Τα πρώτα συμπεράσματα από την φετινή πορεία του Mega...

Χρήστος Παναγούλης
4

Μπορεί το νέο Mega να βρίσκεται στο αέρα εδώ και λίγους μήνες, ωστόσο ήδη έχει καταφέρει να «χτίσει» ορισμένες συνήθειες, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα νούμερα τηλεθέασης. Εντυπωσιακά μάλιστα είναι τα ποσοστά στην prime time, εκεί όπου το νέο κανάλι αποφάσισε να «αξιοποιήσει» την χρυσή του ταινιοθήκη. «Στο παρά πέντε», «Πενήντα πενήντα», «Είσαι το ταίρι μου», σημειώνουν καθημερινά διψήφια νούμερα τηλεθέασης, και μάλιστα σε μία ζώνη που είναι δύσκολο να καθιερωθεί ένα νεοσύστατο κανάλι. Φαίνεται όμως ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από καλή ελληνική μυθοπλασία, και δη από κωμωδία, ένα είδος που δύσκολα μπορεί να βρει σε ξένες παραγωγές όπως αυτές του Netflix, αφού ο κάθε λαός έχει διαφορετική κουλτούρα και αντιμετωπίζει διαφορετικά το συγκεκριμένο είδος. Γίνεται λοιπόν φανερό, για ακόμα μια φορά, ότι όταν τα κανάλια επενδύουν σε καλή μυθοπλασία, τότε αποκτούν ένα δυνατό όπλο στην φαρέτρα τους που μπορεί να τους φέρνει τηλεθέαση για χρόνια. Γιατί μπορεί το MasterChef να σημειώνει φέτος σαραντάρια, αλλά είναι δεδομένο ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα «μιας χρήσης», το οποίο μελλοντικά δεν θα έχει καμία αξία. Προϋπόθεση βέβαια για όλα τα παραπάνω είναι να γίνονται παραγωγές με σοβαρότητα και μεράκι και όχι «ξεπέτες» για να καλύψουν τρύπες στο πρόγραμμα των καναλιών.

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Αν τη νέα σεζόν επενδύσει σε καλές σειρές (κυρίως κωμωδίες) το Mega θα καταφέρει να ανέβει πολύ ψηλά αφού κατά τη γνώμη μου το κοινό θα σιχαθεί τα τόσα ριάλιτι που έρχονται. Ακόμη και τα οχυρά Alpha-Ant1 για τη νέα σεζόν πέφτουν. Στον Alpha έχουν το Bachelor και στον Αντ1 ακούω για Fame Story ή Φάρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mην ξεχνάμε και τον Ευαγγελάτο που κάποιοι έλεγαν κούρασε και τι θέλει πια στο mega και ας πάει σπίτι του. Κάνει καθημερινά πάνω απο 10%, ορισμένες φορές 15 ακόμα και 20%. Μόνος του κρατάει το κανάλι (απο ζωντανές εκπομπές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω παντός το ελεγα οτι ηταν θεμα χρόνου να ανεβει το mega και το καλοκαίρι που δεν θα υπάρχει το masterchef θα ανέβει και αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο Mega ήρθε κουτί όλη η κατάσταση με την πανδημία. Ξαφνικά βρέθηκαν όλα τα κανάλια με επαναλήψεις και κενά στο πρόγραμμα. Σαν να ξεκίνησε καλοκαιρινή σεζόν από το Μάρτιο.

    Και στον Ευαγγελάτο ήρθε επίσης κουτί η πανδημία. Αν και αρκετά ''παλιακός'' σαν ύφος είναι μάστορας στην τρομολαγνεία και τόσο τα γεγονότα στον Έβρο όσο και η πανδημία του έκατσαν κουτί. Βέβαια απο ποιότητα ενημέρωσης μια μίξη fake news και θεατρινίστικης υπερβολής αλλα αυτό δεν αναιρεί οτι έστω κι έτσι έκανε νούμερα. Ότι είναι για τη Ζηνα Κουτσελίνη και την Τατιάνα Στεφανίδου οι βιασμοί, τα φονικά και οι κηδείες είναι για τον Ευαγγελάτο οι φυσικές καταστροφές, οι πανδημίες και οι πάσης φύσεως τραγωδίες.

    Αν πάει όντως του χρόνου και η Τατιάνα στο Mega στο καθημερινο προγραμμα θα εχουμε ενα αχτυπητο δίδυμο που θα θυμίσει τις ''χρυσές'' εποχές του Alter 2001-04...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !