Πολυσυλλεκτικό το «Big Brother», αλλά όχι αντικατοπτριστικό

Κωνσταντίνος Κότσαρης
10
Το "Big Brother" έκανε την εμφάνισή του μετά από τόνους μελανιού που χύθηκαν σε διάφορα ρεπορτάζ για την επιστροφή τους.

Πρώτα από όλα, να ξεκαθαρίσουμε πως φανταζόμαστε πως κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως ένα τέτοιο πρόγραμμα a priori δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε καλαίσθητο, ούτε υψηλού επιπέδου. Το φορμάτ σαν φορμάτ έχει trash στοιχεία και υπερβολές. Είναι αδιανότητο κάποιοι να πέφτουν από τα σύννεφα. Αυτό που χρειάζεται να αξιολογήσουμε είναι στο κατά πόσο πετυχαίνει τον σκοπό του και όχι να βάλουμε ηθικό πρόσημο. Εξάλλου, με αυτή τη λογική κανένα ριάλιτι δεν πρέπει να είναι αρεστό.

Ξεκινώντας από τον Χάρη Βαρθακούρη, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι καλείται να κάνει κάτι πολύ δύσκολο. Ειδικά όταν οι προκατόχοι του είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος και η Ρούλα Κορομηλά. Σαφέστατα, οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι θετικές, κυρίως λόγω της κακής άρθρωσης, των συνεχών παύσεων και των αμήχανων ατακών. Βέβαια, έχει σαφέστατα περιθώρια βελτίωσης. Έπεσε στα βαθιά χωρίς την παραμικρή εμπειρία και οι απαιτήσεις δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Σίγουρα,οι μη επαγγελματίες παρουσιαστές θα αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα και μπορεί και χειρότερο.

Η συμβολή του Ανδρέα Μικρούτσικου ήταν καταλυτική, χωρίς όμως να είναι και αποστομωτική. Τα χρόνια δεν κρύβονται και η ενέργεια δεν είναι η ίδια. Θεωρώ πολύ άδικα και υπερβολικά κάποια σχόλια που αναφέρουν πως πρέπει εκείνος να γίνει παρουσιαστής. Ούτε η φωνή του, αλλά ούτε και η κίνησή του, βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο για να μπορεί μία τέτοια πρόταση να έχει βάση.

Όσον αφορά τους παίκτες, κάποια ¨κόλπα" στο cast μπορεί να φέρουν τους απαραίτητες καυγάδες. Η σύγκρουση του ομοφοβικού με τους ομοφυλόφιλους ή του ξενοφοβικού με τους μη ελληνικής καταγωγής είναι στοιχεία που σίγουρα θα τα επιδιώξει η παραγωγή. Τα πολυσυλλεκτικό παζλ έχει ένα ενδιαφέρον, αλλά αυτά τα πρόσωπα δεν αντικατοπτρίζουν την ελληνική κοινωνία. Λείπει η νοικοκυρά, ο ταπεινός και άλλες κατηγορίες ανθρώπων που μπορούν να προκαλέσουν την ταύτιση με το κοινό.

Με τα παραπάνω δεδομένα, οι πιθανότητες να απασχολήσει το project σε επίπεδο αναπαραγωγής είναι αρκετές, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την τηλεθέαση. Ακόμη, ελπίζω στα επόμενα επεισόδια η ποιότητα του ήχου στο εσωτερικού του σπιτιού να αλλάξει, διότι πολλές φορές επικρατούσε μία χάβρα και δεν καταλαβαίναμε τι λεγόταν.

Ως προς τα νούμερα της πρεμιέρας, το 31,1 είναι ένα ποσοστό, ούτε χαμηλό, ούτε πολύ υψηλό. Η δικαιολογία πως πολύς κόσμος ήταν εκτός σπιτού είναι αφελής, καθώς τα συγκεκριμένα πρόσωπα αφορούν τους τηλεθεατές επί των ανοικτών δεκτών. Αν το "Bachelor" τις Παρασκευές έχει πιο ενδιαφέροντα συστατικά, τότε το 14% στα live επεισόδια θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.


Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Τι ωραία κριτική νομίζω συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Συγχαρητήρια. Θα ήθελα να σταθώ στο θέμα της τηλεθέασης. Θεωρώ ότι ήταν αρκετά καλή αλλά ακούω και αυτό που λες για τον μηδενικό ανταγωνισμο. Πέρα από αυτό όμως θεωρώ ότι θα τα βρει σκούρα τις δευτέρες και τις τρίτες γιατί το gntm θα τελειώνει 12+12μιση. Συν το γεγονός ότι και οι άγριες μέλισσες έρχονται καθηλωτικες οπότε θεωρώ όταν αυξηθεί η διάρκεια τους θα έχουν μια φόρα παραπάνω.Λογω όμως του μεγάλου τρας στοιχείου θεωρώ θα τραβήξει το ενδιαφέρον και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ μπορεί να μην μας αρέσει αλλά το είδαν 2,700,000 άνθρωποι έστω και ένα λεπτό τεράστια τηλεθέαση έκανε δεν νομίζω να το περίμεναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mια χαρα ηταν η τηλεθεαση,και το just the two of us μονο του επαιζε εκανε μονοψηφια και ολοι μιλαγανε για ικανοποιητικοτατα νουμερα,για το καστ πιστευω ειναι πολυ νωρις να μιλησουμε,ο παρουσιαστης δε μου αρεσε αλλα σιγουρα μπορει να βελτιωθει ενω ο Μικρουτσικος δεν ειχε καμια ενταση και καθολου διαθεση φαινοταν να το εκανε μονο για τα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μια χαζομαρα ηταν. Την ειδα χθες την πρεμιερα. Βρεθηκα. Έπαιζε μονο του, που και να ξεκινησουν ολα τα προγαμματα. Θα κλάψουν μανουλες στο σκαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς αυτό το πρόγραμμα αποδεικνύει περίτρανα πόσο πίσω έχει μείνει ο Σκαι σε ποιότητα, αξιοπρέπεια, λογική. Απαράδεκτη τηλεόραση και πιστεύω ότι θα ακολουθήσει παρόμοια πορεία με το Game of Love.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως. Απορώ γιατί το έβγαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστή τοποθέτηση και καθόλου εμμονική που είναι κατι των καιρών μας .Σαν concept το big-brother είναι ο «Βασιλιάς» του trass από μόνο του γιατί δεν είναι θεματικό ( GNTM , masterchef) ώστε λίγο να απενοχοποιεί την κατάσταση .O παρουσιαστής κατά την άποψη μου μετράει ελάχιστα-επικουρικά ,κεντρικό ρολό εχει το καλό μοντάζ και το καλό καστ που σε αυτή την περίπτωση έγινε καταπληκτική επιλογή για τέτοιοί είδους concept .Δεν αμφιβάλω ότι η επιλογή Χάρη Βαρθακουρη είναι αποτυχημένη και σώζει κάπως την κατάσταση ο Ανδρέας Μικρούτσικος αν και απογοητεύει η εικόνα του. Όσο αφορά την τηλεθέαση σε ένα πρόγραμμα με τόσο κακίστη ροή πήγε εξαιρετικά καλά και είχε κλιμάκωση στα νούμερα τηλεθέασης .Επειδή εχει γίνει κουραστικό με τα νούμερα τηλεθέασης και τις τηλεοράσεις που είναι ανοιχτές. Τα νούμερα αναφέρονται σε ανοιχτές τηλεοράσεις όπως προαναφέρθηκε στο παραπάνω άρθρο, αν θέλετε να δείτε αν όντως ήταν πολλές ανοιχτές τηλεόρασης συγκρίνεται νούμερα τηλεθέασης με τηλεοπτικό μερίδιο ,που συνήθως το τηλεοπτικό μερίδιο(τηλεοράσεις ανοιχτές στο πληθυσμό) στο prime time και σε τέτοια προγράμματα είναι κοντά στο 10 .Άλλο να κάνεις 35% με τηλεοπτικό μερίδιο 4 και άλλο 35% με τηλεοπτικό μερίδιο 10 για αυτό και η διαφήμιση κοιτάει τηλεοπτικό μερίδιο άλλωστε σε σχέση με ποσοστά τηλεθέασης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλέ 31 και δεν έκανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλα ηταν τα νουμερα, αλλα ειναι και το ταβανι, λογικα θα παλευει για ενα 18%
    οι πρεμιερες ειναι παντα πρεμιερες, ειδικα μεσα στην ξηρασια απο πλευρας ανταγωνισμου.

    Αισθητικα παντως, εβγαζε λιγο παλιακο. Θυμιζε σωου δεκα ετων πισω η ολη εικονα (χρωματα, σκηνικα, σκηνοθεσια, γραφικα κλπ).
    Οσο κι αν ο ΣΚΑΙ προσπαθει να το παρουσιασει σαν... τομη στην αισθητικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !