Ποιες αλλαγές θέλουν για την ΕΡΤ

0

Αν το ρεπορτάζ με τίτλο “Πώς θα ξαναχτιστεί η ΕΡΤ” το φιλοξενούσε η “Αυγή” θα το
προσπερνούσες, όχι γιατί οι δημοσιογράφοι της ιστορικής εφημερίδας δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά επειδή δεν έχουν πια τόσο καλές “πηγές” όπως είχαν πριν την 7η Ιουλίου! Η κυβέρνηση άλλαξε για αυτό και το ρεπορτάζ “Για το πώς θα ξαναχτιστεί η ΕΡΤ” που φιλοξενεί στα πολιτικά του παρασκήνια ο “Φιλελεύθερος”, όχι μόνο δεν το προσπερνάς αλλά το ρουφάς! Μιας και η εφημερίδα έχει καλύτερες πηγές για το συγκεκριμένο θέμα.

Τι λέει ,λοιπόν ,για την ΕΡΤ; “Δυο σημεία είναι τα κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και θα φανερώσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα” αναφέρει το δημοσίευμα και εξηγεί “Η κατάληξη με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων του εγχώριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης στην Αγία Παρασκευή. 

Όπως έγραψε ο “Φ”, άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκομματικοποίηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η οποία ταυτίστηκε και μάλιστα με φορτικό και αρνητικό τρ'οπο τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των απροκάλυπτων παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμούν στο Μαξίμου ότι η ΕΡΤ μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τονίζουν ότι τα κριτήρια για τη λειτουργία της θα είναι πλέον αυστηρά δημοσιογραφικά”. 

Ειδικότερα ,για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ,γράφει η εφημερίδα: “Αναζητούνται απαντήσεις τόσο για τους λόγους για τους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στη διάθεση σχεδόν του 1/3 του συνολικού προϋπολογισμού της ΕΡΤ χωρίς εχέγγυα και πρακτικά οφέλη, όσο και για το πώς μπορεί να αντιστραφεί αυτή η στρεβλή κατάσταση – ενδεχομένως με την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε συνδρομητικές πλατφόρμες”.

Και το ρεπορτάζ καταλήγει για τις εξελίξεις που αφορούν τη σχέση του φορέα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη: “Την ίδια στιγμή, εκτος νυμφώνος φα'ονεται ότι θα μείνει ο περιώνυμος συνδικαλιστής της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, καθώς με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε αφαιρείται από την ΠΟΣΠΕΡΤ το δικαίωμα υπογραφής συλλογικής σύμβασης με την ΕΡΤ”.

ΑΠΟ Enimerosi24

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !