Ticker

10/recent/ticker-posts

Η πανδημία και το αντίκτυπο που είχε στο "Happy Traveller"


Στο "TV Εθνος" μίλησε ο παρουσιαστής του "Happy Traveller" Ευτύχης Μπλέτσας, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τα ταξίδια λόγω της πανδημίας ενώ τόνισε πως τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα στα ταξίδια.

Σε ποιες περιοχές έχετε ταξιδέψει μετά το lockdown και πού θα βρεθείτε μέχρι τον Σεπτέμβριο;

Ξεκινήσαμε μόλις ήρθησαν οι περιορισμοί, τέλη Μαΐου, και πήγαμε αρχικά στην Κρήτη, στην ανατολική πλευρά όπου δεν είχαμε γυρίσει επεισόδια ακόμα. Γυρίσαμε όλο τον Νομό Λασιθίου και τη νότια πλευρά του Νομού Ηρακλείου. Επιστρέψαμε Θεσσαλονίκη και μετά φύγαμε για το δεύτερο και μεγαλύτερο ταξίδι μας που κράτησε έναν μήνα, από μέσα Ιουνίου έως μέσα Ιουλίου. Πήγαμε αρχικά Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη, και μετά περάσαμε με το πλοίο στην Κυλλήνη και συνεχίσαμε το οδοιπορικό μας στην Πελοπόννησο. Επισκεφθήκαμε τον Νομό Ηλείας και στη συνέχεια περάσαμε στην Ορεινή Αρκαδία (Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Καρύταινα κ.λπ.) και στην Ορεινή Αχαΐα στην περιοχή των Καλαβρύτων.


Μέχρι τον Σεπτέμβριο έχουμε σκοπό να πάμε εντός Ελλάδας σε κάποια μέρη που δεν έχουν αναδειχθεί όσο τους αξίζει τουριστικά, αλλά και που δεν έχουμε πάει ακόμα με το «Happy Traveller», όπως Καστοριά, Εβρο, Κιλκίς και Κομοτηνή, καθώς και σε κάποια νησιά των Κυκλάδων. Λογικά μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν θα έχουμε ως εκπομπή περάσει στα έξι χρόνια μας από όλους τους νομούς της Ελλάδας. Για εξωτερικό κοιτάμε κάποια πράγματα, αλλά ακόμα δεν έχουμε κάτι σίγουρο.

Η πανδημία άλλαξε τα σχέδια στον προγραμματισμό σας και στην οργάνωση των ταξιδιών σας;

Ναι, σε μεγάλο βαθμό. Για την ώρα ταξιδεύουμε μόνο στην Ελλάδα και δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα ταξιδέψουμε
στο εξωτερικό. Δεν μας χαλάει όμως αυτό. Ετσι κι αλλιώς στα πέντε χρόνια της εκπομπής, 70 από τα 200 επεισόδια ήταν εντός Ελλάδος. Αν χρειαστεί, κάνουμε και φουλ σεζόν εντός συνόρων και ξέρουμε ότι πάλι θα έχει ενδιαφέρον, αφού η Ελλάδα έχει απίστευτες ομορφιές που σε μεγάλο βαθμό είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.


Ποια είναι η αίσθησή σας από το οδοιπορικό; Διακρίνατε ανησυχία σε συζητήσεις με τους επαγγελματίες του τουρισμού; Τι σας λένε;

Είναι δύσκολη και περίεργη χρονιά. Από τη μια η μικρότερη προσέλευση κόσμου και από την άλλη τα υποχρεωτικά μέτρα και η ανησυχία για τον ιό. Στενοχωριόμαστε πολύ που είδαμε τουριστικά μέρη χωρίς πολύ κόσμο ή και χωρίς καθόλου κόσμο, μια και αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή πολλών συμπολιτών μας που ζουν από τον τουρισμό. Από την άλλη βλέπουμε  εικόνες που δεν ξέρω αν θα έχουμε ποτέ ξανά την ευκαιρία να δούμε τόσο καθαρά, παρθένα και ήρεμα. Σε κάποιες φάσεις νιώσαμε πως είμαστε σε μια άλλη εποχή που ο μαζικός τουρισμός δεν είχε επέλθει τόσο όσο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Με ποιον τρόπο σας βοηθούν να προβάλλετε τον τόπο τους;

Γενικά όλοι είναι πολύ θετικοί, φιλόξενοι και βοηθητικοί. Σε ό,τι έχουμε χρειαστεί, από δημόσιους φορείς ή και ιδιώτες, π.χ. να μας ανοίξουν κάποιο αξιοθέατο, όπως ένα σπήλαιο ή κάποιον αρχαιολογικό χώρο, ή να μας εξυπηρετήσουν με μια δραστηριότητα, όπως βόλτα με βάρκα. Κάποια μέρη που πήγαμε αν και επίσημα είχαν αρθεί οι περιορισμοί, ακόμα δεν είχαν ανοίξει για το κοινό επειδή απλώς δεν υπήρχε κοινό για να τα επισκεφθεί.


Τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα από τους επαγγελματίες και τους ταξιδιώτες; Εσείς ποια μέτρα παίρνετε δεδομένου ότι κινείστε οικογενειακώς;

Ναι, σε ικανοποιητικό βαθμό. Ολοι προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτό το κομμάτι. Εμείς προσπαθούμε να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και μέρη με πολύ κόσμο ή αν χρειαστεί επισκεπτόμαστε σημεία ενδιαφέροντος ώρες και μέρες με λιγότερο κόσμο. Στα μέσα μεταφοράς, όπως πλοία, ακολουθούμε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε της άποψης ότι όποιος αγαπάει πραγματικά τα ταξίδια δεν πτοείται με τις δυσκολίες που έχουν δημιουργήσει τα μέτρα. Κάτι που γενικά μας στενοχωρεί είναι ότι δεν μπορούμε να έρθουμε πολύ κοντά με κόσμο που θέλει να μας χαιρετήσει και να βγάλει φωτογραφίες μαζί μας. Το κάνουμε, αλλά αποφεύγοντας χειραψίες ή πολύ κοντινές επαφές.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια