Λαζόπουλος: '' Έχω πολύ καιρό να παρακολουθήσω Δελτίο ειδήσεων''


Ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεψε στη μικρή οθόνη μέσα από το OPEN. O δημιουργός μιλά για την
τηλεόραση σήμερα αλλά και για τους δημοσιογράφους...

Έχει χαθεί το μέτρο στη μικρή οθόνη;  
«Θα έλεγα ότι έχει χαθεί το ταλέντο. Βλέπεις εξαιρετικούς ηθοποιούς στο θέατρο και βεβαί­ως υπάρχουν πάρα πολύ καλοί ηθοποιοί που δουλεύουν στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρό­νια, όμως, η γραμμή που δόθηκε στην τηλεό­ραση, ακολούθησε με έναν τρόπο τη μακρινή για τους νεότερους εποχή της δικτατορίας. Δηλαδή, ανώδυνα θεάματα, χαζή χαρά, γέλια άνευ λόγου, ψεύτικα πρόσωπα. Η πραγματικό­τητα εξορίστηκε από τα κανάλια. Είμαστε πνευ­ματικά ό,τι καταναλώνουμε. 'Οταν όλη τη μέρα βλέπεις αδιάφορα θεάματα, σίγουρα περνάει η ώρα, αλλά σίγουρα και το μυαλό βυθίζεται». 

Παρακολουθείτε τα δελτία ειδήσεων;  
«Έχω πάρα πολύ καιρό να παρακολουθή­σω δελτίο ειδήσεων. Συνεχίζω να είμαι ένας αδιόρθωτος αναγνώστης εφημερίδων. Ενη­μερώνομαι και από το δικό μου site και από άλλα. Τηλεόραση δεν προλαβαίνω να βλέπω, αλλά τώρα, λόγω της εκπομπής, υποχρεωτικά θα δω πολλή».

Η κοινωνία συνεχίζει να έχει το στόμα κλει­στό και μόνο οι δημοσιογράφοι να αρθρώ­νουν λόγο;  
«Η κοινωνία έχει το στόμα ανοιχτό. Οι δημοσι­ογράφοι, όμως, ακούν μόνο τις φωνές και τους ανθρώπους που, κατά τη γνώμη τους, εξυπη­ρετούν τις εντολές που τους έχουν δοθεί. Ναι, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ένα από τα σημαντικότερα λάθη αυτής της εποχής είναι οι δημοσιογράφοι, από τους οποίους λίγοι έχουν αληθινή παιδεία, διαμορφώνουν όλες τις από­ψεις, περί πολιτισμού, τέχνης, πολιτικής. Και βεβαίως είναι η πρώτη εποχή που βλέπουμε να υπάρχουν τόσοι πολλοί συντηρητικοί δημο­σιογράφοι κι ακόμη περισσότεροι εγκάθετοι. Μέσα στα έντυπα, μέσα στα sites, μπορείς να ξεχωρίσεις και κάποιες φωνές πιο ελεύθερες. Υπάρχουν και τέτοιοι δημοσιογράφοι, αλλά η σοβαρή πλειοψηφία και μάλιστα η τηλεοπτική πλειοψηφία είναι... Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από το "Τσαντίρι". Ξεκινάμε!»

Τηλεθεατής

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα γιατί δεν βλέπει ΕΡΤ, μια χαρά θα του αρέσει... :)