Γιατί το Mega «χαντακώνει» την Δανάη Μπάρκα;

Χρήστος Παναγούλης
4

Με μία φρέσκια πρόταση μπαίνει το Mega στην μάχη της πρωινής ζώνης από την νέα σεζόν. Οι ιθύνοντες εμπιστεύθηκαν την Δανάη Μπάρκα για να παρουσιάσει την ψυχαγωγική εκπομπή «Πάμε Δανάη!», στην πρώτη της απόπειρα ως παρουσιάστρια. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα τολμηρό εγχείρημα, το οποίο φυσικά χρειάζεται και την κατάλληλη στήριξη από πλευράς καναλιού. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ξεκινώντας από τον τίτλο, εκτός από την παντελή έλλειψη έμπνευσης και φαντασίας, το «Πάμε Δανάη!» έχει ένα ακόμη βασικό πρόβλημα: «χαντακώνει» την ίδια την παρουσιάστρια. Στην ελληνική τηλεόραση, οι παρουσιαστές στους οποίους ο κόσμος αναφέρεται με το μικρό τους όνομα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, και αυτό μετά από χρόνια πορείας και επιτυχημένης τηλεοπτικής παρουσίας. Μπορεί να έχουμε δει κι άλλες φορές εκπομπές να παίρνουν το όνομα τους από το όνομα του παρουσιαστή («Ελένη», «Αλήθειες με την Ζήνα», «Φώτης και Μαρία Live»), ωστόσο πρόκειται για πρόσωπα με ειδικό βάρος που μπορούν να στηρίξουν την συγκεκριμένη επιλογή. Από την άλλη, μπορεί η Δανάη Μπάρκα να είναι «μία σαρωτική προσωπικότητα γεμάτη αισιοδοξία και έντονο ταπεραμέντο» όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του καναλιού, είναι ωστόσο εντελώς άπειρη και φυσικά ο περισσότερος κόσμος ακόμη δεν την ξέρει, αλλά περιμένει να την γνωρίσει. Είναι λάθος λοιπόν να δημιουργείς μία επίπλαστη οικειότητα με τον τίτλο «Πάμε Δανάη!»: δεν την ξέρουμε την Δανάη, τώρα θα την μάθουμε.  
Το δεύτερο βασικό πρόβλημα είναι το trailer της εκπομπής και συγκεκριμένα…η απουσία του. Μιλάμε για ένα νέο προϊόν σε μία άκρως ανταγωνιστική ζώνη, στην οποία ο τηλεθεατής έχει χτίσει συνήθειες χρόνων. Την στιγμή λοιπόν που όλες οι πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές βγάζουν στον αέρα trailer εβδομάδες πριν την πρεμιέρα τους, προσπαθώντας να κερδίσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, το Mega δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση, αφήνοντας την Δανάη Μπάρκα να προωθεί μόνη της την εκπομπή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram. Τόσο σίγουροι είναι για την επιλογή τους εκεί στο Mega, που δεν θεώρησαν απαραίτητο να στηρίξουν λίγο το νέο τους πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία τη πρεμιέρας. Ακούγεται ότι οι ιθύνοντες βρίσκονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου η εκπομπή να βγει στον αέρα στις 7 Σεπτεμβρίου και όχι στις 14, όπως αρχικά σχεδιαζόταν. Θα το μάθουμε και αυτό, κάποια στιγμή.
Σε λίγες μέρες πάντως η νέα εκπομπή θα βρίσκεται στον αέρα και τότε θα μπορούμε να κρίνουμε επί της ουσίας και με βάση το περιεχόμενο. Άλλωστε, το τηλεοπτικό κοινό έχει δείξει ότι δίνει ευκαιρίες και αναζητά φρέσκα πρόσωπα. Ίδωμεν λοιπόν…

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Στο megatv.com λέει ότι κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 21/9 στις 10:00, με διάρκεια 2 ωρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανέκαθεν το Mega ξεκινούσε τα προγράμματά του με μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με άλλα κανάλια. Ωστόσο, φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, το κανάλι δεν αποτελεί συνήθεια για τους τηλεθεατές και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κανείς να το περιμένει. Η νέα σεζόν ξεκινά πιο νωρίς από ποτέ και στο Mega δε γνωρίζουμε τίποτα απολύτως επίσημα για το πρόγραμμα. Η προώθηση είναι ανύπαρκτη και ακόμη και όταν υπάρχει θυμίζει κανάλια τύπου Έψιλον. Χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου για το «Πάμε Δανάη» βγήκε χωρίς καν την επίσημη φωτογράφιση και για την «Κοινωνία Ώρα Mega» είχε φωτογραφίες από το Instagram της Ανθής Βούλγαρη. Ελπίζω ο Κώστας Τσολάκης που πλέον ανήκει στο κανάλι να διορθώσει τα πράγματα. Αδιαμφισβήτητα επί εποχής του, ο Αντ1 είχε την καλύτερη προώθηση και γραφείο τύπου απ' όλα τα ελληνικά κανάλια, ακόμη και όταν το πρόγραμμά του δεν βοηθούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο site έχει την πρεμιέρα στις 14/9.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7 Σεπτεμβρίου και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η προώθηση της εκπομπής; Δεν βλέπω να ξεκινά τότε. Καλό είναι τα κανάλια να μην στηρίζονται μόνο στο instagram και στα νούμερα των ακολούθων. Οι ακόλουθοι εκεί δεν σημαίνει πως είναι το πρωί σπίτι για να δουν μια τέτοια εκπομπή. Και να είναι και πάλι δεν σημαίνει πως θα τη δουν. Πέρα από τη Μπάρκα μπορεί να ακολουθούν και τη Σκορδά ή την Καινούριου και να επιλέξουν προγράμματα που ήδη γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !