Παύλος Τσίμας: «Θα ήθελα να είμαι στη Γουχάν με μία κάμερα»


O Παύλος Τσίμας μίλησε στην εκπομπή Dot για τη δημοσιογραφία, για την αλήθεια που αναζητά όλα αυτά τα χρόνια στη δουλειά του αλλά και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε με την εξάπλωση της πανδημίας του.

Ο Παύλος Τσίμας είπε χαρακτηριστικά: «δεν θυμώνω ούτε στην ιδιωτική μου ζωή. Δεν βάζω τις φωνές.

Δεν πιστεύω στη δημοσιογραφία που προσπαθεί να αναστατώσει, να ξεσηκώσει, να θυμώσει ή να τρομάξει τους ανθρώπους. Υπάρχει ένα ωραίο Αμερικάνικο ρητό που λέει ότι είδηση είναι μόνο αυτό που θα κάνει τη γιαγιά μου στο Τέξας να πει, Χριστός και Παναγία! Δεν πιστεύω σε αυτού του είδους τη δημοσιογραφία, προφανώς υπάρχει και αυτή και κάποιοι την κάνουν και πολύ πετυχημένα! Εμένα δεν μου αρέσει, δεν το έκανα ποτέ και δεν θα το κάνω ποτέ».

Και πρόσθεσε: «Λέω μια ιστορία, έτσι το έχω στο μυαλό μου. Θεωρώ ότι η δουλειά μου είναι αυτή, να λέω μια ιστορία. Οι άνθρωποι βομβαρδίζονται με πληροφορίες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πληροφορίες που είναι αντιφατικές, που δεν βγάζουν νόημα και όταν μου δίνεται η ευκαιρία, προσπαθώ να το πω σαν μια ιστορία. Μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος που θα βγάζει νόημα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια