3 κύκλοι σειρών που... αδικήθηκαν από το κοινό(άποψη)

5


Υπήρξαν όλες τους επιτυχημένες στον πρώτο τους κύκλο και αυτό τους έδωσε το εισιτήριο για και για άλλον ή και...άλλους κύκλους,μόνο που η συνεχεία τους παρόλο που ήταν το ίδιο καλής ποιότητας ή και πολύ καλύτερος από τον πρώτο δεν είχε την ίδια αποδοχή από το κοινό...

Στο πρώτο κομμάτι αυτού του άρθρου λοιπόν θα αναφέρουμε 3 σειρές,που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία...

1) Οι συμμαθητές-3ος κύκλος

 Προσωπικά τον συγκεκριμένο κύκλο της σειράς,τον θεωρώ σκάλες ανώτερο από τους δύο προηγούμενους...

Ο πρώτος ήταν καλός,ωστόσο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία διασκευή κλασσικής, ρομαντικής κομεντί χωρίς να έχει κάτι ξεχωριστό,μάλιστα πολλές σκηνές ήταν ίδιες (σε κινήσεις,ύφος και διαλόγους)με την πρωτότυπη,αργεντίνικη σειρά...

Ο δεύτερος ήταν καλύτερος από τον πρώτο αλλά προσωπικά εντοπίζω δύο μικρά μειονεκτήματα:

1ον Η αλλαγή του σεναριογράφου ειδικά τους πρώτους μήνες φαίνεται πολύ έντονα καθώς μη γνωρίζοντας απόλυτα τους ήρωες,ο νέος σεναριογράφος κάνει κάποια...μικρολαθάκια,επίσης προσθέτει κάποιες ιστορίες που δεν έχουν κάποια σχέση με την κεντρική,δεν πάνε τους ήρωες παρακάτω και έχουν μπει απλά για να μπουν(πχ αυτή με την φυγή του Ισίδωρου στην αρχή,ή αυτή με το ατύχημα της Σεσίλια,όπου ψάχναμε τόσα επεισόδια να βρούμε τον ένοχο και τελικά μάθαμε ότι ήταν κάποιος που δεν τον είχαμε ξανακούσει ποτέ μέχρι τότε,ούτε μας απασχόλησε στο μέλλον)

2ον Οι ιστορίες που αναπτύσσονται μπορεί να είναι ωραίες αλλά ταυτόχρονα είναι και...χιλιοπαιγμένες(η κακιά αδελφή έρχεται να πάρει τα πάντα από την καλή αδελφή,η οποία μάλιστα αγνοεί και την ύπαρξη της ή μια γυναίκα που μένει έγκυος και ψάχνουμε να βρούμε τον πατέρα του παιδιού της...)

Οι ιστορίες του τρίτου κύκλου είχαν περισσότερο ενδιαφέρον με νέα,φρέσκα πρόσωπα που είχαν πολλά να πουν και ήταν σίγουρα λιγότερο χιλιοπαιγμένες από εκείνες του δεύτερου..

Λόγοι που αδικήθηκε: κυρίως λόγω του...τυφώνα(τότε)Survivor,το οποίο εκείνη την χρονιά διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του...

2) S1ngles 2 1/2 

Προηγήθηκαν άλλοι 2 κύκλοι της συγκεκριμένης σειράς,ο πρώτος ήταν πιο νεανικός και ασχολούνταν με τα προβλήματα  και τους προβληματισμούς των νέων της εποχής.

Ο δεύτερος, κράτησε 2 από τις βασικότερες πρωταγωνίστριες του πρώτου(Ράνια-Λίλα) αλλά όλη η υπόλοιπη παρέα άλλαξε

Η σειρά συνέχισε στο ίδιο στυλ με πρίν,μόνο που σε αυτή τη σεζόν προστέθηκε και το στοιχείο της ίντριγκας και της δολοπλοκίας που στον πρώτο δεν υπήρχαν...

Και πάμε στον 2/12...

Ο λόγος που τον αναφέρω ως...αδικημένο κύκλο,είναι γιατί όταν πρωτοπροβλήθηκε,πήρε μεικτές κριτικές από το κοινό ενώ έχει μείνει στην ιστορία της σειράς ως ο πιο...αδύναμος κύκλος της...

Προσωπικά τον θεωρώ μακράν τον πιο δυνατό,αφού,ήταν ο κύκλος όπου όλα τα ερωτηματικά,η αγωνία,οι ίντριγκες,το δράμα και οι ανατροπές του προηγούμενου κύκλου κορυφώθηκαν στα πρώτα επεισόδια αυτού(με την απαγωγή στο τρένο,τον πόλεμο ανάμεσα σε Ράνια και Αγγελική,την αποκάλυψη του σκοτεινού μυστικού),για να ολοκληρωθούν τελικά με την πιο ωραία ανατροπή(Ο Λουκάς είναι ζωντανός!),η οποία απογείωσε τον συγκεκριμένο κύκλο...

3) Ταμάμ(3ος κύκλος)

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου κύκλου αυτής της σειράς είναι,ότι δεν ήταν καν προγραμματισμένος, δηλαδή το κανάλι ήθελε να την ολοκληρώσει μετά το τέλος του 2ου κύκλου ο οποίος μάλιστα έκλεισε με τους ήρωες πανευτυχείς και κανένα εμπόδιο στο δρόμο τους,αλλά μετά από απαίτηση μεγάλης μερίδας θαυμαστών,το Ταμάμ ξαναγύρισε με 3ο κύκλο.

Αυτή η λαχτάρα του κοινού να το ξαναδεί,δυστυχώς δεν αποτυπώθηκε και στα νούμερα τηλεθέασης,πράγμα που θεωρώ άδικο διότι,εκείνη η σεζόν ήταν η πιο ώριμη του Ταμαμ

Ο συγκεκριμένος κύκλος είχε πιο έντονο το στοιχείου του προβληματισμού με θέματα όπως: Η μητρότητα σε νεαρή ηλικία,οι σπουδές,το τι σημαίνει η κλιμακτήριος για μια γυναίκα,τα ψυχολογικά τραύματα ενός εφήβου και η υιοθεσία και το έκανε με τρόπο ουσιαστικό και καθόλου επιτηδευμένα.

Ένα άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη μου,ανέβασε πολύ ψηλά τον τελευταίο κύκλο ήταν η Μυρτώ Αλικάκη,η οποία υποδύθηκε την Μυρτώ με έναν τρόπο μοναδικό,πιο...εσωτερικό,βαθύ και με δραματικά στοιχεία,σε αντίθεση με την προκάτοχό της,Μαρία Λεκάκη,η οποία ήταν επίσης πολύ καλή αλλά υποδύθηκε απλώς μια ακόμη μαμά σε μία ακόμη οικογενειακή κωμωδία...



Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Πόσο συμφωνώ για τους singles αυτό που λες . Απλά καταλαβαίνω ίσως αυτούς που δεν τους άρεσε όλο το στορυ . Από εκεί που ήταν κάπως πιο χαβαλετζιδικα παρασοβαρεψε ξαφνικά συν ότι τράβηξε πολύ την ιστορία με το τρένο. Προσωπικά μαρεσε πολύ σα σειρά . Από τις πολύ ωραίες νεανικές του Μέγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω θελω να σχολιασω οχι σαν κυκλο σειρας αλλα σαν σειρα οτι αδικηθηκε "Η εκδρομη" του Αντ1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σειρα που ισχυει σε αυτο που λέτε ειναι το Ταμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο θέμα!

    Αυτό που μου άρεσε στους ''S1ngles'' ήταν ότι ΚΑΘΕ κύκλος είχε και μια διαφορετική θεματική και μια διαφορετική προσέγγιση. Θύμιζε σειρές του εξωτερικού.

    > Το ''S1ngles 1'' ήταν νεανικό, ανέμελο και παρεϊστικο και φιλοσοφούσε περι σχέσεων.

    > Το ''S1ngles 2'' ήταν πιο ''ενήλικο'' - με τη Ρανια και τη Λίλα να μεγαλωνουν ενα παιδι μαζι - με την προσθήκη πιο σκοτεινών και δραματικών στοιχείων στην πλοκή με το μυστήριο γύρω από τον ''θάνατο'' του Λουκά. Αυτός ο κύκλος με τον κατάλληλο συνδυασμό παρεϊστικης ατμόσφαιρας και μυστηριου πιάνει τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης που έπιασε η σειρά σε όλη την πορεία της.

    > Το ''S1ngles 2.5'' γίνεται εντελώς dark με έντονα αστυνομικά στοιχεία και με την παρέα πλέον χωρισμένη σε πιο μοναχικούς δρόμους. Σε αυτό το σημείο η σειρά χάνει κοινό γιατί από τη μια στην τρίτη σεζόν της πια βιώνει μια φυσική κόπωση και από την άλλη χάνεται η ανεμελιά και το παρεϊστικο κλίμα των προηγούμενων κύκλων. Όπως και να'χει το τελευταίο επεισόδιο με τη λύση του μυστηρίου του ''θανάτου'' του Λουκά ίσως είναι το ωραιότερο, πιο συγκινητικό και πιο φιλοσοφημένο της σειράς.

    > Το ''S1ngles 3'' τελος είναι back to basics και επιστροφή στο original πνεύμα του πρώτου κύκλου της σειράς με ανεμελιά, φιλοσοφίες περι σχέσεων ΑΛΛΑ και μια αίσθηση τέλους εποχής. Στα μείον ότι το δέσιμο και οι χαρακτήρες της πρώτης παρέας δεν συγκρίνονται με τίποτα!

    Ουσιαστικά κανένας κύκλος δεν είναι ίδιος με τον άλλο και αυτό ακριβώς ξεχώρισα σε αυτή τη σειρά. Αγαπάω κάθε κύκλο ξεχωριστά για τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα.

    ΥΓ...Απορώ τωρα που ειναι μοδα να επιστρεφουν κλασικές σειρες σε Ελλαδα και εξωτερικό πως και δεν εχει πέσει η ιδέα για ''S1ngles 4'' με συνδυασμό του cast ηθοποιών απο ολους τους κυκλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο θέμα και τεκμηριωμένο, μόνο που η εικόνα προϊδεάζει για άλλες σειρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !