Zapping στην Ευρώπη #1: Τι βλέπουν οι Γερμανοί

Ανώνυμος
0

«Ντοκουσόουπ», «Μπιγκ μπράδερ», αμερικανικές σειρές, μαγειρική και «Next top model» κυριαρχούν στις τηλεοπτικές συνήθειες των Γερμανών τηλεθεατών





Οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Γερμανίας 

Στη Γερμανία υπάρχουν τηλεοπτικοί σταθμοί δημοσίου δικαίου και ιδιωτικά δίκτυα. Ωστόσο τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης στη Γερμανία δεν είναι κρατικά, αλλά βρίσκονται υπό την εποπτεία ενός οργάνου στο οποίο εκπροσωπούνται διάφοροι σημαντικοί κοινωνικοί φορείς π.χ. Εκκλησία, πολιτικά κόμματα και διάφορες ενώσεις, ενώ η χρηματοδότησή τους βασίζεται κατά κύριο λόγο στην είσπραξη τελών.
Τα σημαντικότερα δίκτυα της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας είναι το ARD που εκπέμπει σε 11 διαφορετικά κρατίδια, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός οργανισμός της Ευρώπης, το ZDF που βασίζεται σε μια σύμβαση των γερμανικών κρατιδίων και το PHOENIX που είναι ένα κοινό πρόγραμμα των δύο παραπάνω με στόχο την πολιτική ενημέρωση των Γερμανών πολιτών. 

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός αντίπαλος της δημόσιας TV είναι το RTL το οποίο σημειώνει τηλεθέαση κοντά στο 12% ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το γνωστό ριάλιτι "Big Brother" έκανε ρεκόρ τηλεθέασης, αγγίζοντας του 10εκ. τηλεθεατές.



Σαπουνόπερες και Παρθενώνας

Μια εκπομπή μαγειρικής προβάλλεται καθημερινά στις 2.15 μ.μ. από το κρατικό ZDF, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η αθλητική ενημέρωση. Οι σαπουνόπερες «Καλοί και δύσκολοι καιροί» και «Με μας» προβάλλονται στην απογευματινή ζώνη από το RTL, ενώ στο ZDF μεταδίδεται η τηλενουβέλα «Χάνα».

Το πιο δημοφιλές γερμανικό σόου είναι το «Wetten das» που μεταφράζεται ως «Στοιχηματίζεις;» και κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Μάλιστα, στο σόου λαμβάνουν μέρος αστέρες της εγχώριας σόου μπιζ, αλλά και διασημότητες του Χόλιγουντ και τραγουδιστές παγκόσμιας εμβέλειας. Από το σόου που δεν διακόπτεται για διαφημίσεις έχουν περάσει η Μαντόνα, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η Κάμερον Ντιάζ, η Τζένιφερ Ανιστον και η Lady Gaga.

Πηγές: Έθνος, Wikipedia


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !