Απόψε το δεύτερο επεισόδιο για το σίριαλ της ΕΡΤ - Ο Αντώνης αρχίζει να...

1

''Η ζωή εν τάφω'' στις 22.00, στην ΕΡΤ1


Ο Αντώνης Κωστούλας συναντά τυχαία στον Δημοτικό Κήπο τον Λεωνίδα, που ταξίδευαν μαζί από τον Πειραιά. Ο Λεωνίδας τού εξομολογείται πως είναι λοχαγός του Ελληνικού Στρατού και ότι το συμφέρον της χώρας είναι να βγει στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ, δηλαδή των Αγγλογάλλων. Μάλιστα, οι νέοι και οι μορφωμένοι πρέπει να στρατευτούν εθελοντικά για να μη βρεθεί σε κίνδυνο η πατρίδα από τη φιλογερμανική πολιτική του Κωνσταντίνου.  Η πολιτική κατάσταση της χώρας και το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου είναι και το αντικείμενο συζητήσεων του Αντώνη με τους συμφοιτητές του, Ίωνα και Λάμπη.

Οι φήμες για πόλεμο φτάνουν μέχρι τη Μυρσίνη που ανησυχεί μήπως στρατευτεί εθελοντικά ο Αντώνης, όπως έκανε στους Βαλκανικούς Πολέμους ,και μάλιστα τραυματίστηκε τότε στο πόδι. Πάντως, προς το παρόν, ο Αντώνης δεν έχει τέτοιες προθέσεις, αντίθετα επιθυμεί την ήρεμη και ειρηνική ζωή και να παντρευτεί σύντομα την αγαπημένη του Μυρσίνη.



Ξαφνικά, ωστόσο, ξεσπά η Επανάσταση της Εθνικής Άμυνας, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και σιγά-σιγά εξαπλώνεται και στα νησιά του Αιγαίου. Ο Λεωνίδας πληροφορεί τον Αντώνη πως αναμένεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο Ελευθέριος Βενιζέλος για να αναγγείλει την κατάργηση της μοναρχίας. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, και γίνονται συγκεντρώσεις με κύριο αίτημα την έξωση του βασιλιά.

Ο Αντώνης, κουβεντιάζοντας με τον φίλο του ,Γιγάντη, παραδέχεται πως από μικρό μαθητή ακόμη τον μάγευε η λέξη επανάσταση. Το ίδιο και τον Γιγάντη, «...χωρίς να ξέρει ακριβώς γιατί θέλει να επαναστατήσει».

Όσο περνούν οι μέρες το κίνημα της Εθνικής Άμυνας παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, πράγμα που προβληματίζει τη Μυρσίνη, ιδίως μάλιστα όταν γίνεται γνωστό πως οι Βούλγαροι, σύμμαχοι τότε των Γερμανών, «πάτησαν την Καβάλα». Υπενθυμίζει στον Αντώνη ότι αυτός έχει ήδη υπηρετήσει και έχει τραυματιστεί στους Βαλκανικούς Πολέμους, σε αντίθεση με τα παιδιά των πλουσίων που δεν υπηρέτησαν ποτέ.

Ο Αντώνης αρχίζει να ταλαντεύεται, όταν κατατάσσεται εθελοντικά ο αδελφός του ,Κίμων. Ήδη εμφανίζεται στη Μυτιλήνη και ο εκπρόσωπος του Βενιζέλου για να αναλάβει τη διοίκηση της υπό συγκρότηση μεραρχίας.

Όλα δείχνουν πως δεν θ’ αργήσει να καταταχθεί και ο Αντώνης. Μέχρι τότε όμως, περνά ήρεμες μέρες κοντά στη Μυρσίνη και τις ξαδέλφες της, Τζέλικα και Λιλίτα, που εκτός των άλλων παρακολουθούν μαθήματα πιάνου από τον τυφλό δάσκαλο Μουσικής, τον συμπαθέστατο κύριο Τσάμη.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !