Νέα ΕΡΤ: Όλο το ρεπορτάζ για τις αλλαγές και τις αποφάσεις...

2

O νέος πρόεδρος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Κωνσταντίνος Ζούλας μίλησε για άδεια ταμεία -κατά την πρόσφατη ακρόαση του από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής- καθώς όπως είπε η ΕΡΤ δαπάνησε εκατομμύρια για προβολή ποδοσφαιρικών αγώνων της πρώτης, της δεύτερης, αλλά και της τρίτης κατηγορίας. Με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ζούλας για το 2020 υπάρχουν διαθέσιμα δύο με τρία εκατομμύρια ευρώ και άλλα δύο για να βγει πρόγραμμα για 5 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιόφωνα, χωρίς σε αυτά να συνυπολογιστούν περιφερειακοί σταθμοί, η ορχήστρα της ΕΡΤ κ.ά. Τουτέστιν στις άμεσες προτεραιότητες του ισχυρού δίδυμου της ΕΡΤ (του προέδρου Κωνσταντίνου Ζούλα και του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Γαμπρίτσου) είναι ο οικονομικός εξορθολογισμός της εταιρείας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τούτο θα επιδιωχθεί μέσω της περικοπής της σπατάλης και της μείωσης των δαπανών σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την οικονομική εξυγίανση του οργανισμού, καθώς και τη μεταφορά πόρων από μη παραγωγικές δαπάνες στην τεχνολογία και το πρόγραμμα. Σε ό,τι αφορά τον διοικητικό εξορθολογισμό, οι ίδιες πηγές μάς ανέφεραν την ανάγκη για αναμόρφωση του οργανογράμματος με ενδυνάμωση των Διευθύνσεων ανθρώπινου δυναμικού, μάρκετινγκ και επικοινωνίας, πληροφορικής και τεχνολογίας, και την ισχυροποίηση της Διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών αλλά και της ανάπτυξης των νέων μέσων.

Το πρόγραμμα των καναλιών  
Άτομα του στενού περιβάλλοντος της νέας ηγεσίας της ΕΡΤ είπαν στο «Έθνος της Κυριακής» ότι δεν πρόκειται να γίνουν βιαστικές κινήσεις σε σχέση με το πρόγραμμα των καναλιών. Η άποψη που επικρατεί είναι πως θα πρέπει να γίνουν κλιμακωτές κινήσεις στο κομμάτι αυτό για τους επόμενους τρεις μήνες μιας και στις προθέσεις της νέας Διοίκησης είναι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα με νέες παραγωγές, νέα πρόσωπα, λογότυπα, σκηνικά κ.ά να βγει στον αέρα από τις αρχές του νέου έτους σε συνδυασμό με μεγάλη διαφημιστική καμπάνια.

Η λύση που προκρίνεται σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα είναι η επιστροφή στο μοντέλο της ανάθεσης τηλεοπτικών παραγωγών με τη μέθοδο της μεικτής παραγωγής, προκειμένου να προχωρήσουν ανανεώσεις παλαιών αλλά και νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο χαρακτήρας των 3 καναλιών
Σε σχέση με τον χαρακτήρα των καναλιών θα γίνει όπως λέγεται επαναξιολόγηση της φυσιογνωμίας τους σε αντιστοιχία και με τις επιθυμίες του κοινού. Παραμένει δεδομένο ότι η ΕΡΤ1 θα διατηρήσει τον ενημερωτικό της χαρακτήρα ενώ η ΕΡΤ2 θα επιδιωχθεί να αποκτήσει ισχυρή και σταθερή ταυτότητα ικανοποιώντας τις πλέον ειδικές και απαιτητικές ομάδες κοινού. Η ΕΡΤ3 θα παραμείνει, όπως φαίνεται, ως το κανάλι που θα αναδεικνύει θέματα της περιφέρειας.

Τα πρόσωπα που θα παίξουν ρόλο  
Στον τομέα της ενημέρωσης ο Γιάννης Τρουπής και ο Φώτης Καφαράκης, που ανέλαβαν άτυπα το τελευταίο διάστημα να «τρέξουν» το κομμάτι αυτό, θα έχουν κυρίαρχο ρόλο και στο νέο σχήμα που θα διαμορφωθεί στη συνέχεια. Την παρουσίαση του Κεντρικού δΔελτίου ειδήσεων θα έχει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, ενώ σε συζητήσεις για την παρουσίαση πρωινής εκπομπής βρίσκεται ο άλλοτε δημοσιογράφος του Mega, Αντώνης Φουρλής.

Οι επαφές με τον Πέτρο Μπούτο:Εν τω μεταξύ, για επιτελική θέση στον τομέα του προγράμματος παίζει δυνατά το όνομα του Πέτρου Μπούτου, πρώην διευθυντικού στελέχους του Mega και του ΑΝΤ1 ο οποίος συζήτησε σχετικά με τους ανθρώπους της ΕΡΤ. Μάλιστα, οι πληροφορίες μας λένε ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να αναλάβει καθήκοντα στη δημόσια τηλεόραση

Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές βολιδοσκοπήσεις σε δημοσιογράφους, αλλά και σε στελέχη από την ιδιωτική τηλεοπτική αγορά, για εκπομπές και θέσεις ευθύνης στην ΕΡΤ, αλλά το υπάρχον καθεστώς της ΕΡΤ δεν της επιτρέπει να ανταποκριθεί στους μισθούς της αγοράς. Η νέα ηγεσία αφήνει να φανεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει το πλαίσιο αυτό ωστόσο σε πρώτη φάση θα προχωρήσει σε αξιολόγηση και αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων στελεχών από το υπάρχον δυναμικό της εταιρείας.

ΕΡΤ3: Μάχη υποψηφίων  
Ο Φίλιος Στάγκος και ο Δημήτρης Βενιέρης από το δημοσιογραφικό χώρο είναι δύο από τα ονόματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3. Ο πρώτος έχει δοκιμαστεί στη διοίκηση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος τα τελευταία χρόνια ηγείτο του ραδιοσταθμού Focus 103,6 της Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟ Εthnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Το θεμα ειναι ποτε θα βγουν τα 3 καναλια της ΕΡΤ σε HD.Ολα τα ιδιωτικα εχουν βγει σε HD και η ΕΡΤ παραμενει στο απαρχαιωμενο SD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΡΤ την ανατροπή στην ενημέρωση θα την κάνει παίρνοντας Αυτιά/Μάννεση/Οικονόμου/Μαυραγάνη/Χατζηνικολάου δηλαδή τα τοπ ονόματα....!!!
    Αν θέλει να γίνει μεγάλη ΕΡΤ αυτό να κάνει και να κάνει επίσης καινούργια πράγματα για να πάρει νούμερα...
    Μην περιμένουμε μεγάλη και ανεξάρτητη ΕΡΤ να γίνει με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !