνταγές του τις οποίες καταλαβαίνεις.
    Αυτά τα ολίγα ήθελα να γράψω.
    Καλή συνέχεια στο έργο σας και να μας γράφετε ωραία πράγματα να διαβάζουμε που τελευταία συμφωνούμε σε όλα 100%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 11:41 Τατιάνα και αξιοπρέπεια δε πάνε μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !