Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του «Καφέ της Χαράς», η Άννα Χατζησοφιά μιλά αποκλειστικά στο tvnea.com

Κωνσταντίνος Κότσαρης
2

Σε λιγότερο από δέκα μέρες ο τέταρτος κύκλος του «Καφέ της Χαράς» θα κάνει πρεμιέρα. Πρόκειται για μία πολυαναμενόμενη επιστροφή, που λίγους έχει αφήσει ασυγκίνητους. Έτσι, λίγο πριν δούμε το πρώτο επεισόδιο του σίκουελ, το tvnea.com συνάντησε την Άννα Χατζησοφιά, η οποία μαζί με τον Χάρη Ρώμα υπογράφει τη σειρά.

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα του «Καφέ της Χαράς». Τι συναισθήματα επικρατούν;

Προσμονής, χαράς, αγωνίας, συγκίνησης, τα ίδια συναισθήματα που επικρατούν τις
παραμονές κάθε πρεμιέρας. Ίσως με λίγο μεγαλύτερη ένταση γιατί είναι ένα στοίχημα η συνέχιση μετά από 15 χρόνια.


Yπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος όσον αφορά την τηλεθέαση;

Όχι, ο κυριότερος στόχος είναι να σταθεί και να υπερβεί, εάν είναι δυνατόν, το επίπεδο
παραγωγής του πρώτου Καφέ της Χαράς. Πάνω σ αυτόν τον στόχο δουλεύουμε με όλη μας την ψυχή και όλα τα μέσα που διαθέτουμε με τον Χάρη, τον σκηνοθέτη μας Τάκη Μιχαήλ, τον παραγωγό μας Σταύρο Καπελούζο και όλο το team.




Είναι γνωστό ότι προτάθηκε από τον ΑΝΤ1 και η συνέχεια των «Μεν και Δεν» και
«Κωνσταντίνου και Ελένης». Από τη δική σας οπτική γωνία, πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργούσε και για αυτό και δεν προτιμήθηκε;


Όχι, για το Κωνσταντίνου και Ελένης δεν υπήρξε πρόταση, τουλάχιστον επίσημα. Για τους Μεν και Δεν, ναι, έγινε συζήτηση αλλά θεωρήσαμε με τον Χάρη ότι εάν μία σειρά μπορεί να έχει sequel αυτή είναι το Καφέ της Χαράς. Στη ουσία συζητούσαμε χρόνια την συνέχεια του Καφέ και με την Ρένια, τον Γεράσιμο, την Τζόυς και τα άλλα τα παιδιά και βρέθηκε η ιδανική συγκυρία για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη εκπομπή του Ant1 στον αέρα.

Υπάρχει πρόθεση, αν η σειρά πάει καλά, να συνεχίσει και τη νέα τηλεοπτική σεζόν;  

Ποτέ μην λες ποτέ.

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που προσεγγίζετε το σενάριο του «Καφέ της Χαράς» συγκριτικά με πριν 13 χρόνια;

Εμείς έχουμε αλλάξει πρώτα απ όλα. Μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε, δεν ξέρω εάν αυτό είναι καλύτερο, θα δείξει. Το σενάριο πάντα το αντιμετωπίζαμε με κέφι και λεπτομερή δουλειά. Το ίδιο κάνουμε και τώρα.

 Πέρασε σχεδόν μία δεκαετία από την τελευταία φορά που γράψατε μαζί σειρά με τον Χάρη Ρώμα. Όλα αυτά τα χρόνια ποια ήταν η σχέση σας;

Η σχέση μας ήταν πάντα στενή, μπορεί να μην βρισκόμασταν σε καθημερινή βάση αλλά οπωσδήποτε σε γιορτές, γενέθλια, πρεμιέρες κλπ. Τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε δηλαδή που αρχίσαμε να συζητάμε την επαναφορά του Καφέ, είμαστε κολλητοί. Η σχέση μας είναι καλύτερη από ποτέ, είμαστε, πώς να το πω χωρίς να ακουστεί κλισέ, σαν οικογένεια, σαν αδέλφια και καλύτερα.




Αναμφισβήτητη η αξία των  σειρών που έφεραν 50αρια, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» ήταν η πιο άρτια δουλειά σας σε αριστουργηματικό βαθμό. Πιστεύετε ότι αδικήθηκε από τα νούμερα και από τον Τύπο;

Το Δεληγιάννειο ήταν πράγματι πολύ καλή δουλειά, σε όλα τα επίπεδα. Και με πολύ μελέτη στην εποχή και την ιστορία της. Τα σκηνικά και τα ρούχα αναπαριστούσαν ακριβώς την συγκεκριμένη αισθητική του Μεσοπολέμου, μάλιστα μερικά ρούχα ήταν αυθεντικά κομμάτια εποχής. Τα μαθήματα γίνονταν από βιβλία του 1939, αλλά και τα ήθη, τα αισθήματα, ο τρόπος που οι ήρωες μιλάνε ήταν πολύ κοντά στο τότε. Τα νούμερα για τα δεδομένα των προηγούμενων επιτυχιών μας ήταν χαμηλότερα, αλλά εντάξει μην τρελαινόμαστε κιόλας, το 23% δεν είναι και άσχημη τηλεθέαση. Ο τύπος έγραψε πολύ καλά σχόλια, καλύτερα από άλλες δουλειές μας και μάλιστα και πολιτικά blogs και sites είχαν εκφραστεί πολύ θετικά.


Πολύς ντόρος έχει γίνει με το αν θα παίξει η «Μπουλίτσα» στα νέα επεισόδια. Τελικά τι ισχύει;

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει ντόρος, και δεν τον έχω παρακολουθήσει κιόλας. Θα παίξουν όσοι ήρωες απαιτούνται από το σενάριο, το οποίο είναι εξ εξελίξει.



 Η Σοφία Μουτίδου θα επιστρέψει πιο μετά;

Ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει με τον Χάρη περιλαμβάνει ένα δυναμικό come back της Αγλαΐας, που έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά και απρόβλεπτα.

Σχολιάστηκε ιδιαίτερα το γεγονός πως το τρέιλερ δεν είχε νοσταλγικό ύφος και ρομαντισμό. Ήταν μία στρατηγική απόφαση;

Μα, που σχολιάστηκε κάτι τέτοιο; Δεν πήρα είδηση. Και εάν δεν είναι αυτό το τρέιλερ
νοσταλγικό, τότε πως ορίζεται η νοσταλγία; Αλλά, εν πάση περιπτώσει, το Καφέ επιστρέφει στο σήμερα, δεν είναι ρετροσπεκτίβα.


Είναι στενάχωρο το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια είναι πολύ σπάνιο να δούμε εβδομαδιαίο σήριαλ;

Όχι, στενάχωρο είναι ότι είχε μειωθεί πολύ η ελληνική μυθοπλασία στην τηλεόραση. Φέτος επιστρέφει δυναμικά και αυτό είναι ελπιδοφόρο σε όλα τα επίπεδα.



Μετά το τέλος του «Καφέ», τι θα ήταν αυτό με το οποιο θα θελατε να ασχοληθείτε στην
τηλεόραση;


Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια οι θεοί γελούν. Θα δούμε, την υγειά μας να έχουμε και όλα τα άλλα έπονται.


 Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε την Άννα Χατζησοφιά για αυτή τη συνέντευξη που μας παραχώρησε...

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Συγχαρητήρια παιδιά για τη συνέντευξη. Υπέροχη γυναίκα. Και πανέξυπνη. Μα που σχολιάστηκε ότι δεν ήταν ρομαντικό το τρέιλερ ? Εγώ μόνο καλα λόγια βλέπω. Και γιατί να ναι ρομαντικό? Κωμωδία καθαρόαιμη είναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγγελε συγχαρητήρια για την συνέντευξη στην αγαπημένη Ανά Χατζησοφιά, κατάφερες μέσα σε λίγες ερωτήσεις να δημιουργήσεις μια ενδιαφέρον συνέντευξη. Δεν στάθηκες σε ερωτήσεις -κλισέ- που έχουν ερωτηθεί πολλαπλές φορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !