Σε...συναγερμό η ΕΣΗΕΑ

0

Ζημιές για μία ακόμη χρονιά για την Ένωση Συντακτών, που συνεχίζει να λειτουργεί τα τελευταία
χρόνια χάρη στα υψηλά αποθεματικά της, τα οποία εξανεμίζονται κάθε χρόνο. Στις 4 Ιουνίου πραγματοποιείται η τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ, λίγο πριν από τις εκλογές, που θα γίνουν στις 12 και 13 Ιουνίου.

Ο οικονομικός απολογισμός της Ένωσης Συντακτών σοκάρει. Σύμφωνα με την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής το έλλειμμα έφθασε το 1.150.133 ευρώ το 2018, ποσό που καλύφθηκε πάλι με τη ρευστοποίηση αποθεματικών, τα οποία μειώθηκαν σε 13.356.253,14 ευρώ. Όσον αφορά το 2019, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το έλλειμμα της ΕΣΗΕΑ προσδιορίζεται σε 1.188.589,12 ευρώ, με την πλειοψηφία στο νυν διοικητικό συμβούλιο να έχει προϋπολογίσει πως θα μπουν επί πλέον έσοδα περίπου 600.000 ευρώ από παλαιότερες οφειλές. Οφειλές που ανήκουν κυρίως σε συνδρομές που δεν έχουν αποδώσει τα ΜΜΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν μέχρι σήμερα εισπραχθεί.

Συγκεκριμένα, οι εκδότες και τα ΜΜΕ χρωστούν στην ΕΣΗΕΑ από συνδρομές που παρακρατήθηκαν από μισθούς και δεν αποδόθηκαν το ποσό των 740.000 ευρώ! Όπως σημειώνει η Εξελεγκτική Επιτροπή, 434.000 ευρώ προέρχονται από ενεργά ΜΜΕ και 306.000 ευρώ από Μέσα που έχουν βάλει λουκέτο. Η ΕΣΗΕΑ έχει ακόμη να λάβει στο μέλλον έσοδο από αγγελιόσημο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι το αγγελιόσημο έχει καταργηθεί, γίνεται φανερό πως η ΕΣΗΕΑ θα μπορεί να λειτουργεί για λίγα ακόμη χρόνια μέχρι να τελειώσουν και τα αποθεματικά της. Το μοναδικό έσοδο αυτήν τη στιγμή προέρχεται από συνδρομές, που το 2018 ήταν 394.257 ευρώ.

Typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !