Τηλεοπτικά προγράμματα: Αλλάζει η σήμανση και τα σύμβολα -Πότε θα εφαρμοστεί;


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ύστερα
από πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θέτει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο υπουργικής απόφασης για την κατάταξη και σήμανση του τηλεοπτικού προγράμματος, τόσο των σταθμών ελεύθερης λήψης όσο και των συνδρομητικών.

Στο εν λόγω σχέδιο καθορίζονται:
• Η κατάταξη των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες («Κατάλληλο για όλους», «Κατάλληλο για άνω των 8 ετών», «Κατάλληλο για άνω των 12 ετών», «Κατάλληλο για άνω των 16 ετών» και «Κατάλληλο για άνω των 18 ετών»).

• Η σήμανση αυτών με οπτικά σύμβολα.

• Οι επιτρεπόμενες ώρες μετάδοσης των προγραμμάτων.

• Η ειδική λεκτική σήμανση προσδιορισμού του περιεχομένου του τηλεοπτικού προγράμματος (αν αυτό περιέχει, για παράδειγμα, σκηνές βίας, εκφορά απρεπούς λόγου, κ.ά.).

Προβλέπεται, επίσης, η συγκρότηση εσωτερικής πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης και κατάταξης των προγραμμάτων ανά τηλεοπτικό σταθμό, η οποία θα απαρτίζεται ενδεικτικά από ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, νομικούς.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 και ώρα 15.00. Η νέα σήμανση θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος Γ. είπε…
Netflix θα γίνουμε (και καλά θα κάνουμε).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα περισσότερα κανάλια του εξωτερικού εδώ και χρόνια μόνο νούμερα ηλικιών έχουν και ένα Κ και εδώ φέτος μας τα βάζουν...
Απλά μπράβο τους αν και άργησαν κάποια χρονάκια.

Μία ζωή τελευταίοι βαδίζουμε τι να κάνουμε.
Ο χρήστης Ιπτάμενο πλυντήριο είπε…
Τα συμβολα που υπαρχουν τωρα ειναι αρκετα μπερδευτικα(π.χ. ποια ειναι η διαφορα του "επιθυμητη η γονικη συναινεση" με το "απαραιτητη η γονικη συναινεση"?). Σε ολον τον κοσμο βαζουν απλα ηλικιες,μονο εδω εχουμε αυτο το μπαχαλο,οποτε καλα κανουν και τα αλλαζουν.