Μένιος Φουρθιώτης: Οδηγός επιτυχίας για Μελέτη και Λαμπίρη. Πώς κατάφερε να κάνει τη διαφορά;

4
H εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη "Αποκαλυπτικά" στο E TV κάνει τη διαφορά. Δεν είναι μόνο τα νούμερα τηλεθέασης, που ούτως ή άλλως είναι ικανοποιητικά. Δεν είναι μόνο η ορθή προσέγγιση και ανάλυση των media θεμάτων. Eίναι κυρίως οι συνεντεύξεις, που δημιουργούν τηλεοπτικό ενδιαφέρον και όχι μόνο. Παρατηρώντας το τελευταίο διάστημα websites και blogs, εύκολα διαπιστώνει κανείς πώς αρκετές δηλώσεις, που αναπαράγονται από τηλεοπτικές συνεντεύξεις είναι από τη συγκεκριμένη εκπομπή. Η εύστοχη επιλογή των προσώπων, καθώς και οι ερωτήσεις που τους τίθενται συνιστούν πρότυπο ρεπορτάζ. Από την άλλη, η έμπειρη αρχισυνταξία και ο πολύπειρος σκηνοθέτης συμβάλλουν άμεσα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο παρουσιαστής αυτοβελτιώνεται σταδιακά και οι συνεργάτες του δείχνουν όρεξη κάνοντας πραγματική προσπάθεια.

Σε όλα αυτά υπάρχει φυσικά και αντίλογος. Η εκπομπή φέρνει αρκετά σε μεσημεριανάδικα προ 5ετίας. Ο τρόπος που είναι στημένο το σκηνικό και οι συντελεστές μέσα σε αυτό θυμίζει Alter. Ακόμα και η είσοδος του παρουσιαστή με το πλάνο από κάτω προς τα πάνω παραπέμπει σε Τατιάνα. Η τελευταία μάλλον αποτελεί το τηλεοπτικό του πρότυπο.. Σημασία όμως δεν έχει αυτό, που αδιάφορο είναι, cult μπορεί να είναι, κακό όμως δεν είναι. Η συχνά αναμασημένη θεματολογία δεν ενοχλεί, αφού η προσέγγισή της γίνεται με κύριο σκοπό την είδηση. Επίσης, λίγη σημασία έχει αν υπάρχει gossip διάθεση, αλλά ότι δεν επικρατεί ο κιτρινισμός. 

Καλώς ή κακώς, η Ελεονώρα Μελέτη και η Χριστίνα Λαμπίρη φέτος δοκιμάζονται τηλεοπτικά. Ακόμα και σήμερα, δεν έχουν βρει την ακριβή ταυτότητα για τις εκπομπές τους. Λίγο lifestyle, λίγο gossip, λίγο τηλεοπτικό ρεπορτάζ και στη τελική είναι σα να πηγαίνουν κάθε μέρα με άλλη λογική, υπαγορευμένη καθαρά από τα νούμερα τηλεθέασης. Έτσι, δεν γίνεται δουλειά όμως. Απαιτείται στόχος, προσήλωση, καθαρότητα στο τηλεοπτικό περιεχόμενο. Ο Μένιος Φουρθιώτης και η εκπομπή του αποτελούν οδηγό επιτυχίας για αυτές. Όχι κατ' ανάγκη θεματολογικά ή στον τρόπο προσέγγισης. Αλλά στο δια ταύτα, στην ουσία μιας εκπομπής με ταυτότητα και με παρεμφερή θέματα και καλεσμένους..

Χρήστος Ανδρόνικος

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. to stisimo tou "E" exei analavei i rania matafia prwin dieuthintria psyxagwgikou sto alter kai polla xronia dipla stin tatiana... kserei apo mesimeriana. oxi omws na mathei o fourthiwtis sti lampiri, pou kanei mesimeriano apo to 2002...einai mia periergi xronia gia ti lampiri sigoura... ksekinise alliws kai sta mesa allakse. kai mi ksexnate oti einai ston SKAI... Auto kai mono leei polla...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η λαμπιρη αν θελει να ανεβασει κατακορυφα τα νουμερα της πρεπει να σταματησει τα χασκογελα (δεν περνανε στον τηλεθεατη αυτα τα χαζα αστεια) ακι σιγουρα να αλλαξει το μεγαλυτερο εμρος του πανελ της. γραφικοι και κακιασμενοι δεν εχουν ελπιδα απεναντι σε υποωιασμενους πια τηλεθεατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χθες ο Γιωργος Καραμερος μεσα απο την εκπομπη του ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ αποκαλυψε οτι το Ε ετοιμαζει μια νεα ελληνικη σειρα για την φετινη σεζον,μηπως μπορειτε να μας πειτε περισσοτερα γι'αυτην;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εκατσα να δω σημερα λαμπιρη...δεν αντεξα παραπανω απο 5 λεπτα με τις αηδιες που ελεγαν, οχι ολοι αλλα πολλοι απο αυτους στο πανελ. λογικο ειναι να το γυρισεις στην ντολτσε βιτα στο μεγκα και στον αντ1!

    αλλαγη πανελ και προσεγγιση των θεματων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !