SAY IT: Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΚΑΙ...

6
Πρεμιέρα χθες για το νέο -με πολλά στοιχεία παλιού- πρόγραμμα του ΣΚΑΙ. Τόσο ενημερωτικά όσο και ψυχαγωγικά προγράμματα προσπάθησαν να κλέψουν εντυπώσεις από νωρίς, ώστε να αιφνιδιάσουν τον ανταγωνισμό. Αλλά ας αφήσουμε τον ενημερωτικό τομέα στον οποίο πλην ελαχίστων αλλαγών (γραφικά Αταίριαστων) τα πάντα κύλησαν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Πάμε λοιπόν στα ψυχαγωγικά προγράμματα με την χρονική σειρά που προβλήθηκαν.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Από την αρχή η χρονική τοποθέτηση αυτής της εκπομπής προβλημάτισε αρκετούς. Αρχικά, γιατί κόβει τους Αταίριαστους νωρίτερα, σε μια στιγμή που το κοινό τους έχει συντονιστεί και επιπλέον επειδή μια μαγειρική εκπομπή σπάνια εντάσσεται αυτόνομα σε καθημερινό πρωινό slot. Ωστόσο, ίσως είναι έξυπνη ιδέα αφού η Αργυρώ είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο γυναικείο κοινό το οποίο έχει ανάγκη η Μαλέσκου στη συνέχεια. Έτσι, σίγουρα κερδίζεται ένα δυνατό lead-in στο γυναικείο κοινό, στο οποίο οι Αταίριαστοι δεν έχουν την ίδια δυναμική. Μένει να αποδειχθεί αν η ιδιαίτερα ορεξάτη Αργυρώ μπορεί να συντηρηθεί απέναντι από τόσα ψυχαγωγικά πρωϊνά που συνήθως εκείνη την ώρα φορτσάρουν.

LOVE IT
Πολυαναμενόμενη,πολυσυζητημένη και πολυδιαφημισμένη. Όλα στο πολύ. Γεγονός που έκανε το έργο της Ιωάννας Μαλέσκου ιδιαίτερα απαιτητικό και σίγουρα προσέθετε άγχος στο ήδη υπάρχον. Προσωπικά, η Μαλέσκου μου άρεσε. Ήρεμη, με έξυπνο χιούμορ (τόσο όσο) και κυρίως με ευφράδεια λόγου που απουσιάζει από πολλές άλλες παρουσιάστριες. Σίγουρα το άγχος ήταν εμφανές  με την συνεχή επανάληψη αρκετών φράσεων, αλλά για μένα αυτό έδειξε έναν άνθρωπο που έχει όρεξη να δουλέψει και άγχος για να ξεχωρίσει. Η ομάδα, δυστυχώς, ήταν κάπως υποτονική με λίγες προσπάθειες αστείων για να σπάσει ο πάγος. Άδικος ο χαρακτηρισμός της παρουσιάστριας ως "νέα Μενεγάκη". Φυσικά, αρκετές κινήσεις της την θύμιζαν, όμως ήταν περισσότερα εκείνα που την διαφοροποιούσαν από την Ελένη. Συνολικά, αρκετά θετική εντύπωση από την Ιωάννα, η οποία ελπίζω να μην εγκλωβιστεί στην προώθηση προγραμμάτων του σταθμού, καθώς έχει δυνατή άποψη και σχόλιο για πολλά περισσότερα θέματα.

ΥΣ: Βλέπω μια εμπάθεια στο πρόσωπο της Ιωάννας και αρκετές πικρόχολες κριτικές για μια νέα κοπέλα που πραγματικά προσπαθεί. Αντίθετα, για άλλες παρουσιάστριες πρωϊνών που για χρόνια έχουν βάλει την εκπομπή τους στον αυτόματο πιλότο χωρίς σημάδια βελτίωσης ή για μοντέλα-παρουσιάστριες που αρκούνται σε ναζάκια ουδέν σχόλιο. Γιατί άραγε;

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ
Γνωρίζω ότι δεν ξεκίνησε άλλα θέλω να πω κάτι και για αυτό. Ασφαλώς καταλαβαίνω πως μια σχολιαστική εκπομπή χρειάζεται υλικό από άλλες εκπομπές. Επομένως, δεν μπορεί να ξεκινήσει ακόμα όταν τα άλλα κανάλια κάνουν πρεμιέρα προγράμματος στις 7/9. Ωστόσο, η τοποθέτηση της πρεμιέρας στις 14/9 για την ναυαρχίδα του σταθμού πέρυσι θεωρώ πως αποτελεί λάνθασμένη απόφαση. Επίσης, ελπίζω να υπάρξουν διορθώσεις και αλλαγές στην εκπομπή. Διαφορετικά θεωρώ πως υπάρχει ο κίνδυνος να κουράσει.

MY STYLE ROCKS
Χλιαρό,μέτριο,άοσμο,αδιάφορο.Θεωρώ πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατηρείτα μόνο λόγω της ανάγκης του ΣΚΑΙ να γεμίσει το πρόγραμμα του με ένα παιχνίδι μόδας και ξεκατινιάσματος χαμηλού κόστους. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω να συζητηθεί ούτε να κερδίσει πολλά παραπάνω από το 12% σε βάθος χρόνου. Κλείνω αναφέροντας με λύπη και τη χαμηλή αισθητική του παιχνιδιού.

8 ΛΕΞΕΙΣ
Άλλο ένα πρόγραμμα του καναλιού που δεν θεωρώ πως θα κάνει την έκπληξη. Οι σειρές του Γεωργίου έχουν ένα σταθερό κοινό , κυρίως μεγαλύτερο σε ηλικία, και γι'αυτό δεν αναμένω σημαντικές αλλαγές στην τηλεθέαση. Θετικό παρόλο αυτά το γεγονός ότι ο σταθμός συντηρεί μια προσπάθεια μυθοπλασίας και μάλιστα με μια πιο προσεγμένη και ακριβή παραγωγή σε σχέση με πέρυσι.

BIG BROTHER
Καταρχάς, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα ένα καθαρόαιμο ριάλιτι. Όσο και αν ο ΣΚΑΙ και τα λοιπά κανάλια προσπαθούν να προσδώσουν σοβαροφάνεια σε αυτά τα προγράμματα παρουσιάζοντας τα ως κοινωνικά πειράματα. Από εκεί και πέρα ο Βαρθακούρης σίγουρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο και έκθεση για να αποκτήσει εμπειρία και τηλεοπτική εγρήγορση. Ιδιαίτερα βοηθητικός ο Μικρούτσικος που γνωρίζει καλά να ανακατέβει την τράπουλα των ριάλιτι και να προκαλεί γερές ίντριγκες που θα συζητηθούν. Τα βραδινά επεισόδια νομίζω θα έχουν μέτριο ξεκίνημα την πρώτη ώρα αλλά μετά τις 12 και ειδικά αν υπάρχουν προκλητικές σκηνές θα ανεβάζουν τον συνολικό μέσο όρο του προγράμματος.

ΥΓ: Αρκετοί έγραψαν πως ο ΣΚΑΙ προωθεί την ομοφοβία και την ξενοφοβία με αυτό το πρόγραμμα. Χωρίς να θέλω να συγκαλύψω τις στοχευμένες και προκλητικές επιλογές της παραγωγής νομίζω ότι θα εθελοτυφλούσαμε αν δεν παραδεχόμασταν ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν αρκετοί ομοφοβικοί και ξενοφοβικοί. Ίσως, είναι μια ευκαιρία να δουν κάποιοι σε έναν καθρέφτη τον κακό τους εαυτό.


Υπογραφή κειμένου: tvmaniac

Το TVNEA.COM και οι διαχειριστές του, δεν υιοθετούν κανένα από τα άρθρα.



To TVNEA.COM  με τη νέα του στήλη "Say it" και σου δίνει την δυνατότητα με ένα απλό email να ακουστεί η σκέψη σου και η κριτική σου στα τηλεοπτικά θέματα άλλα και στους STARS τις καθημερινότητα μας.
Στείλε τώρα κι εσύ το κείμενο σου, γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες, όχι κεφάλαια γράμματα, και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site!
Τα κείμενα θα δημοσιεύονται άμεσα.

Email
tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Μπράβο πολύ εύστοχα σχόλια.Μόνο που το καλό μεσημεράκι θα μπορούσε και 7/9.Την πρώτη και δεύτερη χρυσή τηλεόραση από το καλοκαίρι.Μέτα το υπόλοιπο υλικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντικειμενικος. Μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή! Πολύ σωστές τοποθετήσεις με ευστοχία και μέτρο! Περιμένουμε κι άλλα άρθρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ
    Η Μαλεσκου από όσο είδα πολυ καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή αρχή και καλή σαιζόν!!!!!
    Τόσα χρόνια που είμαι εδώ μέσα πρώτη φορά συμφωνώ σε όλα και δεν χρειάζεται να σχολιάσω γιατί έχεις δίκιο 100% σε όλα.
    Και το μόνο που θα γράψω είναι ότι να κοιτάνε και τα γύρω γύρω όχι μόνο ευθεία αυτοί που γράφουν ότι τους καπνίσει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύστοχα όλα ..Για την κα Μαλέσκου όσο την είδα χάρηκα επειδή μιλάει σωστά ελληνικά και εκπέμπει δυναμισμό και γλυκύτητα ταυτόχρονα..Δεν μου άρεσε όμως η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση (και μάλιστα σε πρώτη συνέντευξη ) αναφορικά με την προβολή και την αναγνωρισιμότητα που απέκτησε στο πανελλήνιο μέσω της εκπομπής του Μουτσινά ..Ίσως ήταν άκομψος ο τρόπος που τοποθετήθηκε γιατί ναι μεν υπάρχει "δούναι και λαβείν" ωστόσο της δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσει με το κοινό ευρέως, και γιατί όχι, να εντοπιστεί από υποψήφιους εργοδότες ..Θα μπορούσε τουλάχιστον να πει "του χρωστάω αλλά και η δική μου συνδρομή με τα βιντεάκια δεν ήταν ασήμαντη" ...Επίσης στην εκπομπή μου φάνηκε οτι η ομάδα της πρέπει να μιλάει κάπως περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !