Καθηλωτικό ντοκιμαντέρ απόψε στον ΣΚΑΪ


1945, ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ 

H  σκληρή εικόνα της ειρήνης μετά από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του BBC, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απόψε, Κυριακή 26 Απριλίου, στις 00.30.

Μετά από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι λαοί της απελευθερωμένης πια Ευρώπης ανυπομονούσαν να γιορτάσουν το τέλος της ναζιστικής τυραννίας που τους είχε επιβληθεί για τόσα χρόνια. Η βασανιστική περιπέτειά τους είχε μόλις τελειώσει, όμως, για εκατομμύρια Γερμανούς πολίτες θα άνοιγε τώρα ένα φρικτό νέο κεφάλαιο. Το κύμα της εκδίκησης που ξέσπασε πάνω σε απλούς Γερμανούς θα μπορούσε να συγκριθεί ως έναν βαθμό με τη ναζιστική θηριωδία.

Οι αναμνήσεις όσων επέζησαν αυτής της πολυτάραχης ιστορικής περιόδου συνθέτουν ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ, το οποίο φέρνει για πρώτη φορά στο φως τις μαρτυρίες τους. Σπάνιο οπτικό και φωτογραφικό υλικό και συγκινητικές μαρτυρίες επιζώντων που μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα, σε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, απόψε στον ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια