Η δημόσια συγγνώμη του Νίκου Μάνεση μέσα από την εκπομπή του

Χρήστος Παναγούλης
6

Την προηγούμενη Κυριακή, στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση”, προβλήθηκαν πλάνα του 2015 ως σημερινά από τον Έβρο, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Μάνεσης, τοποθετήθηκε δημόσια με ανακοίνωση μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο, σήμερα στον αέρα της εκπομπής του “απολογήθηκε” για το λάθος που έγινε, ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη από το τηλεοπτικό κοινό. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως υπέβαλε την παραίτησή του στον Alpha, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τους ανθρώπους του καναλιού.

«Θα αναφερθώ σε ένα πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο έγινε από αυτή εδώ την εκπομπή την περασμένη Κυριακή. Όσοι δεν μας παρακολουθήσατε να εξηγήσω ότι προς το κλείσιμο της εκπομπής και ενώ ήμουν εγώ στον αέρα κι ενώ αναφερόμασταν στα γεγονότα στον Έβρο και ενώ είχε αφιερωθεί η εκπομπή στο πόσο θωρακισμένα είναι τα σύνορα με πάρα πολλά βίντεο και αποκλειστικά, τα οποία είδατε, την ώρα που ήμασταν στον αέρα προβλήθηκαν εικόνες που ήταν πλασματικές.

Ήταν εικόνες αρχείου, εικόνες που δεν αφορούσαν στο σήμερα, δεν αφορούσαν στον Έβρο, δεν αφορούσαν στη μεθόριο με την Ελλάδα. Αφορούσαν σε άλλο κράτος και σε άλλη χρονική στιγμή. Ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος και είναι ανθρώπινο λάθος. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή, εκτός από τη συγγνώμη, ότι επειδή η ομάδα αυτής της εκπομπής είναι επιλεγμένοι μία προς μία και ένας προς έναν, όποιος ή όποιοι έκαναν το λάθος, είναι ένα λάθος που ουσιαστικά έχω κάνει εγώ. Όταν η ομάδα μου κάνει λάθος, το κάνω εγώ. Και ζητώ μια πολύ μεγάλη συγγνώμη. Πώς έγινε το λάθος, για να ξέρετε, και για ποιο λόγο δεν θα ξαναγίνει αυτό, αλλά θα γίνουν άλλα λάθη, γιατί όποιος εργάζεται κάνει λάθη. Όποιος δεν εργάζεται τα λιγοστεύει, γίνονται λιγότερα», είπε αρχικά ο Νίκος Μάνεσης.

«Ένας τηλεθεατής μας έστειλε ένα λινκ διότι η εικόνα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Όταν στέλνει οποιοσδήποτε τηλεθεατής από τα social media οτιδήποτε, η διαδικασία που ακολουθείτε είναι: Ενημερώνουμε τον αρχισυντάκτη και αρχίζει η διασταύρωση. Αυτά δεν έγιναν, κατά ένα μαγικό τρόπο. Η κόπωση; Η αφηρημάδα; Οι πολλές ώρες που είμαστε στον αέρα; Έπεσε λάθος βίντεο, θεωρούσα ότι είναι ζωντανό και το περιέγραφα. Το κακό είναι ότι έγινε προς το τέλος της εκπομπής και δεν μπήκα στη διαδικασία, δεν πρόλαβα να το διορθώσω. Είναι από τα λάθη τα οποία γίνονται. Είναι το πρώτο μου λάθος. Βιώσαμε κι εμείς μετά από 37 χρόνια αυτό που βίωσε το CNN με τον κορμοράνο, τον οποίο ανακάλυψε στον Περσινό Κόλπο.

Τι έχει αλλάξει και δεν θα γίνει αυτό το λάθος, αλλά θα γίνουν άλλα. Είχαμε τη δυνατότητα από διάφορες πηγές να πέφτουν βίντεο, απαγορέψαμε πια το οποιοδήποτε δάχτυλο να πατάει play και να πέφτει ένα βίντεο στον αέρα. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο δάχτυλο που θα πατάει πια. Την παίρνω προσωπικά την υπόθεση πάνω μου, όπως παίρνω και προσωπικά την κάθε ευθύνη. Θέλω να ξεκαθαρίσουμε το εξής, λάθη γίνονται και είναι οδυνηρά και αναστατώσαμε κόσμο και ζητάμε συγγνώμη», πρόσθεσε ο Νίκος Μάνεσης.



Δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα, διότι ζήτησαν πολλοί το κεφάλι μας επί πίνακι, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πρόκειται για γκάφα, μια γκάφα ολκής. Δεν έγινε για λόγους τηλεθέασης. Αν ήμουν απατεώνας, δεν θα έπεφτε το συγκεκριμένο βίντεο πέντε λεπτά πριν τελειώσει η εκπομπή, θα έπεφτε στις 10:00, στις 11:00 ή στις 12:00, θα έβγαινε νωρίτερα. Δεύτερον, εάν είχαμε στόχο, επειδή έχει ακουστεί και αυτό, να πλήξουμε το ελληνικό κράτος και να δείξουμε ότι είναι διάτρητα τα σύνορά μας, με συγχωρείτε, αλλά είναι ατυχής αυτή η αναφορά. Διότι όλη η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο ότι είναι θωρακισμένα τα σύνορα.

Και ξαφνικά, πέντε λεπτά πριν το τέλος, αποφάσισα εγώ να τελειώσω την καριέρα μου με μία γκάφα ως προδότης. Είμαστε καλά; Όχι, δεν είμαστε καλά, βεβαίως και δεν είμαστε καλά. Λάθη γίνονται, αγκαλιάζουμε τους συναδέλφους που κάνουνε τα λάθη, στεκόμαστε στα πόδια μας και συνεχίζουμε. Μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς που ασκήσατε κριτική, δίκαιη, άδικη, θετική, αρνητική, ευνοϊκή, υποβολιμαία, σικέ, στημένη. Η κριτική είναι δημοκρατία, με την κριτική πηγαίνουμε όλοι μπροστά και μαθαίνουμε και διορθωνόμαστε. Τεράστιο ευχαριστώ σε αυτούς που ζήτησαν να εκτελεστώ. Είμαι τυχερός που δεν απεδείχθη ότι είμαι πράκτορας και δεν εκτελέστηκα στο Γουδί.

Εγώ δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, εγώ επέλεξα αυτή την ολιγομελή ομάδα και εγώ επωμίζομαι λάθη τα οποία δεν προκάλεσα εγώ, αλλά συμμετείχα άθελά μου σε αυτή την παρωδία. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Alpha που δεν απεδέχθη την παραίτησή μου και είναι δίπλα. Συγγνώμη, αυτό το λάθος δεν θα ξαναγίνει», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μάνεσης.





Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com


  1. Σε άλλους δίνεται άφεση αμαρτιών όπως εδω και άλλους τους κατασπαραζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ανθρώπους με ήθος φυσικά. Αλλά δώσε μας ένα παράδειγμα που δεν δώσαμε άφεση αμαρτιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθη γίνονται, αλλά δεν έχουν όλα την ίδια βαρύτητα. Αυτό ήταν ένα πολύ σοβαρό λάθος!

    Ένας ίσως από τους λόγους που έγινε αυτό το λάθος, είναι η επιτυχία της εκπομπής που μετά από ένα διάστημα φέρνει αλαζονεία και αίσθηση "αλάθητου"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για λόγους τηλεθέασης δεν έγινε γτ η εκπομπή σκίζει!
    Να προσπαθήσει να πανικοβαλει τον κόσμο με ένα βίντεο που μπορεί σε 10' να διαψευστεί (πρώτα πρώτα από τους κατοίκους του Έβρου) θα έδειχνε τεράστια χαζομάρα και δεν τον έχω για χαζό!
    Να είδαν ένα βίντεο λίγο πριν τελειώσει η εκπομπή και να βιάστηκαν να το βγάλουν στον αέρα για να το μεταδώσουν πρώτοι και μέσα στη βιασύνη τους να μην πρόσεξαν είναι για μένα η πιθανότερη εξηγηση.
    Άλλωστε το όνομά του δεν έχει ακουστεί σε σκάνδαλα κλπ,ας μην καταδικάζουμε αμέσως.Να είμαστε επιφυλακτικοί ναι,αλλά όχι να διαγράψουμε την πορεία του τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα τελευταία γίνονται πολλά σοβαρά λάθη. Και δεν ευθύνονται μόνο οι παρουσιαστές αλλά και αυτοί πίσω από τις κάμερες. Στον Λιάγκα με εξαίρεση τον δημοσιογράφο που έλεγε την είδηση δεν βρέθηκε κανείς τη μέρα εκείνη να του πει στο αυτί να σταματήσει και να πάψει να χαζογελά και να κάνει αναπαραστάσεις με τους άλλους. Φαντάζομαι όλοι στο κοντρόλ γέλαγαν και εκείνοι και κανείς δεν έβαλε το μυαλό του να σκεφτεί με τί γελούν! Τον Μάνεση δε βρέθηκε κανείς να τον προστατέψει με το βίντεο αυτό γιατί κανείς δεν έκατσε να δει με σοβαρότητα το τί δείχνει. Έτρεξαν αμέσως να το δείξουν για τα νούμερα και την αποκλειστικότητα. Αν το έβλεπαν με σοβαρότητα θα έβλεπαν σημάδια από τα οποία φαίνονταν ότι αυτοί δεν είναι Έλληνες αστυνομικοί! Έτυχε τη μέρα εκείνη να βλέπω τον Μάνεση και το βίντεο και το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν η γλώσσα στο γιλέκο του αστυνομικού. Και μου έκανε εντύπωση που δεν ήταν τα Ελληνικά. Ο Μάνεσης πήρε όλη την ευθύνη ως υπεύθυνος της εκπομπής αλλά δε φταίει μόνο αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε η εκπομπή φταίει συνολικά, γιατί η κοπέλα κάτω στο στούντιο έκανε τη χαζομάρα που το έδωσε αέρα χωρίς να ενημερώσει τον αρχισυντάκτη. Πλέον τίποτα δεν βγαίνει αέρα, αν δεν περάσει από τον έλεγχο συγκεκριμένου ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !