Τα μυστικά της μόδας στο "Πρωινό mou"

0
Σωτήριο έτος 1992! Τα πρωινά ήδη είχαν κάνει την αρχή τους. Ο ΑΝΤ1 με τη Ρούλα Κορομηλά δημιούργησε ιστορία. Το Mega με λίγη ενημέρωση και λίγη ψυχαγωγία ψάχνονταν με τον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη και τη Βάνα Δεληβοριά. Η μόδα στους Ελληνες ήταν πλέον must.
Ο Προκόπης Δούρβας, ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου μέχρι τότε και οργανωτής μόδας σε «τσάγια και καφέδες», δέχεται πρόταση να καλύψει το κενό. Ετσι, το 1993 με τον Ανδρέα Μικρούτσικο το κομμάτι της μόδας καθιερώνεται, με πλήθος θαυμαστών για τα μοντέλα της εποχής, σε κάθε έξοδο-τουρνέ που κάνουν τότε τα πρωινά. Ο Προκόπης Δούρβας έχει συνεργαστεί με όλα τα ονόματα-μοντέλα της τελευταίας εικοσαετίας: από τη Μαρίνα Τσιντικίδου, τη Μαρίνα Πούπου, τη Μάνια Ντέλλου, την Εύη Αδάμ, την Αννα-Μαρία Λογοθέτη, τη Δήμητρα Αιγινίτη, την Ελίνα Κέφη, μέχρι άλλα μοντέλα της πρώτης γραμμής.Το κομμάτι της μόδας είναι πλέον μια καθιερωμένη και σημαντική βοήθεια για τις ελληνικές βιομηχανίες και μέσα από αυτό το ρεπορτάζ δίνουν ένα μικρό στίγμα παρουσίας και την πιστοποίηση ότι και τα ελληνικά ρούχα είναι εφάμιλλα των ξένων. Η...
«Espresso» επικοινώνησε με τον κ. Προκόπη που μας αποκάλυψε τα μυστικά της μόδας στο «Πρωινό mou» του Mega.«Η οργάνωση της μόδας είναι ένα δύσκολο και επίπονο έργο, από το “κλείσιμο” της παρουσιαζόμενης εταιρείας μέχρι και το τηλεοπτικό προϊόν. Τα μοντέλα επιλέγονται μέσα από δύο και τρεις οντισιόν κάθε καλοκαίρι με την παρουσία όλων των συντελεστών, του παραγωγού Ντικράν Οβακιγιάν και της Ελενας Κατραβά. Επιλέγονται δέκα κοπέλες από τις 200-250 που προσέρχονται και εκτός από τα σωματικά προσόντα, σημασία δίνεται και στο ήθος των κοριτσιών».

Αυτό έγινε και φέτος στο «Πρωινό mou» αφού τα μοντέλα είναι από 19 έως 26 ετών και είναι οι Αννα Λίχινα, Κατερίνα Νέος, Σαμάνθα Κιτσάκη, Χριστιάνα Μούση, Βίκη Μανώλη, Ελενα Τσίκλου, Στεφανία Μπρούγος, Τάμτα, Ελενα Χαραμή, Γκρέτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα video της μόδας γίνονται σε μαγνητοσκόπηση από τη σκηνοθέτρια Κατερίνα Χατζηδρόσου.

Πώς όμως γίνεται η επιλογή κάθε ρεπορτάζ; Ο Προκόπης μας τόνισε: «Η προετοιμασία και η επιλογή των ρούχων για το γύρισμα γίνεται από τον στιλίστα Περικλή Τσούρη με άξιους βοηθούς τη Μάτα Κουβουτσάκη και την Πατρίτσια Ζεντέλη. Γίνονται λήψεις δεκαπέντε λεπτών για κάθε ρεπορτάζ και ακολουθεί το έργο των μοντέρ με την επίβλεψη της σκηνοθέτριας. Η μορφή των ρεπορτάζ γίνεται σε βιντεοκλίπ με όσο το δυνατόν πρωτότυπη και μοντέρνα άποψη, για να κερδίσει τους τηλεθεατές. Στο τελικό στάδιο μιξάρεται το πληροφοριακό κείμενο και η μουσική και είναι έτοιμο για “αέρα”.
Ο ρόλος των μοντέλων είναι σημαντικός και η επιλογή έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ δεμένη και καλοκουρδισμένη ομάδα στις ώρες των γυρισμάτων, όπως και την άριστη συνεργασία με τον Γιώργο και τη Φαίη σε θέματα που γίνονται στο πλατό. Η παραγωγή της εκπομπής καθιέρωσε έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό σκηνικό χώρο για τα γυρίσματα, που παραπέμπει στο Fashionwear».
Στα είκοσι χρόνια παρουσίας του Προκόπη Δούρβα σε έναν δημιουργικό και απαιτητικό χώρο, όπως είναι φυσικό, τα ευτράπελα που έχουν συμβεί ήταν χιλιάδες, όμως εκείνος τα αντιμετώπιζε πάντα με ψυχραιμία και χιούμορ.

espresso

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !