Διαφωνίες φέρνουν το τέλος της επιτυχημένης σειράς;

22
τι συμβαίνει μεταξύ καναλιού-σεναριογράφων


Η οικογενειακή κωμωδία, «Το σόι σου», αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του ΑLΡΗΑ, κα­θώς επί πέντε χρόνια σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Ενώ θεωρείτο σχεδόν σίγουρο ότι η σειρά θα
συνεχιστεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφωνίες που, ενδεχομένως, να οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της σειράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το Gossip-tv, οι υπεύθυνοι του σταθμού και οι σεναριογράφοι της σειράς θεωρούν ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι ιστορίες που αφορούν την ελληνική οικογένεια και δεν υπάρχει κάτι άλλο να πουν και από την άλλη υπάρχουν στελέχη του σταθμού που θέλουν τη σειρά να συνεχίζεται καθώς φέρει σημαντικά έσοδα στο ταμείο του. Η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί σύντομα.


Επιστρέφουμε την Πέμπτη, 2 Μαΐου, με την κανονική ροή αναρτήσεων.

Δημοσίευση σχολίου

22Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Αχ μακάρι να σταματήσει φέτος μπας και παίξει η Λουιζίδου κανονικά σε όλα τα επεισόδια του καφέ τής χαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ με το καφέ της χαράς έλεος δλδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σεναριο παντως πραγματικα ειναι κακο. Ωστοσο, νομιζω οτι μπορει να φτιαξει αρκει να ισως να ξεφυγουν λιγο απο αυτο το ελληνικο παραδοσιακο στοιχειο που εχουν. Στο εξωτερικο τετοια οικογενειακα sitcoms παιζονται για χρονια με ενδιαφερον σεναριο. Εδω το σεναριο ειναι απλα κακο και επαναλαμβανομενο. Ισως και περισσοτερα εξωτερικα γυρισματα. Αν το συνεχισουν οπως παει φετος νομιζω θα πεσει κι αλλο, και ειναι κριμα για τους ηθοποιους να παιζουν ενα χωρις εμπνευση σεναριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κακή και η σκηνοθεσία εδώ ενώ παίζουν τόσο καλοί ηθοποιοί. Κρίμα, sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απ όταν έφυγε ο Αγγελόπουλος που το σκηνοθετούσε, και το σενάριο και η σκηνοθεσία κυριολεκτικά χάλασαν. Καλύτερα να τελειώσει φέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φέτος επαναλαμβάνεται μονίμως. Για παράδειγμα στο ένα επεισόδιο η Λυδία κάνει του Σάββα χουνέρι για να του δείξει πως είναι τσιγκούνης και στο μεθεπόμενο πάλι με την τσιγκουνιά του ασχολούνταν το επεισόδιο. Δυο λύσεις υπάρχουν: ή οι σεναριογράφοι βρίσκουν νέες και φρέσκες ιδέες ή η σειρά σταματάει φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που βλέπω να γράφεται συνέχεια εδώ ως επιχείρημα ότι οι σειρές του εξωτερικού συνεχίζονται για πολλές σεζόν είναι από ανεδαφικό μέχρι απλώς...μπούρδα!

    Οι σειρές του εξωτερικού κάνουν το πολύ απο 20 ως 24 επεισόδια τη σεζόν! Το ''Σοι σου'' δίνει σε κάθε σεζόν του ΠΑΝΩ απο 60 επεισόδια! Τριπλάσιο αριθμό επεισοδίων με λίγα λόγια... Αρα ουσιαστικά σε σεζόν Αμερικής το ''Σόι' τώρα διανύει τη 15η τηλεοπτική χρονιά του! Ακόμα και στην Αμερική θα είχε κουράσει!

    Επίσης το ότι στην Αμερική τραβούν τις σειρές πολλές σεζόν αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλό ποιοτικά. Πόσες και πόσες σειρές της αμερικάνικης tv δεν ξεκίνησαν εντυπωσιακά και στην συνέχεια τις τράβηξαν τόσο πολύ που ή έχασαν την αρχική ποιότητα τους στην καλύτερη ή κυριολεκτικά μεταλλάχθηκαν στη χειρότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 7:36. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Στην Αμερική τις επιτυχημένες σειρές τις τραβάνε μέχρι να σταματήσουν να κάνουν καλά νούμερα και όταν σταματήσουν να τραβάνε τις δίνουν μια final season για να κλείσει όμορφα. Σενάρια βρίσκουν αν θέλουν να συνεχιστεί μια σειρά, δεν είναι εκεί το θέμα. To αγαπημένο Supernatural έφτασε στη 16η season, το Grey's Anatomy στη 15η, το Criminal Minds στη 14η και δεν βλέπω να σταματάνε σύντομα. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που σταματούν από μόνες τους, πχ το Friends, και οι λόγοι είναι προσωπικοί στις περισσότερες περιπτώσεις. Όσο το Σόι κάνει καλά νούμερα, που σημαίνει ότι υπάρχει κόσμος που του αρέσει μέχρι και σήμερα, καλά κάνουν και το συνεχίζουν. Αν αποφασίζουν να το σταματήσουν, μακάρι να συνεχιστεί και του χρόνου και να του δώσουν μια final season έστω λίγων επεισοδίων, πρέπει να ολοκληρωθεί όπως του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορει να συγκριθει το σόι με το supernatural; Μια σειρα με 5 σεζον με 60+ επεισοδια των 40 λεπτων που το 99% εχουν γυριστει σε ενα πλατω; Φετος υπαρχουν μονο τεσσερις σεναριογραφοι και οι ξενες σειρες εχουν ολοκληρη συγγραφικη ομαδα. Ας δωσει λεφτα η παραγωγη για γκεστ και εξωτερικα γυρισματα αντι να τα ριχνουμε ολα στο σεναριο και τη σκηνοθεσια. Ποσες ιστοριες να γινουν μεσα σε ενα σπιτι; Πραγματικα ειναι λιγα τα καλα επεισοδια φετος αλλα τα νουμερα εχουν ανεβει πολυ τις τελευταιες εβδομαδες. Συνηθως ειναι δευτερο μετα το master chef.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα με την τσιγκουνιά του Σάββα το παίζουν κάθε χρόνο. Στην αρχή είχε πλάκα πλέον όμως το έχουν τόσο ξεχυλώσει που όχι μόνο δε γέλας αλλά νιώθεις άβολα ως θεατής ενώ η σχέση Σάββα-Λυδία σε κάποιες σκηνές μοιάζει τοξική. Ή θα το αντιμετωπίσουν με τη σοβαρότητα που πρέπει και θα δείξουν κάποια επεισόδια που δεν θα είναι τόσο κωμικά αλλά θα έχουν κάποιο μήνυμα ή αλλιώς ας επιστρέψουν στα πρώτα επεισόδια όπου ο Σάββας ναι μεν ήταν αυστηρός με τα έξοδα αλλά δεν σου θύμιζε τον Σκρουτζ. Όχι αυτό που κάνουν τώρα και που δε βγάζει πουθενά. Τα επεισόδια με τους Χαμπέους σε μεγάλο ποσοστό πλέον δε βλέπονται. Γίνονται συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και αν εξαιρέσουμε τη Μπελλα όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες παραμένουν στάσιμοι. Το ζευγάρι Αλίνα- Διονύσης που τόσο περίμενε ο κόσμος να το δει μαζί σε αυτή τη νέα φάση της ζωής τους είναι από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της χρονιάς για μένα. Και δε φταίνει οι ηθοποιοί και η χημεία τους. Τα επεισόδια με τους Τριαντάφυλλους βγάζουν λίγο περισσότερο γέλιο αλλά πιστεύω αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και στο ταλέντο της να δίνει ζωή σε γελοία αστεία και βαρετούς διαλόγους. Γνωρίζω κόσμο που βλέπει τα επεισόδια αυτά μόνο για εκείνη. Το σενάριο είναι μεγάλο πρόβλημα και πιστεύω πως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι καλό θα ήταν να έδιναν κάποια λεφτά σε εξωτερικά γυρίσματα και να δημιουργούσαν ιστορίες και εκτος πλατό. Καταλαβαίνω γιατί ο Alpha θέλει να το συνεχίσει αλλά χρειάζονται αλλαγές, δε μπορεί του χρόνου να παρουσιάσει την ίδια συνταγή, πρέπει να την ανανεώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βάλτε εξωτερικά γυρίσματα. Δείξτε το σπίτι στην Πορταρια και στα Γιάννενα και τη Μεσσηνη. Τα παιδάκια μπήκαν στην εφηβεία. Μια χαρά υλικό υπάρχει. Το καστ μια χαρά. Τα σενάρια χάλια. Βέβαια μπορεί και να ξαναανεβει η σειρά αλλά φέτος μόνο Αφρουλα και Φωτουλα το έκαναν λίγο ενδιαφέρον. Βρείτε τα και με τον Αρη. Σταματήστε και τις επαναλήψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηθοποιοι που θελουν να βρισκονται πρωτη γραμμη(οι περισσοτεροι,αν οχι όλοι,ειναι ψωνια)δεν δινουν σειρά για να φανούν άλλοι.Γιατι να μην γινει κάποια ανανεωση;Πραγματικα οι κάπως πιο αστειες σκηνες ειναι αναμεσα σε Χαρουλα-Αλεξανδρα.Αντι για γκεστ θα μπορουσε να μπει ενας νεος ηθοποιος,παρα μόνο φωναζουν Ντανο,Βλοντακη κλπ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ''Supernatural'' που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω είναι ένα απο τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα σειρών που τραβήχτηκαν απο τα μαλλιά.

    Το σενάριο της σειράς ήταν για 5 σεζον και τελικά το έφτασαν στις 15 σεζόν με τράβηγμα επί τραβήγματος με όλους τους πρωταγωνιστές να πεθαίνουν και να ξαναζωντανεύουν 50 φορές έκαστος! Το ότι έφτιαξε η σειρά ενα σκληροπυρηνικό fanbase που την κρατούσε ζωντανή αυτό δεν σημαίνει ότι έσωζε και τα προσχήματα της ποιότητας της.

    Φετος που ανακοινώθηκε ότι του χρόνου θα τελειώσει τα περισσότερα σχόλια στα social media ηταν του τυπου ''ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!'', ''ακόμα παίζει αυτή η σάχλα'', ''άργησαν καμια δεκαριά χρόνια'', ''κάποτε ήταν καλό, μετά την 6η, 7η σεζον καντάντησε καρικατούρα'' κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπάρχουν και πολύ πιο σταμπαριστά παραδείγματα σειρών που τραβήχτηκαν από τα μαλλιά από το ''Supernatural'' βέβαια.

    Δες το ''Two and a half men'' που συνεχίστηκε με αλλαγή του ηθοποιού που έπαιζε τον βασικό πρωταγωνιστή, κίνηση που αλλοίωσε όλο τον χαρακτήρα της σειράς. Μπορει να συνεχίστηκε αρκετές σεζόν με τον Αστον Κουτσερ στη θεση του Τσαρλι Σιν ΑΛΛΑ οι κριτικές από κοινό και κριτικούς ήταν αμείλικτες!

    Και πόσα αλλα πασίγνωστα αμερικάνικα σήριαλ. Το να τελειώνεις κάτι όταν είναι ακόμη στην κορυφή και δεν έχει προλάβει να κουράσει είναι σημαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό ακριβώς εννοούσα, το Supernatural ήταν για 5 season και οδεύει στη 16η. Σενάρια βρίσκονται. Και ναι προτιμώ να φτάσει στη 30η season. Το αγαπώ. Το τι γράφει ο καθένας μας δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που υπάρχει κόσμος που θέλει να το δει, είτε το Supernatural είτε στα ου οίκου μας, το Σόι, καλά κάνουν και το συνεχίζουν. Τι τους νοιάζει αυτούς στα social αν θα συνεχιστεί μια σειρά. Αν δεν τους αρέσει μη τη βλέπουν. Γιατί να κοπεί μια σειρά αν υπάρχει κόσμος που θέλει να τη βλέπει; Δεν μου φαίνεται και πολύ δημοκρατικό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο είπα και πριν. Είναι θέμα ποιότητας. Αν εσένα σου αρέσει να βλέπεις μετριότητες και ξεχειλωμένα σενάρια είναι δικαίωμα σου φυσικά και δεν θα σου το απαγορεύσει κανεις.

    Όπως όμως δεν θα απαγορεύσει και κανείς σε όλους τους υπόλοιπους να έχουμε γνώμη και να ξεχωρίζουμε τη μετριότητα από την ποιοτική ψυχαγωγία. Απόλυτα δημοκρατικό είναι κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαι φαν της σειράς,αλλά φέτος πρέπει να τελειώσει.Θα μου λείψει,αλλά το προτιμώ από το να δω τους ήρωες αυτούς να γίνονται καρικατούρες και να χάνουν το οικείο,το καθημερινό,με το οποίο ταυτίστηκε το κοινό.Ειναι σημαντικό να ξέρεις πότε να σταματήσεις κάτι. Το γεγονός ότι η μουρμούρα άντεξε και για 6η σεζόν δε σημαίνει ότι θα αντέξει και το σόι σου.
    Το σενάριο δεν είναι τόσο κακό. Υπάρχουν και καλά επεισοδια φέτος. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στη σκηνοθεσία.Ειδικος δεν είμαι,αλλά στο αποτέλεσμα κάτι με χαλάει.
    Όπως και να το κάνουμε, Αγγελόπουλος και Μορφονιος δεν πιάνονται.
    Θα είναι πολύ άσχημο μια τόσο επιτυχημένη σειρά να συνεχίσει του χρόνου και τελικά να κοπεί.
    Έπειτα ο Άλφα πρέπει να δει τη σειρά και σαν ένα θησαυρό επαναληψεων. 300+ επεισοδια που μπορεί να τα προβάλλει όποτε θέλει (γιατί είναι αυτοτελή) γεμίζουν τρύπες στο πρόγραμμα.
    Γι'αυτό καλό είναι να τελειώσει η σειρά φέτος,να την ξεκουράσουν κιόλας από τις επαναλήψεις και μετά θα έχουν ένα δυνατό όπλο στη φαρέτρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 2:59, Μα θέλεις να μου το απαγορεύεις. Γιατί θεωρείς ότι ΠΡΕΠΕΙ να κοπεί ότι ΕΣΥ θεωρείς μετριότητα και ξεχειλωμένο. Αν δηλαδή γίνει αυτό που θες μου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ να δω αυτό που θέλω. Αν δεν σε ενδιέφερε απλά δεν θα ασχολιόσουν και θα αδιαφορούσες για τη συνέχεια ή όχι της σειράς. Σκοπός των σχολίων σου είναι λοιπόν να κοπεί και να μας απαγορεύσεις σε όλους τους υπόλοιπους να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτό που θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά...ανώνυμε από 05.12 π.μ....μάθε πρώτα την έννοια του ''απαγορεύω'' και μετά ίσως ξαναβρισκόμαστε και ξανασυζητάμε. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ας βρεθούμε να το ξανασυζητήσουμε :-) Για να είμαι πιο συγκεκριμένος αυτό που κάνεις είναι προτροπή προς απαγόρευση, αυτό μόνο μπορώ να πω από τη στιγμή που δεν σε γνωρίζω για να ξέρω αν έχεις την ανάλογη εξουσία ή το απαιτούμενο κύρος για να μας επιβάλεις την απαγόρευση που οραματίζεσαι στο όνομα του δικού σου προσωπικού quality control :-) Προς Θεού το θέμα δεν είναι η άποψη σου ότι είναι μια μετριότητα, καλά κάνεις και πιστεύεις και γράφεις ότι είναι. Η ένσταση μου είναι η επιμονή σου και η προτροπή σου στο να κοπεί, να χάσει τόσος κόσμος που δουλεύει σε αυτό τη δουλειά του και εμείς που το βλέπουμε να μη μπορούμε να το δούμε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στο μεταξυ φριτεζα και μην ψαρωνεις δεν πιανουν 20% ενω το σεναριο ειναι ηδη επαναλαμβανομενο και εσεις τα θεωρειται επιτυχημενα. Αν σταματησει το σοι γιατι να συνεχισουν αυτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είμαι κι εγώ απ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι η σειρά δεν είναι τόσο ελκυστική τηλεοπτικά φέτος, κούρασε και ίσως είναι καλύτερα να τελειώσει. Το κανάλι θα αποφασίσει κι όχι εγώ άλλωστε. Αν συμβεί, θα ξεκινήσει κάτι νέο. Θα βρουν δουλειά άλλοι άνθρωποι, θα δοκιμαστούν άλλες ιδέες με σκοπό το ενδιαφέρον του κοινού και το κέρδος. Δεν έχει σχέση αυτό με απαγορεύσεις ούτε είναι κάτι καινούργιο. Έτσι δουλεύουν τα τηλεοπτικά κανάλια και η showbiz γενικά χρόνια τώρα. Χρόνια πολλά σε όλους σας παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !