Σε αδιέξοδο τα κανάλια...

Χρήστος Παναγούλης
1


Σε νέα διλήμματα βρίσκονται τα ανώτατα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη διακοπή των δραστηριοτήτων από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και για τουλάχιστον τρεις βδομάδες.

Μια ενδεχόμενη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης θα προκαλέσει ζημία στα προγραμματισμένα έσοδά τους, ενώ μια ενδεχόμενη αφαίρεση των δημοφιλών προγραμμάτων θα επιφέρει απώλειες σε τηλεθέαση και νέα στροφή των θεατών στη συνδρομητική τηλεόραση.

Το κόστος του ακριβού προγράμματος, δηλαδή των σειρών και των reality shows, θα πρέπει να καλύπτεται από τα έσοδα στην ιδιωτική τηλεόραση. Το δίλημμα είναι ανάμεσα στην εγγραφή ζημιών από τη συνέχιση αυτών των προγραμμάτων και το κέρδος σε τηλεθέαση, που όμως δεν θα έχει οικονομικό αντίκρισμα. Υπάρχουν όμως και άλλες δύο επιλογές: Η μία είναι η παραγωγή ειδησεογραφικών εκπομπών, ωστόσο δεν είναι βέβαιο πως ο κόσμος θα τις παρακολουθήσει με το ίδιο ενδιαφέρον. Η δεύτερη λύση είναι η αγορά ξένου προγράμματος, όπως έχει ήδη κάνει ο ΑΝΤ1 υπογράφοντας συμφωνία με την NBC Universal ή όπως έκανε ο ΣΚΑΪ πέρυσι με την τουρκική διασκευή της αμερικανικής σειράς «Good Doctor». Το Mega έχει το πλεονέκτημα της ταινιοθήκης, που του επιτρέπει να μεταδίδει πρόγραμμα εγγράφοντας μηδενικό κόστος στην τρέχουσα οικονομική χρονιά.

Πηγή: typologies

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !