Μάρα Ζαχαρέα : Τι λέει για τα νούμερα τηλεθέασης του δελτίου του Star;

0
Η Μάρα Ζαχαρέα πάραχώρησε συνέντευξη στο zappit και μίλησε για όλα , για τα νούμερα τηλεθέασης του δελτίου , για τα "μοντέλα" των δελτίων ειδήσεων , αλλά και για το αν θα αναλάμβανε μια διαφορετική εκπομπή πέραν του δελτιού.

Ποιο μοντέλο κεντρικού δελτίου ειδήσεων θεωρείτε ότι έχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο; Το μοντέλο με τα παράθυρα και τον σχολιασμό ή τα πολυθεματικά δελτία; Ποια είναι η συνταγή του Star; 
Στην τηλεόραση περνάμε διάφορες «μόδες», τόσο στο χώρο της ενημέρωσης, όσο και στον χώρο της ψυχαγωγίας. Το δελτίο ειδήσεων με σχολιαστές ξεκίνησε με μένα στο Mega το 2004-2005, εξελίχθηκε, ακολουθήθηκε και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και φαίνεται, μετά από μία δεκαετία, να ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το δούμε με άλλες συνθέσεις και παραλλαγές.
Το STAR , όσο και αν ακούγεται παράξενο, είναι αυτή τη στιγμή το δελτίο, που δίνει περισσότερη έμφαση στην πολιτική – οικονομική επικαιρότητα από οποιοδήποτε άλλο στη ζώνη των οκτώ . Το δελτίο του ΑΝΤ1 σαφέστατα επιλέγει να δίνει βαρύτητα σε μια πιο «ελαφρά» θεματολογία αλλά και το Mega ψάχνει τον βηματισμό του, εναλλάσσοντας πρόσωπα στον σχολιασμό, δίνοντας βαρύτητα πότε στα ελεύθερα ρεπορτάζ, πότε στα διεθνή. Είναι φυσιολογικό, διότι προέρχεται μετά από μία περίοδο μεγάλων αλλαγών και θέλει το χρόνο του.
Εμείς έχουμε καταλήξει στην επιλογή ενός μόνο σχολιαστή στα βασικά θέματα της επικαιρότητας. Είναι βεβαίως μεγάλη τύχη το πρόσωπο αυτό να είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος θεωρείται top στην ενημέρωση αλλά και η Κάτια Μακρή, το ρεπορτάζ της οποίας είναι πάντοτε εξαιρετικό.

Τα νούμερα τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου του Star είναι ιδιαίτερα υψηλά. Φοβηθήκατε όταν αναλάβατε τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας, ότι τα νούμερα τηλεθέασης δεν θα είναι υψηλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο κανάλι είχε ταυτιστεί με ένα άλλο μοντέλο δελτίου, αυτό του lifestyle; 
 Δεν σας κρύβω πως είχα μία ανασφάλεια για το τι θα συναντούσα. Κυρίως ήταν το άγνωστο αυτό, που με φόβιζε. Ήταν όμως και μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόκληση.
Αυτό το οποίο έγινε στο STAR ήταν μία τιτάνια προσπάθεια. Ένας ολόκληρος μηχανισμός έπρεπε να αρχίσει να δουλεύει με τελείως διαφορετικό τρόπο από ότι είχε συνηθίσει για σχεδόν δέκα χρόνια. Δεν σας κρύβω πως με εντυπωσίασε το γεγονός πως οι περισσότεροι συνάδελφοι έδειξαν ευελιξία και προσαρμόστηκαν ταχύτατα. Δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμη πράγματα, που θα μπορούσαν να βελτιωθούν, αλλά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Το άλλο ζήτημα, που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, ήταν η «εικόνα» του τηλεθεατή για το δελτίο του STAR, το οποίο είχε πάρει διαζύγιο επί μία δεκαετία από τη σοβαρή ενημέρωση. Φανταστείτε το brand name, που είχε κτίσει στην ενημέρωση, για παράδειγμα, το Mega πάνω από είκοσι χρόνια και σκεφτείτε από πού ξεκινούσαμε εμείς. Ακόμη έχουμε μακρά πορεία μπροστά μας αλλά τα όσα πετύχαμε είναι άθλος και δεν το λέω μόνον εγώ. Το λένε όλοι στο κανάλι.

Πολλοί από τους συναδέλφους σας, παράλληλα με το δελτίο ειδήσεων, αναλαμβάνουν δική τους πολιτική εκπομπή ή talkshow. Είναι στις προσδοκίες ή στα θέλω σας;
 Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, όχι. Έχω το δελτίο ειδήσεων, έχω τη διεύθυνση του star.gr, δεν θα ήθελα να αναλάβω και άλλη ευθύνη , διότι όταν κάνεις πολλά πράγματα μαζί, κάτι δεν κάνεις καλά στο τέλος.

Είστε τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό να κάνετε κάτι πιο ανάλαφρο ή να μεταπηδήσετε από την ενημέρωση στην ψυχαγωγία;
 Εξαρτάται τι εννοούμε ψυχαγωγική εκπομπή. Αν είναι να συνομιλώ για τα θέματα της λεγόμενης show biz, ποιος τα έφτιαξε με ποια, για παράδειγμα, και ποιος τσακώθηκε με τον άλλον, δεν με ενδιαφέρει να το παρακολουθήσω, έτσι και αλλιώς ,πόσο μάλλον να το παρουσιάσω. Υπάρχουν όμως και ιδέες, που θα ήθελα να μπορούσα να τις εφαρμόσω αλλά δε νομίζω πως θα τα κατάφερνα. Οι καλές ψυχαγωγικές εκπομπές είναι και θέμα ταλέντου. Να έχεις το χάρισμα, που λένε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !