Ποια τρέιλερ μας κέρδισαν και ποια...πέρασαν και δεν ακούμπησαν;

10

Kάθε τέτοια εποχή, δηλαδή τις μέρες πριν από την έναρξη της εκάστοτε τηλεοπτικής σεζόν, ο τηλεθεατής ...καταπλακώνεται από τρέιλερ.Τρέιλερ που τον βομβαρδίζουν μαζικά και αδειάλειπτα. Και ένα, και δύο, και τρία...Τρέιλερ που σκοπό έχουν(ή θα έπρεπε να έχουν) να εισάγουν το κοινό στο ύφος ή/ και το κόνσεπτ της εκπομπής ή της σειράς που θα κληθεί να επιλέξει για να παρακολουθήσει.

Δεν το καταφέρνουν,όμως, όλα. Κάποια είναι όντως καλογυρισμένα, ευφάνταστα και απολύτως σχετικά με εκείνο που θέλουν να πουσάρουν και να διαφημίσουν .Κάποια πάλι είναι εντελώς πρόχειρα, κακοφτιαγμένα ,χωρίς έμπνευση, και κυρίως...εντελώς άσχετα και εκτός τόπου και χρόνου.

Η σεζόν άρχισε μεν δειλά δειλά, αλλά θα λέγαμε πως η επίσημη έναρξη γίνεται απόψε, 8 Σεπτεμβρίου .Και νομίζω είναι καλή ιδέα, μια ανάσα πριν από την έναρξη ,να δούμε ποια τρέιλερ μάς άρεσαν φέτος και ποια πέρασαν και δεν ακούμπησαν - και όχι απαραίτητα επειδή ήταν κακοφτιαγμένα αλλά επειδή ήταν ανέμπνευστα!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΝΤ1
Εντυπωσιακό και ίσως από τα καλύτερα που είδαμε φέτος ήταν το τρέιλερ του Γιώργου Παπαδάκη. Το animation με πρωταγωνιστή τον ίδιο ,και πρωτίστως ο τρόπος που ο ΑΝΤ1 θέλησε να παρουσιάσει τον Παπαδάκη παρομοιάζοντας τον με κάτι τόσο σπουδαίο για την Ενημέρωση όσο για παράδειγμα η Μόνα Λίζα για την Τέχνη ,ήταν έξυπνα ,υπογράμμισαν τη διαχρονικότητα της εκπομπής (29 χρόνια είναι αυτά...) ,και άφησαν θετικό αποτύπωμα.


HAPPY DAY - ALPHA
Χωρίς ιδιαίτερο τρέιλερ από άποψη ιδέας και στησίματος προώθησε ο Alpha το πρωινό πρόγραμμα της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Καλή αισθητική, χαλαρό ύφος, αλλά μέχρι εκεί! Νομίζω ένα ακόμη τρέιλερ χωρίς κάτι να σου ''μείνει''...

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ -ΑΝΤ1
Πάντα, όσες σεζόν είναι στον αέρα, πρώτα με τον Λιάγκα κι έπειτα μόνη της, η Φαίη έχει καλογυρισμένα, καθόλου '''φτηνά'' αλλά και έξυπνα τρέιλερ. Έτσι και φέτος. Η ιδέα να μείνει το κοινό σε αγωνία με ένα σύντομο teaser ,που άφηνε σαφείς αιχμές για πιθανή μετακίνησή της σε άλλη ζώνη ,ήταν απόλυτα επιτυχημένη κι έκανε τον απαραίτητο ντόρο. Το τρέιλερ που ξεδιπλώθηκε μετά από κάποιες μέρες και αποκάλυπτε τη συνέχεια στον τηλεθεατή, εξ ίσου ευφάνταστο ,ανατρεπτικό ,με πολύ χιούμορ αλλά θα έλεγα και πρωτότυπο.Και αυτή τη σεζόν το τρέιλερ του ΠΡΩΙΝΟ άφησε πλήρως το στίγμα του...

ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥ -STAR
Και το ζευγάρι της πρωινής ζώνης του STAR ,Κατερίνα Καραβάτου- Κρατερός Κατσούλης, μας έχει συνηθίσει σε ωραία τρέιλερ. Φέτος επέλεξαν ένα τρέιλερ με οικογενειακό- οικείο χαρακτήρα, στο οποίο είδαμε ανθρώπους από διαφορετικά επαγγέλματα ,που προβάλλονταν με την ιδιότητα του τηλεθεατή της εν λόγω πρωινής εκπομπής, να αναρωτιούνται και να αγωνιούν για το πότε βγαίνει στον αέρα  η εκπομπή.Έξυπνη ιδέα,  αλλά νομίζω στην εκτέλεση κάπου το χάσανε. Παρ' όλα αυτά, το τρέιλερ μας άρεσε και φέτος, με...λίγη ακόμη δουλειά!

ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ- OPEN
Για 2η σεζόν βγαίνει στον αέρα φέτος η Κατερίνα Καινούργιου με το ''Ευτυχείτε''.Και νομίζω το τρέιλερ που το κανάλι έφτιαξε, ήταν η απόλυτη αποτυχία γενικότερα της σεζόν. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, το green box μπορεί σε άλλη περίπτωση να κάνει θαύματα, στη συγκεκριμένη ...απλά μας παρέπεμψε σε τελευταίο περιφερειακό κανάλι .Καμία έμπνευση, και πολλή φτώχεια...

ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ - ALPHA
Γρήγορο ,σαφές, και αρκετά εύστοχο και σχετικό με ό,τι θα δούμε από τους Τάκη Χατζή- Λίδα Μπόλα ήταν το τρέιλερ της ενημερωτικής εκπομπής που παίρνει τη θέση του ΑLPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Η επιλογή του καναλιού να μας ''φέρει'' στην οθόνη μια αίθουσα σύνταξης, όπου πρωταγωνιστούσαν όχι μόνοι οι δύο παρουσιαστές αλλά κι όλη η δημοσιογραφική ομάδα, ήταν πολύ καλή, το τρέιλερ δεν ήταν καθόλου κουραστικό, και νομίζω μας κράτησε...

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ - ALPHA
To τρέιλερ για τον Νίκο Μάνεση, ήταν χωρίς αμφιβολία ευφάνταστο και ταυτόχρονα απλό και λιτό. Εξαιρετική η σκέψη του καναλιού για μια εκπομπή που σάρωσε σε νούμερα ,και άρα με αυτό το τρέιλερ φάνηκε ,όπως έπρεπε, η σιγουριά απέναντι στον ανταγωνισμό και η εμπιστοσύνη.Μας κέρδισε κι αυτό απόλυτα!

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - STAR
Η Ζήνα Κουτσελίνη , κάθε σεζόν ετοιμάζει τρέιλερ λίγο πιο συγκινητικά, πιο ''ανθρώπινα'', πιο ζεστά, πλήρως εναρμονισμένα,δηλαδή,  με το ύφος της εκπομπής της. Και τη φετινή σεζόν το πέτυχε, και το τρέιλερ ήταν και πάλι ένα μίγμα αφήγησης και ρεαλιστικών-καθημερινών εικόνων που δείχνουν την ''Αλήθεια'' ,όπως εκείνη την παρουσιάζει. Εύστοχο και to the point ,αν και μου λείπει ...μια ανατροπή, έτσι για τη διαφορά!

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ - ALPHA
Πολύ νεανικό ,παιχνιδιάρικο αλλά και με έξυπνο κόνσεπτ ήταν το τρέιλερ της Γερμανού στον Alpha. Είναι μεν κάπως ...άσχετο με το τι παρουσιάζει η Ναταλία, από την άλλη είναι ιδιαίτερο και ''παίζει'' με τον τίτλο της, αποδεικνύοντας πως μια καλή ιδέα ίσως είναι αρκετή , χωρίς πολλά φρου φρου και περιτυλίγματα ή πλούσιους εξωτερικούς χώρους που το καθιστούν υπερπαραγωγή...

ΜΕΣΗΜΕΡΙ #YES -OPEN
Καλοστημένο και επίσης με χιούμορ,που αντιπροσωπεύει πλήρως το δίδυμο,ήταν  το τρέιλερ των Ζαρίφη- Σταματόπουλου.Η νέα εκπομπή του OPEN προωθήθηκε με ένα τρέιλερ που μπορεί να μην ήταν ''γκράντε'' ,αλλά είχε κόνσεπτ,μια καλή ιδέα,και καλή υλοποίηση...Μας άρεσε; #YΕS!

ΕΛΕΝΗ - ALPHA
Xωρίς καμια πρωτοτυπία ή κάποια διαφορά και το φετινό τρέιλερ της Ελένης.Βαρετό και αναμενόμενο. Ναι, ξέρω, είναι η Ελένη, αλλά εντάξει, και λίγη σκέψη και έμπνευση δεν θα πήγαινε χαμένη...

ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΣΚΑΪ
Εντελώς άοσμο το τρέιλερ της νέας εκπομπής του Λιάγκα. Το να αγκαλιαζόμαστε σε ένα πλατό ,δεν το λες και τρέιλερ.Ή ,μάλλον, το λες τρέιλερ ,αλλά άλλης δεκαετίας, τότε που ξεκίναγε η ιδιωτική tv. Νομίζω εκείνο με τον ναυαγό, ήταν 100 σκαλοπάτια πιο πάνω,αν και τετριμμένο...Ας το κρατάγανε, έκανε τουλάχιστον αίσθηση.

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ -ΣΚΑΪ
Καμία απολύτως έμπνευση δεν συναντήσαμε ούτε στο τρέιλερ του Νίκου Μουτσινά. Όσο επιτυχημένη είναι η συνταγή που έρχεται για 2η σεζόν να μας παρουσιάσει,αυτή τη φορά μέσα από τον ΣΚΑΪ, άλλο τόσο πρόχειρο και ''του ποδιού''  ήταν αυτό που είδαμε στις οθόνες μας...

ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ & STILL STANDING - ANT1
Nομίζω η πιο ευφυής σκέψη σε επίπεδο τρέιλερ των τελευταίων χρόνων. Η επιλογή του ΑΝΤ1 για κοινό τρέιλερ στα δύο του τηλεπαιχνίδια ,εντυπωσίασε , το τρέιλερ με τη σειρά του είχε έξυπνο κόνσεπτ, καλή εκτέλεση, και μας άρεσε χωρίς αμφιβολία!Έδωσε όπως και των ''ΚουΚου'' μια οικειότητα στον τηλεθεατή ,κι έβγαλε προς τα έξω το σύνθημα, ''Είμαστε ένα'' ,που εδώ και 2 σεζόν πρεσβεύει ο ΑΝΤ1.

ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ - ALPHA
Eξ ίσου δυνατή ήταν και η ιδέα του Alpha για το καινούργιο,καθημερινό τηλεπαιχνίδι του Χρήστου Φερεντίνου. Καλογυρισμένο, καθόλου ανέμπνευστο, αρκετά ευχάριστο , μας άρεσε και μας...κράτησε στην οθόνη!

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ - ALPHA
Απίστευτα καλοσκηνοθετημένο, ''γεμάτο'', και καθόλου φτωχό το τρέιλερ της Ελεονώρας. Απολύτως άσχετο, άτοπο ,και χωρίς καμια σύνδεση με αυτό που παρουσιάζει. Αν δεν ξέρεις τι είναι τα ''Μεσάνυχτα'', αμφιβάλλω αν πάει το μυαλό σου σε late night show συνεντεύξεων.Μου δίνεται η αίσθηση πως κάτι έπρεπε να γυρίσουν για να μη μείνει παραπονεμένη κι απλά της δώσανε φορέματα. Δεν αρκεί η έμπνευση ,όπως τελικά καταλαβαίνετε...













Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ..ΚΑΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ,,,,,ΧΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μ άρεσαν πολύ όλα μόνο της καινούριου δεν μ άρεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι από τις φορές που θα συμφωνήσω απόλυτα με τον συντάκτη. Μακράν χειρότερα τρέιλερ αυτά της Ελένης και της Κατ Κεν. Τα καλύτερα για εμένα αυτά των τηλεπαιχνιδιών του ΑΝΤ1 και του Παπαδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι από τις φορές που θα διαφωνήσω με τον συντάκτη γιατί φαίνεται το μένος του απέναντι σε κάποια πρόσωπα της τηλεόρασης ξεκινάω με το βασικό του Μουτσινά ήταν άριστο και είχε κονσεπτ απλά ήταν ποιο καλλιτεχνικό δεύτερον της Ελεονώρας επίσης είχε κονσεπτ που παραπέμπει στην Σταχτοπούτα που τα μεσάνυχτα έπρεπε να είχε φύγει για να προλάβει την άμαξα πριν γίνει κολοκύθα με αποτέλεσμα να μείνει το γοβάκι πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τop 3 χειρότερων, Μουτσινάς, Καινούργιου και Μενεγάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χειροτερο ηταν της Σκορδα. Μα τετοια αντιγραφη του Φουρθιωτη; Και αν κρινουμε απο την προηγουμενη τηλεθεαση δεν νομιζω οτι οι τηλεθεατες καιγονται αν θα κανει βραδινο η πρωινο. Χου κεαρς που λενε κσι στην Ελλαδα. Το καλυτερο ολων του Χατζη στον αλφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα έχουν την δικιά τους χάρη ακόμη και τα φτωχά.
    Αν και δεν με αρέσουν τα πολύ θεατράλε και με αρέσουν τα απλά όπως και ορισμένα φτωχά αν είναι γυρισμένα έτσι όπως πρέπει να πω και την δικιά μου γνώμη αν και δεν τα έδωσα πολύ σημασία.
    Τα τρέιλερ του Πρωινού και το μεσημέρι YES αυτού του τύπου δεν με με αρέσουν.
    Πραγματικά με άρεσαν των Κούκου, Ζήνας,Χατζή,Καινούργιου,Μάνεση.
    Έτσι κι έτσι Παπαδάκης,Φερεντίνος,Λιάγκας,Σταματίνας.
    Τα υπόλοιπα πολύ μέτρια και μέχρι πολύ κακά είναι....

    Όπως και να το κάνουμε γούστα είναι αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άψογα ήταν όλα του αντ1 εκτός απο της Σκορδάς
    Πολύ καλά των Φερεντίνου, Μάνεση, Χατζή, Ελεονώρας
    Μέτρια. Σταματίνας , Ζήνας, Κούκου
    Κακά. Σκορδά, Μενεγάκη, Καινούριου και τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα καλύτερα Μελέτη - Φερεντίνος - Παπαδάκης και το κοινό trailer Μπεκατώρου - Μακρυπούλια.

    Τα χειρότερα της Καινούργιου και της Μενεγάκη. Αν και το καθένα σε προετοιμάζει ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτα που θα δεις. Η Καινουργιου κιτσατο τρειλερ, κιτσατη κι η εκπομπη...Μενεγακη βαρετο κι ανεμπνευστο τρειλερ, βαρετη κι ανεμπνευστη κι η εκπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !