Έκρυθμη η κατάσταση στην ΕΡΤ3

Χρήστος Παναγούλης
0

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 κάνουν λόγο για «χαοτικό και αυταρχικό» σχέδιο για τους εργαζόμενους του καναλιού και των ραδιοφώνων της, που εκτελείται με βάση το νέο οργανόγραμμα, με σκοπό να «απαλλαγούν από πρόσωπα και φωνές που ενοχλούν την εκάστοτε εξουσία». Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σπατάλες στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 και ειδικά στο κτίριο της Ραδιοφωνίας, που στεγάζει τον 102 FM και τον 9.58 FM. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Με «όχημα» την επικείμενη ανακοίνωση του νέου Οργανογράμματος, εκτελείται ένα χαοτικό και αυταρχικό σχέδιο ετσιθελικής απόσπασης και τοποθέτησης  δημοσιογράφων της Ραδιοφωνίας στις υπηρεσίες της Τηλεόρασης και αντιστρόφως, χωρίς τη συναίνεση των μετακινούμενων, αρκετοί εκ των οποίων μετρούν δύο και τρεις δεκαετίες εργασίας στο Τρίτο κανάλι, στην υπηρεσία της ανεξάρτητης, δημόσιας ενημέρωσης.

Οι επιλογές των προς μετακίνηση εργαζομένων προβληματίζουν, καθώς διαφαίνεται πρόθεση απαλλαγής των συχνοτήτων της δημόσιας ενημέρωσης (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) από πρόσωπα και φωνές που ενοχλούν την εκάστοτε εξουσία και υπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες ενημέρωσης της κοινωνίας.

Η κατάργηση της αυτοτέλειας της ΕΡΤ3, κληρονομιά της διετίας του «μαύρου», έριξε το κανάλι της Θεσσαλονίκης βορά στις ορέξεις της Αθήνας που αποφασίζει ακόμη και για τα …μικροέξοδα που απαιτεί η λειτουργία των κτιρίων της Λεωφόρου Στρατού και της Αγγελάκη.

Ειδικά στο κτίριο της Ραδιοφωνίας η νέα Διοίκηση προγραμματίζει γκρεμίσματα… «ανάπλασης» στο εσωτερικό των χώρων προκειμένου να δημιουργήσει ενιαία αίθουσα σύνταξης και μάλιστα εν μέσω πανδημίας κι ενώ επιβάλλεται η αποφυγή του συγχρωτισμού! Δαπανά δημόσιο χρήμα την ώρα που αναμένεται να εγκαταλειφθεί το κτίριο σε λίγους μήνες στο πλαίσιο ανάπλασης της ΔΕΘ (αποτελεί ιδιοκτησία της) κι ενώ η κυβέρνηση εξήγγειλε τη δημιουργία Ραδιομεγάρου στις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης στην οδό Λεωφόρο Στρατού.

Οι εργαζόμενοι πάντως δε μένουν με σταυρωμένα χέρια. Η αντίδραση τους θεωρείται δεδομένη, παρά τις “προειδοποιήσεις” της Διοίκησης πως θα προχωρήσει κανονικά στους σχεδιασμούς της.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !