Το απαράδεκτο ξενοφοβικό περιστατικό στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
2

Λες και κάτι γίνεται. Όχι για καλό. Με χορταστικές δόσεις ξενοφοβίας και ρατσισμού εξελίσσεται, στα κανάλια, η προβολή διαφόρων θεμάτων με προσέγγιση από δήθεν σοβαρή ενημερωτική μέχρι α-σόβαρη και σαχλή. Η γκάμα είναι μεγάλη. Δεν είναι μόνο η άκομψη και χωρίς κρίση προβολή του θέματος των Ελληναράδων που στήνουν μπάρμπεκιου με χοιρινά και μπύρες δίπλα σε καταυλισμό προσφύγων στα Διαβατά. Είναι που στην ατμόσφαιρα, η οποία διαμορφώνεται, προστίθεται και η απύθμενη βλακεία των λεγόμενων ψυχαγωγικών εκπομπών. Περιττό να πούμε ότι το ΕΣΡ είχε βάλει και κριτήρια για τη χορήγηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας όσον αφορά το περιεχόμενο προγράμματος στα κανάλια με εκπομπές πολιτισμού, παιδικές εκπομπές, κοινωνικά μηνύματα, κλπ.

Νέο περιστατικό στο OPEN και στην εκπομπή «Αννίτα κοίτα», Κυριακή απόγευμα. Η Αννίτα Πάνια είναι πολιτογραφημένη στην τηλεοπτική «χώρα» ως παρουσιάστρια του χοντροκομμένου trollαρίσματος στα όρια του bullying. Την ίδια δουλειά κάνει εδώ και χρόνια χωρίς αυτό να της δίνει δικαιολογίες να το συνεχίζει. Την Κυριακή στην εκπομπή της στο OPEN φιλοξενεί «πεθερά» (έτσι την ονομάζει) που της ζητάει να βρει νύφη για τον 40χρονο γιό της. Η Πάνια θυμήθηκε τις χρυσές εποχές του «Χρυσού Κουφέτου» και αμέσως υιοθέτησε το στυλ παρουσίασης που την καθιέρωσε. Τρολάρει την πεθερά, εξηγεί στο κοινό ότι της έχει γίνει στενός κορσές και ότι τέλοσπάντων έχει – από καθήκον (;) – αναλάβει να φέρει αυτή την αποστολή εις πέρας. Η πεθερά έχει «εξολοθρεύσει» όλες τις νύφες που προσέγγισαν τον κανακάρη της. Η παρουσιάστρια της λέει ότι θα φέρει τέσσερις κοπέλες για να διαλέξει. Η μία είναι Αρμένισσα, η άλλη Ουκρανή και η τρίτη από τη Λευκορωσία.

Η πεθερά τις απορρίπτει όλες γιατί της ξινίζει που είναι ξένες, για τις δουλειές που κάνουν, για τα ρούχα που φοράνε. Η Πάνια φυλάει για έκπληξη την τελευταία κοπέλα και ζητάει από την πεθερά να κλείσει τα μάτια της (για να γράψει η κάμερα τις αντιδράσεις). Στο πλατό εμφανίζεται μια ψιλόλιγνη κοπέλα από τη Ζάμπια, μοντέλο στο επάγγελμα. Η πεθερά ανοίγει τα μάτια της για να τη δει. Και αναφωνεί : «Ο Χριστός και η Παναγία…το βράδυ;». Συνεχίζοντας λίγο αργότερα όταν η Πάνια της εξηγεί από πού είναι η κοπέλα : «Θα κοιμόμαστε το βράδυ στο ίδιο….», «Να ξυπνήσω το πρωϊ και να κουτουλήσω πάνω της;», «Θέλω μια νορμάλ Ελληνίδα», «Να τρακάρω σε καμιά πόρτα μαζί της, αλίμονό μου». Η κοπέλα δεν μιλάει καθόλου και η Πάνια νουθετεί τη ρατσίστρια πεθερά λέγοντας (απλά) να μην γκρινιάζει. Ωραία; Γελάσαμε;

Όχι δεν γελάσαμε. Θλίψη και μόνο θλίψη. Για την άκριτη προβολή διαφόρων θεμάτων, για το ακατοίκητο μυαλό αρχισυντακτών, υπευθύνων προγράμματος και διευθυντών στα ελληνικά κανάλια.

Στο OPEN δεν μπορούν να επαίρονται για την παραγωγή της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» (που παρεμπιπτόντως έχει σαν θέμα την προσφυγιά και τον ξεριζωμό) και από την άλλη να υπάρχει η Πάνια με τη ρατσίστρια πεθερά που βλέπει την έγχρωμη κοπέλα και αφήνει υπονοούμενα ότι αν τη δει το βράδυ θα φοβηθεί. Χάνεται κάθε όριο, κάθε συναίσθηση, κάθε ανθρωπιά.

enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. O αρθρογράφος από τη στιγμή που θεωρεί τον εαυτό του αντιρατσιστή, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η λέξη "έγχρωμος" είναι τέρμα ρατσιστική. Είναι η μετάφραση της λέξης coloured η οποία έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται. Googlαρετε το και οι ίδιοι και θα το διαπιστώσετε. Θα έπρεπε λοιπόν να γράψει "μαύρη" κοπέλα ή κοπέλα αφρικανικής καταγωγής. Η λέξη "μαύρος" δεν θεωρείται ρατσιστική, γιατί προσδιορίζει το χρώμα του δέρματος του ανθρώπου, όπως αντίστοιχα και η λέξη "λευκός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To πιο άσχημο παιδιά δεν είναι αυτό που λέτε , αλλά το γεγονός ότι ο κόσμος γελούσε με αυτή την αθλιότητα. Εφόσον λοιπόν τους άρεσε και το επικροτούσαν , τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !