Πωλήθηκε το FIVE

1
Δήλωση-καμπάνα από Gerhard Zeller...

Ο όμιλος Northern & Shell είναι ο νέος ιδιοκτήτης του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού FIVE. Στην διαδικασία της πλειοδοσίας συμμετείχε κι ο όμιλος του ΑΝΤ1 που κατέβασε πρόταση μαζί με τον John De Mol.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Financial Times ο βρετανός εκδότης Richard Desmond χτύπησε κυριολεκτικά φλέβα, αφού η πρόταση του ήταν υψηλότερη από την αποτίμηση του ιδίου του RTL GROUP κι έτσι θα καταβάλει το αστρονομικό ποσό των 125 εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ αναλαμβάνει όλα τα χρέη του σταθμού. Το κανάλι στα μέσα του 2004 αξιολογήθηκε στα 300 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ το RTL φαίνεται να ζητούσε 100 εκατομμύρια.  

Η αγοραπωλησία θα πρέπει να περάσει από την επιτροπή ανταγωνισμού και θα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Ο Desmond εκδίδει τις εφημερίδες «Daily Star» και «Daily Express», ενώ παρελθοντικά η εταιρία του κυκλοφορούσε πορνοπεριοδικά και αισθησιακές ταινίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του RTL Group κύριος Gerhard Zeller σε συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε την πώληση δίκαιη, ενώ ευχαρίστησε όλους τους διευθυντές που πέρασαν από το κανάλι τα τελευταία δέκα σχεδόν χρόνια. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τους λόγους της πώλησης, ο Zeller δήλωσε: «Η πώληση είναι μέρος της στρατηγικής του RTL Group. Στις αγορές που έχουμε εξαπλωθεί είμαστε είτε πρώτοι, είτε δεύτεροι. Με φόντο την οικονομική διαφημιστική κατάσταση στην Βρετανία, διαπιστώσαμε πως αυτός ο στόχος με το FIVE δεν μπορεί να επιτευχθεί».

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η επένδυση στην Ελλάδα. Το FIVE στο πρώτο εξάμηνο του 2010 είχε ζημιές που πλησίασαν τα 10 εκατομμύρια Ευρώ, γεγονός που θορύβησε τις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Λουξεμβούργο, καθώς το κανάλι σημείωνε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Στην Ελλάδα οι συσσωρευμένες ζημίες του ALPHA πλησίασαν για το πρώτο εξάμηνο του 2010 –σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής- τα 50 εκατομμύρια Ευρώ.  Γεγονός που όπως δηλώνουν στελέχη του ALPHA είναι «εντός σχεδιαγράμματος».

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. eipe autos tou rtl...

    Στις αγορές που έχουμε εξαπλωθεί είμαστε είτε πρώτοι, είτε δεύτεροι. Με φόντο την οικονομική διαφημιστική κατάσταση στην Βρετανία, διαπιστώσαμε πως αυτός ο στόχος με το FIVE δεν μπορεί να επιτευχθεί».
    ara tous blepw na ksekoumpizontai suntoma apo tin ellada... opote kai ayta peri polisis toy alpha paliotera eixan kai exoyn kapoia basi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !