Αντώνης Κανάκης για BIG BROTHER : ''Θα έλεγα σε ένα νέο που θέλει να μπει εκεί,να μην πάει στο ριάλιτι''

1

Σε λίγο καιρό αρχίζει το «Big Brother». Τι θα έλεγες σε ένα παιδί που θα πάει σε ένα τέτοιο ριάλιτι;
Τι να του πω του παιδιού; Σάμπως αυτό φταίει; Θα του έλεγα πολύ διακριτι­κά και με πολύ νοιάξιμο να μην πάει, αλλά κάτι μου λέει ότι μάλλον δεν θα με άκουγε.  

Έχεις σκεφτεί γιατί πάνε τόσες χιλιάδες άνθρωποι στα ρι­άλιτι;  
Γιατί πλέον η κοινωνία μας έχει υποστεί ένα είδος λοβοτομής. Αυτές οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας που παρουσιάζουν ένα δυστοπικό μέλλον, στο οποίο κάποιοι λίγοι προσπαθούν να κρατήσουν ελεύθερο το μυαλό τους, να διατηρήσουν την κριτική τους σκέψη ζωντανή και την επαφή με όλα όσα έχουν πραγματικά αξία και νόημα στη ζωή και να μην κάνουν ό,τι ο Μεγάλος Αδελφός τούς προ­στάζει δεν είναι καθόλου επιστημονική φαντασία. Είναι εδώ, είναι το τώρα, έχει ξεκινήσει για τα καλά και η μεγαλύτερη επιτυχία του Μεγάλου Αδελφού είναι ότι παραμένει αόρατος στους περισσότερους. Μεγάλη συζήτηση... Επίσης, και το μιντιακό σύστημα στο σύνολό του αναδει­κνύει σε τέτοιο βαθμό όλα αυτά τα φαινόμενα και τα πρόσωπα που τα συνοδεύουν, που είναι σχεδόν αναπόφευκτο, κυρίως, οι νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να αντισταθούν στο «τέρας», ειδικά σε μια χώρα με σοβαρό και ουσιαστικό έλλειμμα παιδείας. Αυτό πάλι είναι μία ακόμη τεράστια νίκη του «τέρατος», ότι δηλαδή κατάφερε να ευνουχίσει, ευτυχώς όχι καθολικά, αλλά πιθανώς πλειοψηφικά, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των νέων ανθρώπων, την έμφυτη δηλαδή ανάγκη τους και ικανότητα να αμφισβητούν την κακή πλευρά του συστήματος και να ψάχνουν τα πιο ουσιαστικά πράγματα στη ζωή τους. 

Κάνοντας τον δικό σου απολογισμό, ποια θεωρείς την πιο σημαντική στιγμή σου στην τηλεόραση;
Θα αντικαταστήσω τη λέξη «σημαντική» με τη λέξη «ιδιαίτερη» και θα απαντήσω ότι, τουλάχιστον για εμένα, ιδιαίτερη στιγμή, και προσωπικά και δημιουργικά, ήταν τα δύο ντοκιμαντέρ που έκανα για την ActionAid στην Αφρική, επειδή ήταν κινηματογραφικές δουλειές, αλλά κυρίως για το ανθρώπινο κομμάτι τους.

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κανάκης, μιλώντας στο ''Πρώτο Θέμα''

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ασε ρε Κανακη,όλη η εκπομπη σου εκει βασιζεται όλα αυτα τα χρόνια,στα reality,ας εκανες κάτι άλλο αν μπορουσες.Μια χρονιά εκανες κάτι άλλο και δευτερη δεν πηγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !