Ελένη Ράντου: Ξέσπασε σε κλάματα στην πρεμιέρα της στο Εθνικό


 
Έβαλε τα κλάματα από το χειροκρότημα του κόσμου και την μεγάλη συγκίνηση η Ελένη Ράντου στην πρεμιέρα της παράστασης «Φιλουμένα», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στην κεντρική σκηνή του «Εθνικού Θεάτρου»Η Ελένη Ράντου υπογράφει τη διασκευή και την απόδοση του θεατρικού έργου που έγραψε ο Εντουάντο ντε Φιλίππο.


Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή της εξηγεί τους λόγους που τις τελευταίες τρεις δεκαετίες δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει σε μια παράσταση του «Εθνικού»: «Τελείωσα τη σχολή το '85 και με πήρε, ως αριστούχα, το Εθνικό για το Μιας Πεντάρας Νιάτα και τη Στρίγκλα που Έγινε Αρνάκι. Ήμουν και στη διανομή για την επόμενη σεζόν, αλλά δεν άντεξα. Οι χώροι που έχουν να κάνουν με δημόσιο και κρατική λειτουργία δεν είναι οι πιο αγαπημένοι μου. Επειδή όμως κλείστηκα για πάρα πολλά χρόνια σε ένα δικό μου σπίτι, φέτος ήθελα ένα άνοιγμα στο τι γίνεται γύρω μου».


Στο έργο του Εντουάρντο Ντε Φίλιππο, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, η ηθοποιός υποδύεται την Φιλουμένα Μαρτουράνο, μια Ιταλίδα η οποία επιστρατεύει τη ναπολιτάνικη πονηριά της για να βρει χρήματα για την οικογένειά της.

Στην παράσταση ο Άλκις Κούρκουλος ερμηνεύει τον βασικό ανδρικό ρόλο και ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί, ενώ συμμετέχει ένας 20μελής θίασος, μεταξύ των οποίων οι Μαρία Κωνσταντάκη, Νικόλας Αγγελής, Γιάννης Στόλλας, Μελέτης Γεωργιάδης.


Protothema

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια