ΕΡΤ: Και πάλι λάθη...

0

Είναι τελικά τόσο δύσκολο η ΕΡΤ να καταφέρει να απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος ώστε να γίνει ένας σύγχρονος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός; Διότι με πρακτικές αλλά και λογικές τύπου Βασίλη Κωστόπουλου (διευθύνων σύμβουλος) ή Παναγιώτη Καλφαγιάνη (πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ), όχι μόνο δεν θα πάει μπροστά αλλά κάνει και βήματα προς τα πίσω.

Τελευταίο θύμα της κατάστασης ο Σπύρος Κρίμπαλης, εντεταλμένος σύμβουλος περιεχομένου. Έγινε ολόκληρος αγώνας την Πέμπτη μέχρι να τον... παραιτήσουν. Το θέμα έφτασε πολύ ψηλά σε πολιτικό επίπεδο.

Ήταν «διαταγή» του Βασίλη Κωστόπουλου να τον διώξουν λόγω, όπως είπαν, «δυσαρμονίας στη συνεργασία του με τη διοίκηση» (με τον ίδιο τον... Κωστόπουλο δηλαδή). Ο Σπύρος Κρίμπαλης, που έφερε έναν αέρα ανανέωσης στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, έκανε λόγο για εργασιακό μπούλινγκ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το κατηγορητήριο που συνέταξε εναντίον μου ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ήταν κατά δική του δήλωση, που καταγράφηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης, “σκόπιμα υπερβολικό”».  Οι ψήφοι στο Δ.Σ. ήταν 3-2 και προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο μέχρι να επιτύχουν επιτέλους την πολυπόθητη πλειοψηφία.

Η γνωστή ΕΡΤ, τι να πεις; Ακόμη και το οργανόγραμμα που έστειλαν στην ΕΣΗΕΑ για να πάρουν μια γνώμη ήταν μάλλον για κλάματα, αν κρίνουμε από την πρώτη αντίδραση της Ένωσης. Με τα ιδιωτικά κανάλια απέναντί της να παρουσιάζουν το χειρότερο από ποτέ πρόγραμμά τους, η ΕΡΤ θα έπρεπε να ξεχωρίζει, να κάνει τη διαφορά. Θα μετρήσουμε ακόμη μία χαμένη ευκαιρία;

efsyn- Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !