Φωτιές: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στον Βόλο, εκκενώθηκαν οικισμοί

0



Ασύλληπτες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη (26/7) στη Μαγνησία, με διάσπαρτες εστίες να κατακαίουν την περιοχή σε κοντινή απόσταση από τον Βόλο, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επέλαση της πύρινης λαίλαπας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας επεκτάθηκε γρήγορα, λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις.

Στις 05:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης η Πολιτική Προστασία έστειλε νέο μήνυμα εκκένωσης οικισμών και συγκεκριμένα για τις περιοχές Χρυσή Ακτή, Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθαριά.


Λίγο αργότερα εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος.



⚠️ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ #ΑΛΥΚΕΣ #ΠΕΥΚΑΚΙΑ #ΑΓΙΟ_ΓΕΩΡΓΙΟ #ΝΕΑ_ΑΓΧΙΑΛΟ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

🔥ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ

‼️ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

ℹ️ HTTPS://T.CO/KEXUNLNGMV@PYROSVESTIKI@HELLENICPOLICE

— 112 GREECE (@112GREECE) JULY 27, 2023

Μετά τα μεσάνυχτα εκκενώθηκαν οι κοινότητες Γλαφυρές και Μελισσάτικα, ενώ ο κόσμος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναζήτησε προστασία στον Περιφερειακό του Βόλου, σε διασταύρωση προς τα Μελισσάτικα και τα Κανάλια.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη δύο μέτωπα ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο, ενώ για την ώρα δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από τα πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, οι δυνάμεις επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα, σε Μελισσάτικα όπου εκεί η εικόνα έχει βελτιωθεί, ενώ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση σε ΒΙΠΕ, ΧΥΤΑ κάποιες εστίες ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας. Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται από Σωρό μέχρι Αγχίαλο, καθώς κι εκεί υπάρχουν πύρινες εστίες.

Στα μέτωπα έχουν βρεθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και υδροφόρες του Δήμου Βόλου ώστε να προσπαθήσουν να ελέγξουν τη φωτιά, προτού περάσει στα χωριά και φτάσει στο δάσος που βρίσκεται κοντά.

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 11572 (Λάρισα-Βόλος) και 11573 (Βόλος- Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία, χωρίς ενδιάμεσες σταθμεύσεις, λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές του Βόλου. Η φωτιά κατέκλυσε τη δυτική Μαγνησία με τους Δήμους Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού αλλά και το Σέσκλο, το Διμήνι και τις δύο Βιομηχανικές περιοχές Βελεστίνου και Βόλου να περικυκλώνονται από φλόγες, καταστρέφοντας περιουσίες, αποθήκες, καίγοντας ζώα αλλά και σπίτια. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στη Νέα Ιωνία, που βρίσκεται πιο κοντά στις φλεγόμενες περιοχές.

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με εγκαύματα, ένας 45χρονος βοσκός στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου απανθρακώθηκε, ενώ νεκρή είναι και μία ηλικιωμένη γυναίκα από την περιοχή του Πλατάνου Αλμυρού.

Σε επείγουσα ανακοίνωσή της, η ΔΕΥΑΜΒ ανέφερε την Τετάρτη ότι λόγω της πυρκαγιάς έχει τεθεί εκτός το υδραγωγείο του κάμπου με αποτέλεσμα την απώλεια 1000 κυβικών μέτρων νερού την ώρα.

Η απώλεια αυτής της ποσότητας νερού, οδηγεί σε εξάντληση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο μείωσης πίεσης στο δίκτυο νερού στο σύνολο της πόλης. Απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης νερού στο ελάχιστο ώστε να μην υπάρξει έλλειψη υδροδότησης.

Την ίδια στιγμή, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σέσκλου προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΗΕ και κατά συνέπεια η κεντρική δεξαμενή της περιοχής καθίσταται εκτός λειτουργίας, διατηρώντας ελάχιστα αποθέματα νερού. Εκτιμάται πως η υδροδότηση στην εν λόγω περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κηφισιά
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης (27/7) σε δασική έκταση στην Κηφισιά, στο τέλος της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη, κοντά στον οικιστικό ιστό

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 42 πυροσβέστες, 10 οχήματα με 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

#ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΡ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

— ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ (@PYROSVESTIKI) JULY 27, 2023

Αναζωπυρώσεις σε Κάρυστο, Λαμία και Ρόδο – Τα υπόλοιπα μέτωπα
Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Κάστρο Λαμίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν είχε ιδιαίτερη ένταση κατά τις βράδυνες ώρες ωστόσο υπάρχουν κάποιες εστίες διάσπαρτες σε αγροτικά σημεία όπου υπάρχουν ελιές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, για 10η ημέρα, η πυρκαγιά στη Ρόδο, όπου κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν μικρές αναζωπυρώσεις κοντά στα χωριά Βάτι και στο Γεννάδι. Στην Ρόδο τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από το πρωί 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στην Κέρκυρα όπου η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά και εκεί όμως υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες. Στην Κέρκυρα από το πρωί επιχειρεί από αέρα 1 ελικόπτερο.

Στην Κάρυστο οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πλησίον του Πλατανιστού.

Σχετικά με την φωτιά στο Αίγιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζεται εικόνα ύφεσης, και αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα σε δύσβατα σημεία, ήταν όλες εντός της περιμέτρου και αντιμετωπίστηκαν.

Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Τιθορέα Φθιώτιδας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 42 πυροσβέστες, 10 οχήματα με 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές.

Μια ηλικιωμένη κι ένας κτηνοτρόφος έχασαν τη ζωή τους στη Μαγνησία
Ήταν λίγο πριν τις 19:00, όταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν απανθρακωμένη μέσα σε τροχόσπιτο, στο οποίο διέμενε με τον σύζυγό της, μια ηλικιωμένη, στην περιοχή του Πλατάνου Μαγνησίας. Μάλιστα, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο σύζυγός της, ο οποίος ευτυχώς ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και το τροχόσπιτο βρισκόταν στην παραλία σε ένα σημείο με χόρτα. Βλέποντας τη φωτιά ο σύζυγός της προσπάθησε να τη σβήσει, ωστόσο όταν είδε ότι αυτό ήταν αδύνατο έσπευσε να πάρει το αυτοκίνητο για να μετακινήσει την άτυχη γυναίκα, ωστόσο ήταν ήδη αργά, αφού το τροχόσπιτο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις οικογένειες που βρίσκονταν στο σημείο και τους είπε ότι έπρεπε να εκκενώσουν την περιοχή, με το συμβάν, όπως είπε, να λαμβάνει χώρα περίπου 5 μέτρα από τη θάλασσα.

Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα, ο εντοπισμός βοσκού τα ίχνη του οποίου αναζητούνταν στον Άγιο Γεώργιο Φερρών, μία από τις πολλές περιοχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με την πύρινη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, δύο αδέρφια βοσκοί διατηρούσαν κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερρών. Ο ένας όταν είδε τη φωτιά έφυγε, όμως ο δεύτερος που βρέθηκε νεκρός αποφάσισε να μείνει για να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !