H σκληρή κριτική για τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
2
Ωρες ώρες απορώ με την υπομονή-χρόνια τώρα- των παρουσιαστών των ενημερωτικών καθημερινών (αλλά και του Σαββατοκύριακου) πρωινάδικων στα τηλεοπτικά κανάλια..

 Χρόνος διάρκειας από 3-4 ώρες. Χρόνος που αρκεί κανείς για να πάει αεροπορικώς από Αθήνα μέχρι Βλαδιβοστόκ. Πού απευθύνονται; Μα φυσικά στα τιμημένα -πλην βαριεστεμένα-γηρατειά και σε διάφορους αργόσχολους.. Πόσο μπορεί κανείς να αντέξει 4 ώρες συνεχούς ενημερωτικού μπλα μπλα; Είναι σαν να βλέπεις δύο ταινίες στον Κινηματογράφο τη μια πίσω από την άλλη ή όπως είπαμε να πας αεροπορικώς από Αθήνα στο Βλαδιβοστόκ..

Τι προσφέρουν; Καταιγίδα ειδησεογραφικής φλυαρίας όπου το έλασσον γίνεται μείζον. Και πώς θα “γεμίσει” το έρμο το τετράωρο; Ας είναι καλά οι τραπεζοκόμοι. Στη δημοσιογραφική πιάτσα αναφέρονται ως κλείστροι ή κλείστρες.. Δηλαδή οι δημοσιογράφοι που αναλαμβάνουν να κλείνουν τηλεφωνικώς από την προηγούμενη ημέρα τους καλεσμένους κάθε τηλεοπτικού πάνελ που αποτελούνται από πάσης φύσεως “ειδικούς” (μαιντανοί οι περισσότεροι εξ αυτών που χάρις στη μόνιμη τηλεοπτική τους παρουσία πλούτισαν επαγγελματικά λόγω της πελατείας που απέκτησαν από τηλεθεατές). Φυσικά εκτός από αυτούς πλούτισαν και οι παρουσιαστές των πρωινάδικων..”Τόσα χρόνια φούρναρης” που λέει και ο σοφός λαός..

Τι γίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ κοινώς “τραπέζια”; Σερβίρεται πρωινό που περιλαμβάνει πότε πότε σοβαρές απόψεις και θέσεις από τους καλεσμένους αλλά συνήθως εκστομίζονται απίστευτες σαχλαμάρες και θεωρητικολογίες (κοινώς μπουρδολογίες). Πώς από τις 6 το πρωί μέχρι στις 10 να γεμίσει 4 ώρες τηλεοπτικό πρόγραμμα αν δεν υπάρχει συνεχής λογοδιάρροια; Αλλωστε είμαστε λαός των λόγων και λιγότερο των πράξεων… Μάλιστα για να ανακοπεί το κουραστικό “γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης (λέγε με Παπαδάκη, Αυτιά κλπ)”, δηλαδή οι ατέρμονες κουβέντες και οι διαξιφισμοί πολιτικών και μη, οι αρχισυντάκτες βγάζουν (όπως τώρα με τις χιονοπτώσεις) και διάφορους αγουροξυπνημένους ρεπόρτερ από κάθε βουνοκορφή και το φρούτο της ενημέρωσης έδεσε..
 Τα πρωινάδικα (ελληνικό φρούτο) όντως δικαιούνται Πούλιτζερ αχρείαστης και περιττής φλυαρίας....

enimerosi24.gr-Θάνος Πασχάλης

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Θα συμφωνήσω στα περισσότερα, αλλά διαφωνώ κάθετα με την άποψη του, ότι οι εκπομπες αυτές απευθύνονται σε αργόσχολους και σε συνταξιούχους και μόνο. Εντελώς λανθασμένη άποψη. Ο καθένας εργαζόμενος ακόμα και φοιτητής μπορεί να δει αυτές τις ενημερωτικές εκπομπές, εφόσον τον ενδιαφέρουν οι εξελίξεις γύρω απο την οικονομία και όχι μόνο. Άλλωστε αυτά που ακούγονται σε αυτές τις εκπομπές αφορούν τις τσέπες ολών μας , όχι μόνων των γηρατειών ή των αργόσχολων όπως λέει. Οπότε για μένα αν εξαιρέσεις αυτή την άστοχη και ίσως ρατσιστική του θέση σε αυτό το θέμα, στα υπόλοιπα έχει δίκιο.
    ΥΓ. Ενημέρωση πρέπει να υπάρχει πάντα, αλλά σε πιο σωστή βάση, με λιγότερη φλυαρία όπως σωστά επισημαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @κωστής

    θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! δεν μπορείς να λες το κοινό που ξυπνάει στις 6 το πρωί, αργόσχολο! πιο αργόσχολος είναι αυτός που ξυπνάει στις 11 από τον παππού που ξυπνάει νωρίς! ξεπρνάει τη διαχωριστική γραμμή του ρατσισμού!

    απο εκει κι έπειτα συμφωνω με το περιεχόμενο του άρθρου αλλά θα πρόσθετα ότι τα lifestyle πρωινά, τύπου Τσιμτσιλή, είναι σαφώς χειρότερα διότι δεν έχουν να προσφέρουν καμία ενημέρωση παρα μόνο σαχλα σχόλια! τουλάχιστον στα άλλα, μπορείς να λάβεις και μία ενημέρωση (έστω τραβηγμένη από τα μαλλιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !