SAY IT: Τα πρώτα δείγματα γραφής τους...

7

Καθώς οδεύουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου οι περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές έχουν κάνει πρεμιέρα και έχουν δώσει ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής τους.

Θα ξεκινήσω να αναλύω τις σκέψεις μου από την θεωρητικά πιο καινούρια στον χώρο της παρουσίασης δηλαδή την Ηλιάνα.

POP UP "Ανάδυση ή καταβύθιση;"

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως η Ηλιάνα ήδη από το GNTM έδειχνε την άνεση της με τον φακό. Αυτή της η ικανότητα είναι εμφανής και μέσα από την εκπομπή. Είναι χαλαρή και αυθόρμητη ενώ όταν της δίνεται η ευκαιρία κάνει πειράγματα και χιουμοριστικά σχόλια. Δυστυχώς, όμως τα  θετικά χαρακτηριστικά της εκπομπής σταματούν εδώ. Μέχρι στιγμής η παρέα που την συνοδεύει δεν έχει ιδιαίτερο παλμό ούτε δέσιμο. Επίσης, φαίνεται πως ο καθένας ατομικά προσπαθεί να πει κάτι πιο αστείο από τον άλλο για να ξεχωρίσει. Βέβαια και η θεματολογία της εκπομπής , ή μάλλον η απουσία δομημένης θεματολογίας, δεν βοηθάει καθόλου ώστε η εκπομπή να γίνει πιο ελκυστική. Γενικότερα, μοιάζει σαν να έχουν αφήσει την εκπομπή στο έλεος της μοίρας κάτι που στον Alpha συνηθίζουν (ενδεικτικά αναφέρω το "Τι Λέει;") Τέλος, ίσως είναι λεπτομέρεια αλλά ακόμη και η επιλογή σκηνικού μοιάζει λανθασμένη αφού το τόσο σκουρόχρωμο στούντιο παραπέμπει σε βραδινή εκπομπή.

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ "Κάθε πέρσι και καλύτερα..."

Νομίζω πως αυτή η εκπομπή μου έχει αφήσει τις χειρότερες εντυπώσεις μέχρι τώρα. Η Φαίη ακούγαμε πως φέτος θα έβγαινε μπροστά και θα άλλαζε, αλλά από όσα είδαμε μέχρι τώρα είναι η ίδια Φαίη που βλέπαμε τόσα χρόνια. Πλην ,όμως, του γεγονότος πως φέτος έχει και την πιο αδύναμη ομάδα. Ομάδα που ούτε μπορεί να φέρει αποκλειστικά ούτε μπορεί και να τα υποστηρίξει. Γι'αυτό φαντάζομαι και επιστρατεύτηκε ο Αλέξης Μίχας που μας έχει συνηθίσει σε έγκυρο ρεπορτάζ και ο οποίος είναι σε σύνδεση σχεδόν στην μισή εκπομπή. Αν και η τόσο λεπτομερής αναφορά σε κάθε παίκτρια του Bachelor για τρεις μέρες στη σειρά απλώς κουράζει. Κλείνοντας, θεωρώ άχαρα και άκομψα τα κακεντρεχή σχόλια του Περρή και δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η ουσία στη στήλη του στην οποία ουσιαστικά ξανασχολιάζουν τα ίδια θέματα που σχολίασαν λίγο πριν. Ενώ τα πικρόχολα σχόλια προς άλλες παρουσιάστριες δεν αποδεικνύουν ύπαρξη χιούμορ αλλά ανασφάλειας.

ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ "Αποκλειστικά-διλήμματα και ο "Αθέμιτος" Θέμης"

Ο συνδυασμός ισχυρής και δομημένης θεματολογίας και στηλών που έχουν προκαλέσει για την αισθητική τους σίγουρα είναι αυτός που συντηρεί την εκπομπή. Η προσθήκη του Πουλόπουλου προσδίδει ακόμη πιο πλούσιο ρεπορτάζ και ταυτόχρονα αποδυναμώνει τον ισχυρότερο περσινό ανταγωνιστή (ΚΟΥΚΟΥ). Από εκεί και πέρα οι στήλες που πολλές φορές έχουν προκαλέσει απλώς με κάνουν να στεναχωριέμαι που έχουν ακόμη χώρο στην τηλεόραση.

ΥΓ: Το "λάθος" με τα νούμερα των Μελισσών που έχει επαναληφθεί και σε άλλα θέματα παρουσίασης τηλεοπτικών στατιστικών σε εκπομπές του Θέμη Μάλλη είναι μεγάλο "φάουλ". Ειδικά, όταν γίνεται με σκοπό να αλλοιώσει την εικόνα ενός αγαπημένου προγράμματος στο πλαίσιο του αθέμιτου ανταγωνισμού.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ "Περιθώρια βελτίωσης"

Γρήγορη εκπομπή με πυκνή θεματολογία που ίσως κουράζει. Ικανότατη η Ελεονώρα να χειριστεί τα πάντα. Μακάρι να έδιναν μεγαλύτερη βάση και σε συνεντεύξεις τις οποίες και εκτιμάει η Ελεονώρα και ξέρει να χειρίζεται. Επιπλέον, νομίζω με λιγότερες παρεμβάσεις Μάνεση η εκπομπή θα ήταν ακόμα πιο ευχάριστη, από την άποψη πως μερικές φορές νιώθω αμηχανία από την πλευρά της Ελεονώρας όταν παρεμβαίνει.

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ "Κλασσική αξία, που ίσως κουράζει;"

Η εκπομπή έχει στρώσει, ο Νίκος ξέρει τι του πηγαίνει και η Βάνια ή Ματίνα απλώς σκίζει.Η εκπομή θα ήταν σαφώς πιο ευχάριστη για μεσημέρι με λιγότερη φασαρία και πιο ελκυστική αν δεν χορεύαν συνέχεια. Τέλος, ένα μπράβο στο Νίκο που ξεκαθάρισε τη θέση του για τα reality ακόμα και του καναλιού του σε αντίθεση με ορισμένους άλλους που ξέρουν να κράζουν μόνο για ξένα χωράφια.

LOVE IT "Βρήκαμε τα ελληνικά και χάσαμε τον αυθορμητισμό"

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Ιωάννα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τον τρόπο ομιλίας της. Όμως πέρα από αυτό το διαρκώς μουδιασμένο πάνελ της αλλά και η έλλειψη αυθορμητισμού της παρουσιάστριας κάνουν την εκπομπή μονότονη.

ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! "Ελπιδοφόρο τρέιλερ"

Αν και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, το τρέιλερ της μου άρεσε αρκετά. Ελπίζω και η εκπομπή να μας εκπλήξει και να μας κερδίσει. Άλλωστε, ο κόσμος δεν νοιάζεται για το πόσο πληρώνονται οι παίκτες των reality αλλά μια εκπομπή που θα θυμάται πως πρωταρχικός της στόχος είναι η ικανοποίηση του τηλεθεατή και η συμμετοχή του.


Κλείνοντας με ένα γενικότερο σχόλιο: η χαμηλή ποιοτική στάθμη προγραμμάτων, αλλά και τα λανθασμένα πρότυπα που προβάλλουν και τα στερεότυπα που διαιωνίζουν σε συνδυασμό με το ακριβό τους κόστος αποδεικνύουν πως η "λύση για νούμερα" δεν βρίσκεται στα reality. Κρύβεται στην καλή τηλεόραση που σέβεται την ανάγκη του τηλεθεατή για πραγματική ψυχαγωγία. Γι'αυτό οι "Άγριες Μέλισσες" ξεχωρίζουν και όσοι δεν μπορούν να το αποδεχτούν ας σταματήσουν τουλάχιστον να τσιμπούν και να στάζουν δηλητήριο με την πένα τους.

Κείμενο αναγνώστη : tvmaniac

Το TVNEA.COM και οι διαχειριστές του, δεν υιοθετούν κανένα από τα άρθρα.



To TVNEA.COM  με τη νέα του στήλη "Say it" και σου δίνει την δυνατότητα με ένα απλό email να ακουστεί η σκέψη σου και η κριτική σου στα τηλεοπτικά θέματα άλλα και στους STARS τις καθημερινότητα μας.
Στείλε τώρα κι εσύ το κείμενο σου, γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες, όχι κεφάλαια γράμματα, και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site!
Τα κείμενα θα δημοσιεύονται άμεσα.

Email
tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Στο θέμα με το ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ, δεν νομίζω ότι ήταν ο Θέμης από πίσω. Απ' ότι έμαθα ήθελαν να δείξουν γενικά το PRIME TIME κι απλά ήταν λάθος που έβαλαν την σειρά. Τώρα τι πραγματικά έγινε, είναι ένα θέμα που απλά θα εικάζουμε όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα εγραψες ολα σωστα. Συμφωνω σε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατα την αποψη μου
    σχετικα με το pop up μ αρεσει παρα πολυ η Ηλιανα και δε το περιμενα καθολου νομιζα θα ηταν μια μουδιασμενη κοπελα που απλα θα περιμενε το πανελ να κανει ολη τη δουλεια για μενα αυτη ειναι η εκπληξη της χροονιας και οχι η Μαλεσκου που περιμεναν ολοι,το πανελ πιστευω οτι ειναι απο τα πιο επιτυχημενα της σεζον αλλα η σκαλετα οντως χρειαζεται ανανεωση
    Το πρωινο,οντως οτι χειροτερο στην ουσια ενας Ουγκαρεζος ειναι φετος η εκπομπη τιποτα αλλο,καποτε υπηρχαν στο πρωινο ο Λιαγκας,η Σταματη,ο Καβατζικης,η Νανσυ και αλλοι που βοηθουσαν την Φαιη και καλυπταν τις αδυναμιες της ως παρουσιαστρια φετος με αυτο το αδιαφορο πανες φυσικα και ειναι πολυ πιο εμφανεις οι αδυναμιες της παρουσιαστριας
    Ευτυχειτε:Καθε χρονο και καλυτερη και η Καινουργιου αλλα και οι ομαδες που φτιαχνει δυνατο σχολιο,πλουσια θεματολογια κλεινει το ματι στον τηλεθεατη φαινεται οτι το παλευουν και δεν καθυσηχαζονται και γ αυτο ανταμειβονται
    Καλο μεσημερακι: η γνωστη ευχαριστη εκπομπη βεβαια ο Μουτσινας δεν νομιζω οτι τον συμφερε να λεει πολλα για τα ριαλιτι γιατι περα απο το οτι τα εχει υπηρετησει απο αυτα βγαζει και το ψωμι του στην εκπομπη
    Love it:Ελαχιστα καλυτερη η ομαδα απο τη Σκορδα,οσο για τη Μαλεσκου κρυα αχρωμη,αοσμη πολυ περισσοτερο της πηγαινε η Κρητη ,αυτη ειναι η παρουσιαστρια που θα ερχοταν και θα σαρωνε τα παντα?η νεα Μενεγακη που ακουγαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ σε όλα!! Ειδικά στον Μουτσινά είναι κουραστικό 3-4 η ώρα το μεσημέρι να έχει τόση φασαρία. Ας ηρεμήσουν λίγο και θα είναι τέλεια η εκπομπή!
    Μπράβο για την παρατήρηση σχετικά με το πλατό της Ηλιάνας! Πολύ σκοτεινό ρε παιδιά, γιατί έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο θέμα του «Ευτυχείτε» είναι το μόνο που ενόχλησε. Το οποίο αποτελεί ένα τυπογραφικό λάθος στα γραφικά ,που κατά την άποψη μου μπορεί να είναι λογο κεκτημένης ταχύτητας και όχι να εχει κάποια εμμονή . Η φετινή σεζόν άλλαξε συνήθεις στα πρόγραμμα στο prime time και για αυτό τέτοια λάθη είναι αναπόφευκτα αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται . Όμως μην μείνουμε εκεί ,η συγκεκριμένη εκπομπή χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που εχει για να απαξιώσει τον ανταγωνισμό με πικρόχολα σχόλια .Εκθειάζουν τις εκπομπές του open-Koklonis media και κάνα δυο αλλά πρόσωπα (Μουτσινάς-Αρναούτογλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα προσωπικά το πρόγραμμα της τηλεόρασης βαρετό το ίδιο και το ίδιο.
    Το πρόγραμμα του άλφα βαρετό ειδικά το μεσημέρι. Και Μελέτη κουράζει οι 2 άνδρες στο Σκάι αν Και ενοχλούν ειδικά με την διαχείριση κοροναιου με την πληση εγκεφάλου είναι καλύτερη. Πολύ ενημέρωση και βαρενει.
    Τω πρωινό δυστυχώς δεν με ελκύει η ομάδα βαρετή. Ο περης και η σύνδεση των σχολιαστών ίσως πρέπει να αξιοποιηθούν παραπάνω και προσθήκη μαγειρικής με τηλεθεατές και κάποιο παιχνίδι.
    Η συνταγή του μουτσινα κουραστική Ο συνεχομενος χορός ειδικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε σχέση με τον Μουτσινα αυτό που θέλω να πω είναι πως τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει με κάποιο τρόπο να σχολιάζει τους πάντες χωρίς να απαξιώνει και κυρίως χωρίς να βγάζει κακία για κανέναν, όπως έκανε παλιότερα. Σε αντίθεση ας πούμε με την Σκορδά (βλέπε Περρής), την Τσιμτσιλή (βλέπε Τίνα και Παπανώτα) και φυσικά την Κατ Καιν. Όσο για την Σκορδά το λάθος της είναι πως όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο προϊόν. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη στην εκπομπή της. Τέλος προσωπικά πιστεύω ότι οι Κου Κου δεν έχουν καμία δυναμική σαν εκπομπή, απλά έχουν την τύχη να βρίσκονται σε ένα σταθμό που επιλέγει προγράμματα με πολύ ζουμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !