Θέσεις εργασίας από τις ξένες παραγωγές στην Ελλάδα

0
Πάνω από 12.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσε να προσφέρει η παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα, εάν έλειπαν - προφανώς - τα εμπόδια της γραφειοκρατίας.

Αυτό είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα από τη χθεσινή παρουσίαση της έρευνας «Παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα: επιδράσεις στην οικονομία» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Πρόκειται για μελέτη που ανατέθηκε αρχικά στο Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και υλοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Στην έρευνα εκτιμάται ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα μπορούσε να σημειώσει σημαντική αύξηση από τα γυρίσματα μιας ξένης παραγωγής, τόσο σε όρους απασχόλησης όσο και σε όρους τουριστικής προσέλευσης.

Εκτιμάται μάλιστα ότι το ΑΕΠ της χώρας μπορεί να αυξηθεί κατά 39 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα δαπάνης ύψους 25 εκατ. για τα γυρίσματα μιας σχετικά μεγάλης, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ξένης παραγωγής.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Αγγελο Τσακανίκα, επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ και επιστημονικό σύμβουλο στο ΙΟΒΕ, η παραγωγή 20 ελληνικών ταινιών ετησίως με έναν μέσο προϋπολογισμό της τάξης των 450.000 ευρώ οδηγεί σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 14,2 εκατ., στηρίζοντας 272 θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας.

Η αλήθεια είναι ότι η γραφειοκρατία πίσω από την όλη διαδικασία έχει αποθαρρύνει πολλούς παραγωγούς. Λίγες είναι οι ταινίες που έφτασαν έως εδώ τα τελευταία χρόνια («Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», «Mamma Mia!», «Λάρα Κροφτ: Το λίκνο της ζωής», «Μετά τα μεσάνυχτα» και «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου»).

Σκεφτείτε ότι η «Τροία» γυρίστηκε στη Μάλτα και στο Μαρόκο ενώ ο «Ηρακλής» στην Ουγγαρία. Τι να τα κάνεις τα τοπία αν δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, λοιπόν. Κάτι που έλαβε υπόψη του ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Βασίλης Κατσούφης.

Γι' αυτόν τον λόγο κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία, τους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία, ώστε να συγκροτήσουν ένα συμπαγές εθνικό σχέδιο για το σινεμά.

tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !