Αύξηση στα νούμερα για την ΕΡΤ

4

Με σταθερά βήματα, η ΕΡΤ κερδίζει το στοίχημα της ενημέρωσης, καθώς οι τηλεθεατές επιστρέφουν πλέον στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ξαναβάζουν τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της στις προτιμήσεις τους. Με βάση τα επίσημα στοιχεία μέτρησης τηλεθέασης της Nielsen, τους τελευταίους τρεις μήνες η ΕΡΤ1 σημειώνει αξιοσημείωτη και – κυρίως – διαρκή άνοδο στην τηλεθέαση όλων ανεξαιρέτως των δελτίων ειδήσεων που μεταδίδει καθημερινά. Γεγονός που αναδεικνύει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην δημόσια ραδιοτηλεόραση για την άμεση, αξιόπιστη, αμερόληπτη και πολυφωνική ενημέρωσή τους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00 σημείωσε το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου μέσο μερίδιο τηλεθέασης 7,1 από 4,9% το Νοέμβριο και 6% τον Δεκέμβριο, ποσοστό που αναλογεί μεσοσταθμικά σε 318.000 τηλεθεατές τον Ιανουάριο από 262.300 προ διμήνου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για όλα τα άλλα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ: το πρώτο μεγάλο δελτίο στις 10.00 έχει τον Ιανουάριο μέση τηλεθέαση 8,6% από 7,8% τον Νοέμβριο, το δελτίο των 12.00 αυξήθηκε σε 8,4% από 7,4%, των 15.00 σε 9,5% από 8,2%, ενώ ανάλογη αύξηση έχουν και τα μικρότερης διάρκειας δελτία (6,3% από 5,4% για το δελτίο των 18.00 και 4,7% από 3,2% για το νυχτερινό δελτίο στις 24.00).

Συνεχής είναι η αύξηση της τηλεθέασης και των νέων ενημερωτικών εκπομπών, καθώς το «10» με την Όλγα Τρέμη σημείωσε τον Ιανουάριο μερίδιο 4% από 3,2% τον Δεκέμβριο και 2,5% το Νοέμβριο, ενώ η νέα πρωινή εκπομπή, «Από τις έξι» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά συγκεντρώνει ήδη 9,5% σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές ζώνες, όπως είναι αυτή του πρωινού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η ενημέρωση στην ΕΡΤ ενισχύεται ακόμα περισσότερο με μια νέα ενημερωτική εκπομπή που θα κάνει σύντομα πρεμιέρα. Κάθε μεσημέρι στις 13.00 και μέχρι τις 15.00, ο Κώστας Λασκαράτος, η Χρύσα Παπασταύρου και ο Κώστας Παπαχλιμίτζος θα παρουσιάζουν την τρέχουσα επικαιρότητα, με έμφαση στις ειδήσεις της περιφέρειας και του εξωτερικού, αξιοποιώντας το μεγάλο δίκτυο ανταποκριτών της ΕΡΤ εντός και εκτός Ελλάδος.

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Εντάξει μας τρολαρετε. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι κάποιος έκατσε και έγραψε αυτό το άρθρο. Μόλις εχθές νομίζω το 10 έκανε 1,8%. Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε ΕΡΤ δεν είναι μόνο η ΕΡΤ1. Υπάρχουν ακόμα 4 κανάλια. ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3,ΕΡΤ SPORTS και Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @maria13

    ασχετως αν ειναι αμφισβητήσιμη η αξια αυτού του δελτίου τύπου, είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΡΤ μιλάει μόνο με γενικούς μέσους όρους και όχι με δυναμικά κοινά.
    κι να με ρωτάτε, η ενημέρωση δεν θα έπρεπε να μετριέται σε δυναμικά κοινά. σημασία έχει ο αριθμός των τηλεθεατών που ενημερώνεται και όχι η ηλικία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να κοιταξουν να αναβαθμησουν την απαραδεκτη και γεματη θολουρα εικονα που εχουν την στιγμη που ολα τα γειτονικα μας κρατη εκπεμπουν τα κρατικα τους σε HD....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε δυναμικό κοινό ή σύνολο. Στην τελική αυτά ενδιαφέρουν τους διαφημιστές. Μην πανηγυριζουμε όμως για τα μονοψήφια και κυρίως ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί πρέπει να υπάρχουν 5 κρατικά κανάλια. Εκτός από το να βολέψει η εκάστοτε κυβέρνηση τα δικά της παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !