Από το κακό στο χειρότερο το ΑΠΕ


«Άτυχο» είναι το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παρά το γεγονός ότι μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές άλλαξε ο επικεφαλής του κρατικού πρακτορείου, στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν έχει πνεύσει νέος αέρας, ενώ στην πραγματικότητα κυβερνά το παλαιό καθεστώς.
Το κυβερνών κόμμα τοποθέτησε νέο πρόεδρο- γενικό διευθυντική στο ΑΠΕ, φίλο του απερχόμενου. Ο απερχόμενος όμως δεν αποχώρησε από το Πρακτορείο μετά τη λήξη της θητείας του. Ο τέως πρόεδρος ζητούσε να παραμείνει στο Πρακτορείο με την ιδιότητα του «συμβούλου», αλλά τελικά βρέθηκε άλλη λύση…
Έτσι, η νέα διοίκηση ανέθεσε στον αποχωρήσαντα και τοποθετημένο από το ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο-γενικό διευθυντή καθήκοντα «συμβούλου διεθνών σχέσεων» του ΑΠΕ. Μάλιστα, η νέα διοίκηση έστειλε τον τέως πρόεδρο στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) προκειμένου να εκπροσωπήσει το Πρακτορείο στη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Συνδέσμου των Βαλκανικών Ειδησεογραφικών Οργανισμών – Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ABNA-SE).
Δηλαδή, ο αποχωρήσας ο οποίος ήταν δημοσιογράφος του ΑΠΕ, παραιτήθηκε από υπάλληλος επί ΣΥΡΙΖΑ για να αναλάβει με τετραετή θητεία πρόεδρος-γενικός διευθυντής στο ΑΠΕ και αφού έληξε η θητεία του, ο νέος πρόεδρος που τον τοποθέτησε η ΝΔ, όχι μόνο κράτησε τον παλαιό πρόεδρο, ως υπάλληλο (τώρα) αλλά του ανέθεσε και νέα καθήκοντα.
Με αυτή τη λογική, ανακύπτει το εύλογο ερώτημα γιατί το κυβερνών κόμμα, δεν ανανέωνε τη θητεία του τέως προέδρου, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει το Πρακτορείο με το μισθό του νέου προέδρου.
Πέρα όμως από όλα αυτά. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του και συνεργάζεται, χωρίς καμία αλλαγή, με τα στελέχη του τέως πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία του παρουσιάζουν την κατάσταση του Πρακτορείου με το δικό τους τρόπο…..
Ο νέος πρόεδρος, δεν είχε και δεν έχει, καμία πραγματική εικόνα του εμψύχου υλικού του Πρακτορείου, ούτε της πραγματικής οικονομικής, τεχνικής, κ.λπ. κατάστασης του κρατικού ΑΠΕ. Απλά, ανακαλύπτει οικονομικές τρύπες, πεταγμένα περιοδικά που εξέδιδε ο τέως πρόεδρος (με οικονομική ζημιά), στοιβαγμένα στην πιλοτή του κτιρίου που στεγάζεται κ.ά.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά. Ουσιαστικά το Πρακτορείο κινείται και διευθύνεται από τους ανθρώπους του τέως προέδρου και ο νέος απλώς ασπάζεται και υπεραμύνεται των όσων του λένε, χωρίς καν να επαληθεύσει τα λεγόμενά τους.
Ζωντανό είναι επίσης πρόσφατο παράδειγμα «περικοπής» που έγινε σε κείμενο δημοσιογράφου του ΑΠΕ εν αγνοία του τελευταίου, κατά τα πρότυπα και τις συνήθειες του τέως πρόεδρου.
Η εκπροσώπηση του ΑΠΕ στην Κωνσταντινούπολη
Ο ιστότοπος της υπηρεσίας Anadolu αναφέρει για την εκπροσώπηση του ΑΠΕ στην Τουρκία:
«Στις Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Συνδέσμου των Βαλκανικών Ειδησεογραφικών Οργανισμών – Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ABNA-SE), της οποίας ο Οργανισμός Anadolu είναι ο πρόεδρος.
Η Ανάντολου, η οποία φιλοξένησε τη συνάντηση, εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Μουσταφά Οζκάγια, ενώ ο Ανώτερος Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων Μιχάλης Ψύλος εκπροσώπησε την Αθηναϊκή Υπηρεσία Τύπου / Οργανισμό Τύπου της πΓΔΜ (ANA / MPA), η οποία είναι και ο γενικός γραμματέας της ABNA-SE.
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν για την ABNA-SE κατά τη διάρκεια της θητείας της Προεδρίας της Υπηρεσίας Anadolu και η ημερήσια διάταξη του επόμενου γενικού συμβουλίου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης».
enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια