Είδαμε την πρεμιέρα του «The Bachelor» ή την ονειρευτήκαμε;

Κωνσταντίνος Κότσαρης
20
Προσπαθώ ακόμα να συνειδητοποιήσω αν αυτό που μόλις παρακολούθησα στον ALPHA το έζησα στα αλήθεια ή όχι. Δεν μπορώ να φανταστώ πως έφτασε η στιγμή ένα πολύ μεγάλο κανάλι στην prime time να βγάλει ένα project σαν το "Bachelor".

Τι κοπέλες είναι αυτές που επιλέθχηκαν να συμμετάσχουν; Υπάρχει σοβαρά έστω και μία γυναίκα που δεν ντράπηκε με αυτό που είδε; Υπάρχει άνδρας που θεώρησε ότι αυτές τις παίκτριες γοητευτικές και ελκυστικές;

Η κατινιά και η απελπισία είναι τα χαρακτηριστικά που τις διακατέχουν. Όποιος είδε το πρώτο επεισόδιο καταλαβαίνει πολύ καλά τι λέω. Δεν περίμενα με τίποτα οι συγκεκριμένες παίκτριες να έχουν χαμηλότερη αισθητική από τα αντίστοιχα dating show που είχαμε δει στα "Power of love" και "Game of Love". Τουλάχιστον σε αυτά, η υποκουλτούρα ήταν πιο αυθεντική. Στο "Bachelor" όλα έδειχναν ένα κακοστημένο σενάριο. Μέχρι και κάποιες ατάκες φαίνονταν τόσο επιτηδευμένες, μόνο και μόνο από την εκφορά τους.

Δεν είμαι κατά των ριάλιτι. Αντίθετα, κάποια από αυτά είναι ένα καλό ενδεικτικό δείγμα, δηλαδή μικρογραφία της κοινωνίας. Δεν με ενοχλεί ούτε το "ξεκατίνιασμα", όταν αυτό είναι γνήσια trash. Εδώ δεν υπήρχε κανένα συναίσθημα, καμία ανθρωπινότητα, τίποτα το αληθινό. Κορίτσια που χωρίς καμία διαφοροποίηση φέρονταν ακριβώς το ίδιο. Εντόπισε κανείς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καθεμίας ή μόνο εμένα μου φάνηκε πως είναι ολόιδιες στον χαρακτήρα τους;

Το αποκορύφωμα του "θεάτρου του παραλόγου" ήταν η (στημένη και καθοδηγούμενη από την παραγωγή) προσπάθεια των διαγωνιζομένων να διακόψουν η μία την άλλη την άλλη που μιλούσε με τον εργένη, αλλά και το κλάμα της παίκτριας η οποία έλεγε "Θέλω χρόνο με τον Παναγιώτη". Γνωρίζονταν μόνο λίγη ώρα και η άλλη έκλαιγε για εκείνον...

Τέλος, πόσο λυπηρό είναι να "βιάζεται" με τέτοιο τρόπο η λέξη "έρωτας" και "αγάπη". Στο βωμό της τηλεθέασης έχουμε δει πολλά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το βαρέλι έπιασε πάτο. 

Δημοσίευση σχολίου

20Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ανεκδιήγητο πρόγραμμα και πράγματι συναγωνιζεται επάξια με το Big Brother για την κατάκτηση της θέσης του βοθρου. Πολλά συγχαρητήρια στον Alpha που με μια του κίνηση κατέστρεψε την μέχρι τώρα αξιέπαινη αισθητική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σκουπιδοριάλι προσβάλλει απίστευτα τις γυναίκες. Απορώ πως βγηκε στον αέρα αυτό το πράγμα. Να παρουσιάζει τις γυναίκες απελπισμένες , κατίνες που κυνηγάνε 20 απο αυτές έναν άντρα.. Αδιανόητο αυτό που είδαμε.
    Ελπίζω ο κόσμος και ειδικά οι γυναίκες που βλέπουν τέτοιου είδους προγράμματα, να το στείλουν στον κάδο των αχρήστων , όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κρίμα για τον άλφα που έπεσε τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατι ξερω και ειμαι εργενης στα 30 μου. οταν βλεπω κοπελες να ξεκατινιαζονται με τετοιον τροπο, προτιμω να μεινω μονος μου. η αληθινη αγαπη δεν υπαρχει στις μερες μας. κριμα για το καναλι που εριξε στη σεντρα τετοιο προγραμμα.. συμφωνω απολυτα με τον αρθρογραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω απολυτα και δε νομιζω οτι θα πιασει γιατι ειναι απο αυτα που φαινεται απο χιλιομετρα οτι υπαρχει σεναριο απο πισω και καθοδηγηση στη καθε τους κινηση ,το κοινο καταλαβαινει οταν δεν υπαρχει ιχνος αυθορμητισμου ,αυθεντικοτητας αλλα διαφωνω για το game of love το βαζω ακριβως στην ιδια κατηγορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα project παγκοσμίως. Κάνει εξαιρετικά νούμερα όπου κι αν παίζεται. Ο Alpha το έκαψε βέβαια, για ένα τέτοιο πρόγραμμα κράχτη η προώθηση του ήταν ελλιπέστατη και δεν το βλέπω να πηγαίνει καλά κι εδώ. Όσο για τις μετεμψυχώσεις του κούντερα που σχολιάζουν από πάνω, η ελεύθερη τηλεόραση παγκοσμίως είναι εμπορική χωνέψτε το. Δεν σας φταίει κανείς αν δεν έχετε λεφτά για συνδρομητική για να έχετε και κανάλια του "επιπέδου σας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δυστυχως είναι γνωστό κ το γνωρίζω από άτομα της παραγωγής το όλο κονσεπτ είναι με σεναριο-scriped σκαλετα, ολοι έχουν τους ρολους τους και γιαυτό είδατε αυτή την εικόνα που έμοιαζε με κακό acting. Σκοπός της διοικησης ήταν το κίτρινο στοχευμένα. βλεποντας το σε πιάνει λύπηση για τις γυναίκες αλλά κυρίως για το ιστορικό αυτό κανάλι που για κάποια χρόνια αντικατέστησε επάξια το κενό που άφησε το μεγκα. Ντράπηκα ως γυναίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητε ανωνυμε 2:03 το ριαλιτι αυτό έχει επιτυχία σε χώρες με χαμηλή αισθητική τηλεθεατών κ δεν ακουμπάει καν το μεσο όρο μορφωτικού επιπέδου. ακόμη κ στην αμερικη που πάει καλά τα κοινά είναι τα χαμηλότερου επιπέδου. Για βαλκάνια καλό είναι. ακόμη κ εκεί όμως η παραγωγή κάνει πολύ καλύτερη δουλειά απ' αυτό που είδαμε. Οσοι δεν έχουμε λεφτά για συνδρομητική πολύ απλά θα κάνουμε ζαπινγκ. αλλα το γεγονός ότι το είδαμε στον άλφα ηταν το μεγαλύτερο σοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θελω να δώσω ενα μπράβο στους συντάκτες του tvnea καθώς παρακολουθώ καιρό το σάιτ και διαπιστώνω μια εξαιρετική δουλεια, ελεύθερη ματιά, πολύ καλά κείμενα, με δημοσιογραφική AIXMH και πολύ καλή αισθητική. Ξεκινήσατε πριν αρκετά χρόνια, άπειρα νεαρά παιδια αλλά αποδείξατε ότι έχετε ταλέντο κι είστε ανεπηρέαστοι από συμφέροντα. Πολλά μπράβο σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχεις δικιο αλλα η Ελληνικη τηλεοραση ετσι δεν ειναι. Οι περισσοτεροι παρουσιαστες και παρουσιαστριες δεν ξεκατινιαζονται για την τηλεθεαση; Το ιδιο κανουν και τα ριαλιτι. Η τηλεοραση δεν εχει καμια αισθητικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το έβλεπα σε διαφημίσεις άλλου καναλιού και πράγματι συμφωνώ με το άρθρο σου! Τελείως στημένο και "trash" με (ωραίο?) περιτύλιγμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολλή σωστή τοποθέτηση !!!!Αχ ,τι άλλο θα σερβίρουν στους τηλεθεατές. Αυτό το βαρέλι δεν εχει πάτο τελικά . Ότι το ποιο trash εχει παιχτεί στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ψεύτικές προσωπικότητες και πολύ δήθεν . Δεν έχω να προσθέσω κατι σε αυτήν την τοποθέτηση ,καταπέλτης . Είναι η μοναδική φορά που ήθελα να αλλάξω κανάλι και πιστεύω πόλοι τηλεθεατές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @3:22 Ενώ οι Έλληνες τηλεθεατές είναι μες στη ποιότητα χαχαχαχα. Για αυτό εδώ σχεδόν κάθε ριάλιτι κάνει 20αρια και 30αρια. Το τράς είναι στο DNA του Έλληνα τηλεθεατή πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ως γυναίκα και μητέρα ενός μικρού κοριτσιού πραγματικά ντρέπομαι για αυτό το θέμα το 2020. Δεν ξέρω τι να πω. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασικά αν κάνεις διαβάσει αυτό το άρθρο απο τον Ιούλιο, καταλαβαίνει...

    https://www.tvnea.com/2020/07/alpha-bachelor.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην ανησυχείς γυναίκα και μητέρα ενός μικρού κοριτσιού. Θα έρθει και το bachelotte για να νοιώσεις υπερήφανη. Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε lmao.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από τις αρχές 2000 που ξεκίνησαν να έρχονται μαζικά στην ελληνική τηλεόραση όλες οι αμερικανιές, η ποιότητα της ξεκίνησε να πέφτει χρόνο με το χρόνο. Απο το 2010 ήρθε κι η κρίση να γίνει δικαιολογία στη ''φθήνια'' πάσης φύσεως. Για να φτάσουμε σταδιακά στον απόλυτο πάτο που ζούμε τα τελευταία - αρκετά - χρόνια.

    Δεν είναι τυχαίο ότι η ιδιωτική τηλεόραση που θυμόμαστε όλοι με αγάπη είναι κυρίως η τηλεόραση της δεκαετίας του '90. Η τηλεόραση που αποτελούνταν από πρωινά μαγκαζίνο (κι όχι κατινίστικα πρωινάδικα όπως εξελίχθηκαν μετά), τηλεπαιχνίδια, ψυχαγωγικά κι ενημερωτικά talk shows, εμπνευσμένες σατιρικές εκπομπές, μουσικές εκπομπές, αθλητικές εκπομπές, δημοσιογραφικές εκπομπές έρευνας, πρωτότυπα παιδικά προγράμματα το Σαββατοκύριακο, πολυσυλλεκτικά shows υπερπαραγωγές με τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες και ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ υπέροχα κωμικά και δραματικά σήριαλ που άφησαν εποχή δημιουργημένα απο ΕΛΛΗΝΕΣ σεναριογραφους με πρωτότυπες ιδέες.

    Η σημερινή τηλεόραση λυπάμαι που θα το πω αλλα...δεν εχει σωτηρια, ούτε δρόμο επιστροφής στις παλιές δόξες της.... (Το εν λόγω πρόγραμμα δεν το παρακολουθησα ουτε λεπτο. Αρκεί που είδα το διαφημιστικό trailer για να καταλάβω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαφωνώ με τον αποπάνω. Πριν το 2000 η τηλεόραση ήταν η χαρά του τρας. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, ερωτοδικείο, συμπόσιο, γυμνή η αείμνηστη μπάρκα στο μαστοράκη, αυτόφωρο, λογοδοσμένοι, τηλεφτυάρια. 20 σειρές το κάθε κανάλι που ΔΕΝ βλέπονταν οι 15 τουλάχιστον. Για να μη πάμε στις ελεεινές μονοκάμαρες αντιγραφές αμερικάνικων σαπουνόπερων τύπου λάμψη. Η μόνη διαφορά τότε ήταν ότι δεν υπήρχε το ίντερνετ για να γράφει ο κόσμος για το τι πατάτες του σέρβιραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Tο 90% των trash εκπομπών που ανέφερες έπαιζαν σε παρακμιακά περιφερειακά κανάλια και αποτελούσαν ένα ωραίο κερασάκι ένοχης απόλαυσης. Τώρα η τρασίλα και η παρακμή παίζουν στην prime time (ή και στη day time) των μεγάλων πανελλαδικών καναλιών και προωθούνται και ως ''φοβερά πρωτοποριακά προγράμματα''. Αυτό που ήταν ''cult ένοχη απόλαυση'' για λίγους to '90, έγινε mainstream απο αρχες 2000 και μετά και κυριάρχησε καθολικά τα τελευταία παρακμιακά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !