ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Τζόυς Ευείδη: "Ο φασισμός είναι κάτι που μου διαλύει τον εγκέφαλο!"

Καρακασίδης Γιάννης
7
Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αυθεντικός, όταν φυσάει γύρω σου ο άνεμος της συμβατικότητας και είναι ακόμη δυσκολότερο να επικρατήσει μέσα σου η ανθρωπιά, όταν συγκρούεται με την υπέρμετρη υστεροβουλία. Κι όμως… η καλεσμένη μου αυτής της εβδομάδας έχει καταφέρει όχι μόνο να αντισταθεί στο μικρόβιο του «σταριλικισμού», που ποτέ δεν την προσέβαλε, αλλά και να απομακρύνει κάθε κομφορμιστικό στοιχείο που προσπάθησε να της επιβάλλει όρια και στεγανά στη σύνθετη ζωή της. «Καλύτερα να αποτύχεις πρωτοτυπώντας, παρά να επιτύχεις μιμούμενος» έλεγε πριν από 200 περίπου χρόνια ο Herman Melville και, συνομιλώντας σήμερα με την Τζόυς Ευείδη, αντιλαμβάνεσαι πως αποφθέγματα σαν αυτό βρίσκουν εν τέλει ακόμη ανταπόκριση. Μία γυναίκα που δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις, μία προσωπικότητα αινιγματική και συνάμα γνώριμη και αγαπημένη, μα πάνω απ’ όλα μία ηθοποιός που τιμά τον τίτλο του επαγγέλματός της και που αν υπάρχει κάτι για το οποίο νιώθει υπερήφανη είναι η προσήλωση που έχει δείξει στο κοινό και την υποκριτική μέσα στην πολυετή – σχεδόν 30χρονη – πορεία της. Ένας άνθρωπος με ευαισθησίες.



- Τζόυς, πέντε χρόνια αποχής από το «γυαλί» είναι αρκετό διάστημα για μία ηθοποιό, η οποία μάλιστα είχε «συνηθίσει» να βρίσκεται στα τηλεοπτικά πλατώ για 18 συνεχόμενα χρόνια, όπως εσύ. Πιστεύεις ότι το «Μπρούσκο» ήρθε ακριβώς τη στιγμή που το ήθελες και το χρειαζόσουν; Και δεν εννοώ μόνο βιοποριστικά ή αποκλειστικά για τα χρήματα αλλά και περισσότερο σαν ψυχική ανάγκη.

- Σαν τρελή! Είναι δώρο Θεού το «Μπρούσκο» για μένα! Όχι μόνο σαν ψυχική ανάγκη, όπως είπες, αλλά και για να πληρώνω το στεγαστικό μου δάνειο! (γέλια) Ειλικρινά, τα έχασα όταν το άκουσα και μου έγινε η πρόταση! Στο πρώτο εκείνο ραντεβού με τον Ανδρέα Γεωργίου, νόμιζα ότι θα βγει ο Φερεντίνος από πίσω και θα πει ότι είναι πλάκα! (γέλια)


- «Ρετιρέ», «Μεν και Δεν», «Καρέ της Ντάμας», «Καφέ της Χαράς»: μερικές από τις σειρές-σταθμούς, όχι μόνο για σένα αλλά και για την ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ποια ήταν η πιο πιεστική τηλεοπτική σου δουλειά και αντίθετα η πιο ευχάριστη, από την οποία έχεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις από τις ώρες των γυρισμάτων;

- Δεν έχει υπάρξει δουλειά που να ήταν χαλαρή, καθώς ήταν όλες εξίσου απαιτητικές. Έχω περάσει όμως διαστήματα της ζωής μου που ήταν πολύ πιεστικά, γι’ αυτό και δε μπορώ να πω πως με πίεζε μία δουλειά συγκεκριμένα. Για παράδειγμα, υπήρξε ένα διάστημα κατά το οποίο ήμουν στο Εθνικό Θέατρο και είχα 3 διπλές παραστάσεις την εβδομάδα, παράλληλα έκανα το «Καρέ της Ντάμας», το «Βρες τη φράση» και κάπου εκεί προέκυψε και το «Κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο». Ήμουν κυριολεκτικά σαν τρελή! Ωστόσο, ήταν πάρα πολύ δημιουργικά και χαρούμενα χρόνια. Γενικά, είμαι της άποψης πως ή δε θα σου πέσει τίποτα ή θα σου πέσουν όλα μαζί. Υπήρξαν περίοδοι με πάρα πολλές δουλειές μαζί κι εκεί ήταν που πήγαινα να χάσω τον έλεγχο, όμως έλεγα στον εαυτό μου «Έλα, θα το βρούμε!». Πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι η σωστή κατανομή ενέργειας. Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος, γιατί έχω περάσει καταπληκτικά σε κάθε δουλειά. Δε μπορώ, φυσικά, να μην ξεχωρίσω τους «Μεν και Δεν», όχι μόνο για το ότι περάσαμε καταπληκτικά με τον Χάρη, τον Στέλιο και την Άννα, αλλά περισσότερο γιατί ήταν ένα πολύ δικό μας στοίχημα και ίσως η πιο μαζική δουλειά που έχω κάνει. Μολονότι δε γνωριζόμασταν από πριν, αναπτύξαμε μία πολύ σπουδαία χημεία και αποκτήσαμε κοινούς στόχους, παρ’ ότι ήμασταν 4 εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι.


- Η Εβελίνα Παπούλια δήλωσε πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξή της πως ήταν σίγουρη ότι το «Μπρούσκο» θα είχε επιτυχία. Κατάφερες εσύ να το προβλέψεις, μετά τα πρώτα σενάρια που πήρες στα χέρια σου;

- Όταν είδα το πρώτο επεισόδιο, ναι. Στην προβολή του πρώτου διπλού επεισοδίου, μπήκα κι εγώ σαν κοινό πάρα πολύ βαθιά στην ιστορία, «μάσησα» και ήθελα να δω τι θα συμβεί παρακάτω.


- Αν σου ζητούσα να κοιτάξεις πίσω και να μου πεις ποια θεωρείς την πιο λανθασμένη σου επαγγελματική επιλογή; Αυτή που ίσως να βλέπεις σήμερα και να λες "καλύτερα να είχα καθίσει σπίτι μου τότε"! 

- Καταρχάς, δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω σπίτι μου. Δεν είναι καλό να καθόμαστε σπίτι μας και δεν είμαι καθόλου αυτής της άποψης. Δεν ζούμε διαφορετικά! Έστω και σε μια δουλειά, την οποία θα τη δεις εκ των υστέρων με κριτικό μάτι είναι σημαντικό που την έκανες τη στιγμή που την έκανες. Έχω και την… απαίτηση βλέπεις – τρομάρα μου! – να είμαι πολύ επιλεκτική, με την έννοια του ότι, αν δεν μου άρεσε κάτι, δεν το έκανα. Ωστόσο, αν επιμένεις να σου μιλήσω με συγκεκριμένα παραδείγματα, ίσως ο «Τζίτζικας κι ο μέρμηγκας» να μην ήταν από τις καλές μου στιγμές. Ήταν λιγάκι ανέμπνευστο το όλο σκηνικό.



- Πριν δυο μήνες, στη συνέντευξη που μου παραχώρησε η συνεργάτιδά και «γειτόνισσά» σου στους «Μεν και Δεν», Άννα Κουρή, μου εκμυστηρεύτηκε πως η φιλία στο επάγγελμά σας υφίσταται ως εκεί που καθένας ορίζει τον κύκλο του. Εσύ έχεις αποκτήσει δυνατές φιλίες μέσα από το χώρο και ανθρώπους που ανά πάσα στιγμή μπορείς να βασιστείς επάνω τους;

- Φυσικά! Και μάλιστα πάρα πολύ δυνατές φιλίες, με ανθρώπους που και θα τρέξουν και θα βοηθήσουν και μ’ αγαπάνε, γιατί συνεργαστήκαμε υπέροχα στο παρελθόν. Ουσιαστικά, έχω πολλές μικρές «οικογενειούλες», που μπορεί να μην τους βλέπω συχνά και να μη μιλάμε στο τηλέφωνο. Όμως, τυχαίνει να κάνουμε ένα like στο facebook και αυτό με κάνει να καταλαβαίνω πως η σχέση δεν έχει χάσει την έντασή της.



- Αν σου δινόταν η ευκαιρία να έρθεις ξανά σε επαφή με κάποιον πρώην συνεργάτη σου, ο οποίος σου έχει λείψει, ποιος θα ήταν αυτός; 

- Είναι πάρα πολύς κόσμος! Όπως σου ανέφερα και πριν, έχω περάσει καταπληκτικές και απίστευτες στιγμές με την Άννα (Κουρή), τον Χάρη (Ρώμα), την (Μαίρη) Κατσανδρή, την (Μαίρη) Σταυρακέλη. Γενικά, νοσταλγώ πολλούς συνεργάτες μου, μέχρι και αυτούς από την κρατική τηλεόραση, στα «Παραμύθια του Ευγένιου Χρυσοβελόνη»! Εγώ με όποιον δουλεύω θέλω να ξαναδουλέψω! (γέλια) Με αποκορύφωμα τη συνεργασία μου με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και το Γιάννη Ζουγανέλη, με τους οποίους θέλω διακαώς να συνεργαστώ ξανά!



- Στο «Καρέ της Ντάμας» αποτυπωνόταν η τεράστια δύναμη που μπορεί να έχει η γυναικεία φιλία. Πιστεύεις στη φιλία μεταξύ των γυναικών σήμερα;

- Σαφώς και πιστεύω. Προσωπικά, έχω πάρα πολλές γυναικείες φιλίες και όσα μπορεί να λέγονται για κόντρες και ζήλιες, εγώ δεν έχω βιώσει ποτέ καμία.



- Είχες δηλώσει σε συνέντευξή σου πριν έναν ακριβώς χρόνο πως δε νιώθεις «ένας χορτάτος άνθρωπος», μολονότι στη σκέψη του κόσμου φαντάζεις ως το κλασσικό μοντέλο μιας επιτυχημένης ηθοποιού. Αυτή λοιπόν την «έλλειψη» τη βασίζεις στην προσωπική σου ζωή και τις εμπειρίες;

- Δεν θυμάμαι αν είχα χρησιμοποιήσει επακριβώς αυτή τη λέξη («χορτάτος»), πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση πιστεύω πως είμαι ένας πολύ νέος άνθρωπος και πως ξέρω πάρα πολύ λίγα πράγματα, σε σχέση με αυτά που πρόκειται να μάθω στο μέλλον. Αυτό είναι όλο.


- Αν εμφανιζόταν σήμερα ο «απόλυτος έρωτας» στη ζωή σου και σου ζητούσε να τα παρατήσεις την υποκριτική για χάρη του, πώς θα αντιδρούσες;

- Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση! Η υποκριτική είναι αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της ζωής μου. Είναι σαν να μου λέει «σ’ αγαπάω αλλά δε θέλω να έχεις χέρια». (γέλια) Με λίγα λόγια, ο άνθρωπος αυτός δεν σ’ αγαπάει.


- Έχεις δηλώσει πως «μόνο ως ανέκδοτο» θα μπορούσες να σκεφτείς τον εαυτό σου νύφη. Κατά πόσο δηλαδή απέχεις από το πρότυπο της παντρεμένης με παιδιά νοικοκυράς;

- Εντελώς! Να σου πω την αλήθεια είναι και λιγάκι αστείο πλέον σε αυτή την ηλικία να με φανταστώ ντυμένη νυφούλα και με όλα τα σχετικά! Δεν προκαλώ με το ότι παριστάνω ένα άλλο πρότυπο, ούτε υποκρίνομαι. Απλώς στη δική μου ζωή δεν έτυχε ούτε να γίνω μάνα, ούτε να κάνω παιδιά αλλά ούτε και να παντρευτώ. Επομένως, δε μπορώ να έχω την εικόνα αυτή για τον εαυτό μου.



- Τι σε θλίβει περισσότερο, βλέποντάς τον κόσμο γύρω σου να καταρρέει;

- Τα πάντα με θλίβουν! Είμαι ένας υπερευαίσθητος άνθρωπος, που θλίβεται από το παραμικρό: από μια αδέσποτη γάτα που ψάχνει για φαγητό, έναν άστεγο άνθρωπο, κάποιον συνάνθρωπό μας με πρόβλημα υγείας, μέχρι και ό,τι κατακλύζει την τηλεόραση με στεναχωρεί. Γι’ αυτό κάνω τη δουλειά που κάνω… για να μπορώ να κάνω switch-off, για να μπορώ να ανταπεξέλθω.



- Τι κάνει η Τζόϋς, όταν δεν πέφτουν επάνω της οι προβολείς των γυρισμάτων και του θεάτρου;

- Πηγαίνει βόλτα τα σκυλιά της, κάθεται στο καναπέ με γάτες και σκυλιά, διαβάζει βιβλία, ακούει μουσική, κάνει κηπουρική, κάνει όνειρα… και φυσικά πληρώνει τις τράπεζες! (γέλια)



- Ποια είναι η σχέση σου με την πολιτική; Πώς αντιμετωπίζεις την επικίνδυνα αυξανόμενη απειλή του φασισμού στη χώρα μας;

- «Θα ξεράσω» αυτή είναι η σχέση μου! (γέλια) Σαφώς, ψηφίζω και έχω άποψη, όμως ανήκω κι εγώ στα εκατομμύρια εκείνα των Ελλήνων, που νιώθουν τεράστια προδοσία. Όσο για τον φασισμό, τολμώ να πω πως με ξεπερνάει σαν άνθρωπο και μόνο η ιδέα πως στη χώρα αυτή μπορεί ακόμη να επιβιώνουν στοιχεία σαν κι αυτά. Είναι κάτι που μου διαλύει τον εγκέφαλο!



- Θεωρείς τον εαυτό σου καλή ηθοποιό; Με κλίμακα από το 1 ως το 10 με πόσο θα σε βαθμολογούσες;

- Είναι λιγάκι γενικό, αλλά σε κάθε δουλειά έχεις διαφορετική απόδοση. Επειδή είμαι ο πιο ανασφαλής άνθρωπος του κόσμου, στην εμφάνισή μου θα μου έβαζα ένα 4, ενώ σαν ηθοποιό θα με βαθμολογούσα με 10! Και να σου το εξηγήσω: αν πίστευα ότι δεν κάνω τέλεια τη δουλειά αυτή που υπεραγαπώ, δεν θα την έκανα. Προσωπικά, μου φαίνεται αδιανόητο να μη δίνω το 100% του εαυτού μου και νιώθω μέσα μου πως κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχω πολύ ήσυχη τη συνείδησή μου, αφού γνωρίζω την τεράστια προσπάθεια που έχω κάνει και την κούραση που καταβάλλω για τη δουλειά μου. Δόξα τω Θεώ, δεν έχω κάνει «αρπαχτές». Έχω ασχοληθεί και αντιμετωπίσει τη δουλειά μου με απόλυτη σοβαρότητα.



- Είχες πρότυπα στη ζωή σου μεγαλώνοντας;

- Φυσικά και θαύμαζα πάρα πολλές προσωπικότητες. Ευτυχώς, είμαι από τις γενιές εκείνες που λάτρεψαν ανθρώπους από τη Σπεράντζα Βρανά μέχρι και τον Μότσαρτ! Πάντα είχα πρότυπα. Στη σχολή, ας πούμε, το πρώτο υποκριτικό μου πρότυπο ήταν η Ναταλία Τσαλίκη! Θυμάμαι πως ήμουν στο πρώτο έτος και η Ναταλία στο τρίτο και τη θαύμαζα απίστευτα! Σαφώς, εξακολουθώ μέχρι και σήμερα να τη θαυμάζω το ίδιο.



- Έκανες καταχρήσεις στη ζωή σου; Για παράδειγμα: υπερβολικό αλκοόλ, κάπνισμα, ξενύχτια; 

- Μόνο καταχρήσεις έκανα! Και μάλιστα όλες τις καταχρήσεις! Βέβαια, ποτέ στη ζωή μου δεν έχω πιει πριν κάνω παράσταση. Ούτε να κοινωνήσω δεν πάω πριν την παράσταση! (γέλια) Θέλει τεράστια πειθαρχία η δουλειά αυτή, αλλά όπως κάθε δουλειά, θέλει και τις «διεξόδους» της που και που.



- Οι εξελίξεις της σειράς «Μπρούσκο» είναι κάθε φορά από τα δημοφιλέστερα θέματα στο blog μας. Υπάρχει λοιπόν κάτι που μπορεί να μας αποκαλύψει η «Κωνσταντίνα» για τις περιπέτειες που την περιμένουν στη συνέχεια;

- Μμμ... με πιάνεις λιγάκι αδιάβαστη τώρα, γιατί ξέρω μεν για να σου απαντήσω αλλά δεν ξέρω τι μπορώ να αποκαλύψω. Ας πούμε ότι ο Σίφης θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και θα γίνουν πάρα πολλές ανατροπές! Ο Σίφης θα υποστεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στη ζωή του!



- Αν και απομένουν ακόμη πέντε μήνες για το «κλείσιμο» της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, έχει έντονα ακουστεί πως προσανατολίζεστε σε δεύτερη χρονιά με το «Μπρούσκο». Τι γνωρίζεις εσύ μέχρι στιγμής; Σε ποιο σημείο βρίσκονται τα γυρίσματα;

- Όχι, δε γνωρίζω κάτι σίγουρο. Κι εγώ φήμες ακούω. Δεν είμαστε και πολύ μπροστά στο επίπεδο των γυρισμάτων, τα καταφέρνουμε σχεδόν στον πόντο! Ο κόσμος πάντως δείχνει πως του αρέσει και αυτό είναι το σημαντικότερο.



- Εκτός από το μεθυστικό «Μπρούσκο» σε απολαμβάνουμε και στο «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε». Δε χρειάζεται να αναφέρω ονόματα, διότι το cast μιλάει από μόνο του!

- Είμαστε Τετάρτη με Κυριακή στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη", Αγίου Μελετίου 61. Τις Τετάρτες 19:30, Πέμπτη-Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:15 & 21:15 και τις Κυριακές αυστηρά στις 18:00, λόγω του «Dancing with the stars», που έχει αργότερα η κυρία Δανδουλάκη. Πρόκειται για ένα έργο με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μία αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, που διασκεύασαν εκπληκτικά οι Ρέππας- Παπαθανασίου. Είναι μία παράσταση γεμάτη ανατροπές και ίντριγκες, μία πολύ καλή δουλειά από τον Μιχάλη και τον Θανάση. Οι ρόλοι είναι πολύπλευροι και το κείμενο είναι από αυτά που σου τινάζουν λιγάκι τον εγκέφαλο, καθώς προσπαθείς ανά πάσα στιγμή να καταλάβεις τι γίνεται. Πρόκειται για ένα στοίχημα, που έχει κερδηθεί στον απόλυτο βαθμό. Και, φυσικά, εκτός από το αστυνομικό κομμάτι της υπόθεσης έχει και πολύ γέλιο.



Ευχαριστώ θερμά την κυρία Ευείδη για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μου παραχώρησε...

Συνέντευξη
Καρακασίδης Ιωάννης - Φοιτητής Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ
[Facebook: Giannis Karakasidis]

Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Απ΄τις αλυτερες ηθοποιούς!Παντα ειλικρινης....πολύ ωραια συνεντευξη με πολύ ενδιαφέρουσες και ευστοχες ερωτήσεις απ΄τη μερια σου Γιαννη και απαντησεις απ΄τη μερια της Ευειδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία η συνέντευξη σου φίλε Γιάννη. Μπράβο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια Εξαιρετικη συνεντευξη απο μια εξαιρετικη ηθοποιο με πολυ χιουμορ!!!!!Μπραβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Ήταν πραγματικά απολαυστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Γιάννη! Εξαιρετική και αληθινή η Τζόυς, όπως πάντα. Ωραίες ερωτήσεις και ακόμα πιο εύστοχες απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Great interview !! Joyce you are Great!,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !