ΕΡΤ: το τηλεπαιχνίδι με τον Νίκο Κουρή και η καινούργια σειρά

Κωνσταντίνος Κότσαρης
2
Άνοιγμα στην ψυχαγωγία επιθυμεί να κάνει η δημόσια τηλεόραση που όπως έχουνε αναφέρει η διοίκησή της επιθυμεί τη δημιουργία… εξωστρεφούς, σύγχρονου και ανταγωνιστικού προφίλ, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα χρήματα που εξοικονόμησε από το καινούργιο… deal για τη μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων!

Η αλήθεια είναι πως οι δύο νέες εγκρίσεις προδιαθέτουν θετικά, κάτι που ελπίζουμε να ισχύει και όταν βγουν στον αέρα.

Συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε… και επισήμως, αφού η συμφωνία είχε κλείσει πριν από καιρό, την παραγωγή στη χώρα μας του τηλεπαιχνιδιού «Catch the answer» καθώς οι παίκτες καλούνται να διαγωνιστούν σε ερωτήσεις που συχνά κρύβουν τις απαντήσεις μέσα τους. Το τηλεπαιχνίδι έχει προβληθεί σε πολλές χώρες και την παρουσίαση στην ελληνική του εκδοχή θα αναλάβει ο πολύ γνωστός ηθοποιός Νίκος Κουρής ο οποίος για πρώτη φορά θα δοκιμαστεί σε τέτοιο ρόλο. Το τηλεπαιχνίδι προγραμματίζεται να βγει στον αέρα της ΕΡΤ1 στα τέλη Μαρτίου και θα προβάλλεται από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 8 το βράδυ, δηλαδή ακριβώς πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Εκτός όμως από το τηλεπαιχνίδι η ΕΡΤ θα ενισχύσει το ψυχαγωγικό προφίλ της επενδύοντας και στη μυθοπλασία. Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι η δημόσια τηλεόραση τα τελευταία δέκα χρόνια απουσιάζει από την παραγωγή της εγχώριας μυθοπλασίας, με εξαίρεση τη σειρά «Η ζωή εν τάφω» που προβλήθηκε την περυσινή σεζόν. Τώρα λοιπόν θα ετοιμάσουν για την επόμενη σεζόν μία σειρά με προσωρινό τίτλο «Τα καλύτερα μας χρόνια», η οποία βασίζεται σε ένα format που μεταδίδεται εδώ και αρκετά χρόνια στην Ισπανική τηλεόραση. Η ιστορία θα παρακολουθεί την εξέλιξη μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας πιάνοντας το νήμα από την άφιξη της πρώτης τηλεόρασης στο σπίτι, δηλαδή το 1968, και παρακολουθώντας τα μέλη της να μεγαλώνουν, να εξελίσσονται και να ωριμάζουν μέσα στο χρόνο. Αφηγητής της σειράς είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, μόλις οκτώ ετών στο ξεκίνημα της σειράς, ενώ η ΕΡΤ μέσα από αυτήν θα αξιοποιήσει και το ανεκτίμητο αρχείο της για να αναδείξει το πώς η είσοδος της τηλεόρασης στα ελληνικά σπίτια, επέδρασε στις ζωές όλων μας, παράλληλα βέβαια και με τις ιστορικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της δεκαετίας του 70 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Τη μυθοπλασία που έχει στόχο να αγγίξει όλα τα μέλη κάθε ελληνικής οικογένειας θα επιμεληθούν ο γνωστός σεναριογράφος Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη που υπέγραψε προσφάτως την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία «Ευτυχία», με την εταιρεία Tanweer η οποία επίσης θα αναλάβει την παραγωγή της νέας σειράς. Ο δε σκηνοθέτης θα είναι ο επίσης διακεκριμένος Κώστας Καπάκας (Pepermint, Uranya, Magic Hour κα), άμεσα θα αρχίσει η προετοιμασία για την αναπαράσταση της εποχής και των εξωτερικών και εσωτερικών γυρισμάτων, ενώ έκπληξη θα αποτελέσουν οι πρωταγωνιστές της σειράς που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το κόστος κάθε επεισοδίου θα είναι 52.000 ευρώ, και όπως… σημειώνει με νόημα η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ πολύ χαμηλότερο από αυτό της «Η ζωή εν τάφω» που ήταν 71.000 ευρώ το επεισόδιο. Βέβαια όλα θα κριθούν… εκ του αποτελέσματος, από τον προσεχή Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει να προβάλλεται δύο φορές κάθε εβδομάδα.

newsit.gr-Γρηγόρης Μελάς

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Και φυσικα ουτε λεξη περι αναβαθμισης της ποιοτητας εικονας απο την ΕΡΤ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν δεν αποκτησουν καλης ποιοτητας HD, δεν προκειται να δουνε νουμερα ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !