Οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο "Καφέ της Χαράς"

Χρήστος Παναγούλης
2

Παραμονή πρωτοχρονιάς επέστρεψε στους δέκτες μας το «Καφέ της Χαράς», μία σειρά του Χάρη Ρώμα που αγαπήθηκε όσο λίγες στην ελληνική τηλεόραση. Και μπορεί να έχουν περάσει 14 ολόκληρα χρόνια από την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, ωστόσο η αίσθηση ήταν πραγματικά «σαν να μην πέρασε μια μέρα».

Ξεκινώντας από την παραγωγή, η σειρά έχει έρθει στο σήμερα χωρίς όμως να χαθεί η γλυκιά αίσθηση του παρελθόντος, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αν σκεφτεί κανείς τις αλλαγές που έχουν γίνει στα 14 χρόνια που μεσολάβησαν. Η παραγωγή είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και καλαίσθητη με αρκετά εξωτερικά γυρίσματα, παράλληλα όμως όλο το σκηνικό πατάει στο παλιό αγαπημένο Κολωκοτρονίτσι, με τέτοιο τρόπο ώστε πραγματικά νομίζεις ότι βλέπεις το ίδιο μέρος 14 χρόνια μετά.

Όσον αφορά το καστ, φαίνεται ότι όλοι οι ηθοποιοί χαίρονται που επέστρεψαν σε γνώριμα μονοπάτια καθώς η χημεία είναι εμφανής ενώ οι χαρακτήρες έχουν ταυτιστεί με τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν η Έφη Ρασσιά και ο Πάρης Σκαρτσολιάς οι οποίοι δοκιμάζονται πλέον σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τα καταφέρνουν μια χαρά, δίνοντας νέα πνοή στην σειρά.

Σεναριακά, το πρώτο επεισόδιο ήρθε να επιβεβαιώσει τα όσα δήλωνε εδώ και μήνες ο Χάρης Ρώμας, ότι δηλαδή το σίκουελ του «Καφέ της Χαράς» δεν έγινε απλά για να γίνει αλλά γιατί έχει να πει στον κόσμο μία νέα ιστορία. Σίγουρα δεν έλλειψαν οι ατάκες και το γέλιο, με τον Φατσέα να δίνει και πάλι «ρεσιτάλ», ωστόσο το σημαντικό είναι ότι ήδη από το πρώτο επεισόδιο τέθηκαν οι βάσεις για μία ενδιαφέρουσα συνέχεια και μία υπόθεση που θα κρατήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Η τηλεθέαση ήταν απλά σαρωτική, αφού το 45% που σημείωσε η σειρά είναι ποσοστό που είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, μιλάμε για μια ειδική περίσταση καθώς ο ανταγωνισμός ήταν σε «καταστολή», ωστόσο δεν παύει να είναι μία επιτυχία. Μένει να δούμε αν η σειρά θα διατηρήσει την δυναμική της και στα επόμενα επεισόδια, η αν θα ακολουθήσει την πορεία του «Λόγω Τιμής: 20 χρόνια μετά», το οποίο μετά την πολύ μεγάλη τηλεθέαση που σημείωσε στο πρώτο επεισόδιο έκανε «βουτιά» στα μονοψήφια.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε Λόγω Τιμής και Καφέ της Χαράς. Άλλη δυναμική, άλλο κοινό, άλλο κανάλι. Στο καφέ ξέραμε απ' εξω τις ατάκες και το βλέπουν όλες οι ηλικίες. Για μένα επιτυχία δεν είναι μόνο η τεράστια τηλεθέαση αλλά η χαρά όλων μςτα την προβολή του επεισοδίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά θεωρώ άστοχη την σύγκριση με το λόγω τιμής για τους παρακάτω λόγους.
    1. Το λόγω τιμής δεν είχε προβληθεί ποτέ σε επανάληψη, με αποτέλεσμα οι σημερινοί 20αρηδες να μην ξέρουν καν τι είναι, σε αντιίθεση με το Καφέ που το ξέρει μέχρι και το μαλτεζάκι μου.
    2. Το λόγω τιμής άλλαξε μέρα και ώρα και ο κόσμος μπερδεύτηκε και το έχασε, σε αντίθεση με το Καφέ που όπως φαίνεται θα είναι ένα σταθερό πρόγραμμα.
    3. Το λόγω τιμής είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα , όμοιο με παρόμοια φέτος που σκίζουν . Ο κόσμος όμως θέλει κάτι διαφορετικό, να γελάσει και λίγο.
    4. Το καφέ είναι μια κωμωδία που έλειπε απο την τηλεόραση φέτος, καθώς καμία άλλη πλην της μουρμούρας δεν έχει κρατήσει τον κόσμο.
    5. Η παρασκευή είναι μια μέρα που το καφέ μπορεί άνετα να λάμψει.
    6. Το καφέ φάνηκε ότι δεν θα έχει καμία σχέση με το λόγω τιμής, καθώς έγινε αμέσως 1ο trend στο twitter, ενώ ακόμα και η επανάληψη του έκανε 26%.
    ΥΓ. Είχα πει ότι η πρεμιέρα θα κάνει πάνω απο 40. Έπεσα μέσα. ΌΠως είπα και πριν όμως, πιστεύω θα σταθεροποιηθεί γύρω στο 30, πράγμα καθόλου κακό, το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !