Mediatown: Ο ΑΝΤ1 και η νέα πορεία αισθητικής του... , η βία στην αφάνεια, η πραγματική επιτυχία του Γρηγόρη και οι μεταγραφές που έρχονται

Κωνσταντίνος Κότσαρης
15

 Για παμε σε ένα «Mediatown» (εκτάκτως Σάββατο). Μικρό σήμερα, αλλά με ενδιαφέροντα ζητήματα. Για πάμε...


 Ο ΑΝΤ1 και η νέα πορεία αισθητικής του...

Ένα προφίλ για να «χτιστεί» θέλει δουλειά και πάνω από όλα πίστη. Ο ΑΝΤ1 από πέρυσι έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει την αίσθηση ότι το κοινό μπορεί να δει στη συχνότητά του σειρές υψηλής αισθητικής με ηθοποιούς συγκεκριμένου επιπέδου. Οι «Άγριες Μέλισσες» είναι το αποκορύφωμα αυτής της στρατηγικής, δίνοντας την ευκαιρία σε πιο θεατρόφιλους τηλεθεατές να βρουν επιτέλους καταφύγιο στην τηλεόραση. 

Και πλέον το κανάλι έχει μία πολύ συγκεκριμένη αισθητική στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη, στα τηλεπαιχνίδια, στη μυθοπλασία και  στα σόου. Χωρίς reality προγράμματα, σειρές κακού ερμηνευτικού επιπέδου και πρωινά άλλων δεκαετιών . 

Και όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση όταν ξαφνικά αποφασίστηκε να ενταχθεί στο cast του «Άν ήμουν πλούσιος» ο Ντάνος, έστω και για έναν μήνα...



«Το περιστατικό που έχει περάσει στην αφάνεια»

Πολύς ντόρος έχει γίνει με τον παρουσιαστή (όχι κεντρικό) που «έδειρε» συμπαρουσιάστριά του και όλα αυτά σε αρκετά πετυχημένη ψυχαγωγική εκπομπή μεγάλου καναλιού. 

Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουν καταλάβει για ποιους πρόκειται, ωστόσο καλό θα ήταν το θέμα να μη ξεχαστεί έτσι. 

Το να τονιστεί το πόσο απαράδεκτο είναι το 2019 κάποιος να «σηκώνει χέρι» σε κάποιον άλλον άνθρωπο είναι δεδομένο. Το να μην έχει αυτός ο άνθρωπος τις απαραίτητες κυρώσεις στην επαγγελματική του πορεία (τουλάχιστον) δείχνει την υποκρισία της κοινωνίας μας και των υπευθύνων στα κανάλια. 

Γιατί πλέον στον κόσμο αυτόν, θα γίνει χαμός με τον Λιάγκα από στελέχη και social media για το περιστατικό με τη φοιτήτρια, αλλά στην αφάνεια θα περάσει μία πράξη σωματικής βίας! 

Στο προηγούμενο «Mediatown» (δες εδώ), έγραψα την παρακάτω φράση πριν γίνεται το περιστατικό ανάμεσα στους δύο δημοσιογράφους:

 Πολύ λυπάμαι που είδα με τα μάτια μου την εμετική αντίδραση ορισμένων, όταν διάβασαν την είδηση με την εκτόνωση στην πλάτη της φοιτήτριας και την επόμενη μέρα έγραφαν λίβελους κατά της εκπομπής του ΣΚΑΙ. Το επιχείρημά τους φυσικά είναι ότι «άλλο τι λέγεται στην τηλεόραση και άλλο σε μία παρέα». Πολύ σωστό, αλλά μου θυμίζει το «Ρίξε ξύλο στη γυναίκα σου, όταν κλείνει η πόρτα. Δεν πειράζει, αρκεί, όταν είστε κάπου δημόσια, να φαίνεστε αγαπημένοι».

Δυστυχώς, τα γεγονότα έρχονται να με επιβεβαιώσουν! Πάντως, και η συγκεκριμένη γυναίκα αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί ως θετικό πρότυπο για την κοινωνία. Αντί να καταγγείλει το συγκεκριμένο περιστατικό και να δείξει σε κάθε θηλυκή ύπαρξη πως η βία από έναν άντρα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, εκείνη προτιμά τη σιωπή. Το ίδιο ισχύει και για την κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής και για όσους έχουν άμεση γνώση του περιστατικού.  Στο bullying έχουν ευθύνη τόσο ο θύτης, όσο και το θύμα με τους μάρτυρες...



«Αυτή είναι η πραγματική επιτυχία του Γρηγόρη»

Δεν είναι φετινή η επιτυχία του Γρηγόρη. Έδειξε από πέρυσι τη δυναμική του, όταν έπαιρνε lead in 5% και το έκανε 14%. Όσοι υποστηρίζουν πως τα νούμερα αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο στην υψηλή πάσα από τις «Άγριες Μέλισσες», μάλλον αγνοούν τα νούμερα του «Football Stories» και του «Ενώπιος Ενωπίω». 

Είναι πολύ άδικο να υποβαθμίζουν κάποιοι έτσι μία τόσο μεγάλη επιτυχία. Το «2night show» σαρώνει διότι υπάρχει η έξυπνη επιλογή καλεσμένων, ο καλός ρυθμός στις συνεντεύξεις, το ενδιαφέρον το κομμάτι με τις «Μύγες» και τα απολαυστικά βιντεάκια δια χειρός Βαγγέλη Περρή.  


 Έρχονται μεταγραφές;

Αν την Άνοιξη- Καλοκαίρι του 2019 θεωρήθηκε μία περίοδος μεταγραφών, τότε το αντίστοιχο διάστημα του 2020 αναμένεται να είναι ακόμα πιο «καυτό». Για πολλά πρόσωπα, αυτή τη στιγμή, δεν θεωρείται δεδομένο το που θα βρίσκονται του χρόνου. Κάποια από αυτά επιθυμούν να αλλάξουν τηλεοπτική στέγη και κάποια άλλα φαίνεται να μην είναι επιθυμητά από τη διοίκηση του καναλιού τους. 

Τέτοια πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν ενδέχεται να είναι η Ελένη Μενεγάκη, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο Γιώργος Λιάγκας, η Κατερίνα Καινούργιου, η Τατιάνα Στεφανίδου, ο Νίκος Μάνεσης και η Ελένη Τσολάκη. 

Αυτά για σήμερα! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας... 

Δημοσίευση σχολίου

15Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Με τον ντανο, οτι να ναι καμια λογικη ολα αυτα που διαβασα, δηλαδη επειδή παίζει η Στικουδη κ ο Ντανος σε μια σειρα υποβαθμίζεται η αισθητική ενος καναλιου; τι κουταμαρες ειναι αυτα; και σε πληροφορώ ουτε 1 μονοδα δεν θα ανέβει το σιριαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι ειναι αυτα που γραφετε θα χαλασει ο Ντανος και η Στικουδη την αισθητικη ενος καναλιου?την αισθητικη τη χαλανε ηλιθιες σειρες οπως αν ημουν πλουσιος και μην ψαρωνεις με ποια λογικη τη χαλανε ο Ντανος και η Στικουδη?το παρατραβηξατε με αυτα που γραψατε,μαλιστα η Στικουδη παιζει καλυτερα απο αλλες στη σειρα εκεινη που εχουν τελειωσει και υποκριτικη βλ.Γερονικολου,οπως και ο Ντανος επαιζε καλυτερα στο τατουαζ απο πολλους ηθοποιους κυπριακης κυριως καταγωγης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αν ήμουν πλούσιος το τελευταίο διάστημα είναι πάρα πολύ ωραίο και τολμώ να πω πως αυτή τη στιγμή, μαζί με τις μέλισσες το πετα τη φριτέζα, το λόγο τιμής και το ερωτας μετά ειναι οι καλύτερες σειρές της σεζόν. Πληρώνει τα πολύ κακά και πρόχειρα πρώτα του επεισόδια και έχει αδίκως αποκτήσει τον τίτλο της κακής σειράς. Επίσης πολύ ωραία σειρά που σταματάει άδοξα τείνει το Κρατάς μυστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ασε μας ρε 6:53 που ο Ντανος βγηκε απο ενα χαζοριαλιτυ και ξαφνικα εγινε ηθοποιος ενω δεν μπορει να αρθρωσει λεξη και στο Τατουαζ ηταν χαλια δεν καταλαβαινες τι ελεγε σε αντιθεση με ολους τους υπολοιπους που ηταν μια χαρα και ξαφνικα κανατε θεο τον καλπικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνώ για Ντάνο και Στικούδη. Το Αν ήμουν Πλούσιος μαζί με την Φριτέζα και το Μην Ψαρώνεις είναι πολύ αδιαφορες σειρές για εμένα προσωπικά. Επίσης διαφωνώ και για τις 8 λέξεις, που τελευταία έχει βελτιωθεί τόσο υποκριτικά όσο και σεναριακά και μου φαίνεται σωστή επιλογή να πάει και του χρόνου όταν τις περισσότερες μέρες -έστω και χαμηλά σε νούμερα- είναι στην δεύτερη θέση στην τηλεθέαση. Οι πιο αδικημένες σειρές θεωρώ ότι είναι το Κρατάς Μυστικό, το Λόγω Τιμής και το Έρωτας Μετά, το οποίο εγώ το προτιμώ από τις Άγριες Μέλισσες, καθώς αν εξαιρέσουμε το περιτύλιγμα της εποχής δεν βλέπω κάτι πρωτοποριακό στο σενάριο. Επίσης πολύ ωραία κωμωδία είναι και η Πολυκατοικία και στον Σκάι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι μετά την μετακίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η καινούργιου και ο Μάνεσης από πού κι ως πού να αλλάξουν κανάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ναι εγω ειμαι επειδη ληγουν τα συμβολαια τους και σε μια συνεντευξη ο Μανεσης ειπε οτι δεν ενδιαφερεται για τα δελτια ειδησεων αλλα ειναι υποχρεωμενος να τα κανει επειδη ειναι ορος του καναλιου στο συμβολαιο του αλλα στην ουσια δεν τον νοιαζει να παρουσιαζει δελτια πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Αισθητική ενός καναλιού με μία Στικούδη και έναν Ντάνο θα χαλάσει? είναι δυνατόν! θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε απόψε.
    Την αισθητική μάλλον την χαλάνε τα χαμηλά νούμερα που κάνουν ορισμένα προγράμματα η τα λάθη στον προγραμματισμό και όχι η Στικούδη και ο Ντάνος.
    Χαζά είναι αυτά.
    Έχουμε τον άλλον που κράζει σε μπλοκ ο οποίος δεν ξέρει τι του γίνεται έχουμε και σένα τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άγγελε εκπληκτικό κείμενο και πολύ εύστοχο….
    Να πούμε ότι η στήλη σου πλέον δεν έχει συμπαθείς σε κανάλια και πρόσωπά και αυτό όσο περνάει ο καιρός φαίνεται ακόμα περισσότερο και έτσι αρμόζει σε μια στήλη τηλεοπτικής κριτικής
    Η μυθοπλασία εάν εξευρέσεις το Κόκκινο Ποτάμι και τις Μέλισσές περνάει κρίση διότι τα σενάρια είναι αδιάφορα και ακολουθούν μια μανιέρα ,έτσι ο ΑΝΤ1 σκεπτικέ πολύ έξυπνα τον Αγγελόπουλο ,και αρχικά την Στικούδη μήπως ξεσκολίσει από το 10% γιατί κάνει μια κύλια στην prime time ζώνη, για να φτιάξεις πρόγραμμα με ποιότητα θέλει μυαλό και επιμονή …ήθελα να ξέρα όταν βλέπουν τους πιλότους τα τηλεοπτικά στελέχη τα βρίσκουν ενδιαφέρον .Και δεν γίνεσαι ποιοτικό κανάλι από εάν μόνο σίριαλ…..
    Η εθιστική του ANT1 για το the final 4 «φοβερή» …θύμιζε επαρχιακό κανάλι
    Όσον αφορά τον ξυλοδαρμό η προσέγγιση σου είναι εξαιρετική , αλλά η τραγική ειρωνεία είναι η υποκρισία…..γιατί όταν έχεις δημόσιο λόγο αυτά που λες μένουν ….γιατί οι συγκεκριμένοι ανθρώπου σε παρόμοια ρεπορτάζ με αντίστοιχα περιστατικά έδιναν και εξαιρετικές συμβουλές ….κάτι που δεν τις έκαναν πράξη…αλλά την ευθύνη την έχουν οι υφιστάμενοι παραγωγοί, αρχισυντάκτες, παρουσιαστής ο υπάλληλος φοβάται μην χάσει την δουλεία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην έχει άλλη άποψη κάποιος να πέσετε να τον φάτε! Κατά τ' αλλά όλοι μετά θα μιλήσετε ότι στηρίζετε τον πλουραλισμο.

    Η αισθητική Μαρκιδη δεν ταιριάζει σε κανένα σταθμό ..φαντάζομαι ο Ντάνος μετά τη θητεία του στην "ταινιαρα" του Σεφερλη θα νιώθει έτοιμος για τη trash κωμωδία του Μαρκιδη. Να θυμίσω βέβαια πως στην γυναίκα χωρίς όνομα παίζει ο "φωτογενης πολιστας" και ο Σβιταιλο και δεν είδα αντιδράσεις για το παίξιμο τους.

    Η εκπομπή της Σκορδά μόλις άρχισε το κιτρινο gossip πήρε τα πάνω της. Ήθελε να βγάλει τον Ζουγανελη μαζί με Γαλανοπουλου να γίνει της τρελής, να φουντώσουν τα αίματα με τις αλληλοκατηγορίες. Τι να κάνει η έρμη όταν βλέπει πως απέναντι η Κσινουργιου κάνει περίπατο στην κιτρινίλα. Για ποια αισθητική μιλάτε λοιπόν; ο Αντ1 πάντα ήταν λαϊκό κανάλι με κάποιο επίπεδο. Μετά βγήκαν τα αλτερ και Ε και αποθέωσαν την trashaδουρα.

    Οι 8 λέξεις όπως και η Πολυκατοικία έχουν τσιμπήσει αρκετές μονάδες τελευταία και χτίζουν το κοινό τους. Ειδικά η πολυκατοικία εχθές ήταν πρώτη στη ζώνη της. Βελτιωμένες από όλες τις απόψεις.

    Το χαρτί όλο βέβαια το παίρνουν οι Άγριες Μέλισσες, σαπουνόπερα εποχής με αρκετές δόσης "τσόντας".

    Ο Αρναουτογλου μόνο τα ντουβάρια δεν έχει καλέσει από τις άγριες μέλισσες. ..όλοι έχουν παρελάσει. Οι τρίχες κάνουν το late night και όχι ο κοστουματος Γρηγόρης.

    Άλλος ένας ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκτιμώ πολύ τα σχόλια όλων, θετικά και αρνητικά.

    Η άποψη μου είναι πολύ απλή. Μία σειρά που έχει στο ενεργητικό της ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την υποκριτική δεν έχει τίποτα το καλλιτεχνικό. Κάτι που δεν συμβαίνει στις κωμωδίες «Πέτα τη Φριτέζα» και «Μην ψαρώνεις».

    Η παρατήρηση μου είναι απλή. Πώς ο ΑΝΤ1 διαφοροποιεί την αισθητική του από το «GNTM» μέσω της σειράς «Άν ήμουν πλούσιος»?...Ακόμη, το Mega που πρέπει να αποτελεί ένα σημείο αναφοράς όταν κανάλια αποφασίζουν να φτιάξουν καλή μυθοπλασία, θα είχε ποτέ σειρά με τέτοια συστατικά?

    Δεν υποτιμώ ούτε τον Ντάνο, ούτε την Στικούδη. Αντίθετα, και οι δύο θα μπορούσαν να κάνουν αξιόλογα πράγματα στον ΑΝΤ1 και σε κάθε κανάλι, αλλά προσωπικά δεν συμφωνώ με το να αναλάμβουν θέσεις ηθοποιών άνθρωποι που είναι πάνω από όλα σελέμπριτις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιος σου ειπε τι αισθητικη θελει ο αντεννα? Σου εδωσαν καποια ειδικη ενημερωση?ας σοβαρευτειτε λιγο.ο αντεννα ειναι λαικο καναλι που μιλαει σε ολους.ο σεφερλης καθε παρασκευη δεν σε ενοχλησε και σε πειραξε ο ντανος.η καθε σειρα εχει το κοινο της.υπαρχουν καλες και κακες.στο netflix θα βρεις χειροτερες.εχεις να κανει και εκει τα σχολια σου?να πεταξει τ οnetflix τις σαπουνοπερες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προσωπικά μου κάνει φοβερή εντύπωση που όλα τα σχόλια επικεντρώθηκαν στον Ντάνο και τη Στικούδη και όχι στο περιστατικό βίας στην πολύ γνωστή ψυχαγωγική εκπομπή που δυστυχώς περνάει στα ψιλά.

    Μπράβο σου Άγγελε που το ανέφερες και συμφωνώ ότι δείχνει την υποκρισία του χώρου των Media που από τη μία καταδικάζει τον Λιάγκα για το γνωστό περιστατικό (και πολύ σωστά κάνει αλλα κι εκεί ακόμα καταδίκασε ΑΦΟΥ πρωτα έγινε σουσουρο στο διαδίκτυο) και αφήνει να περνούν στα ψιλά ή και συγκαλύπτει περιστατικά βίας και κατάχρησης εξουσίας στα παρασκήνια. Έγραψε κι ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο ο Ουγγαρέζος στο blog του όπου αναφέρει το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και αλλα παρόμοια που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν βγει ποτέ προς τα έξω και προτρέπει τα θύματα να ΜΙΛΗΣΟΥΝ. Ο συγκεκριμένος οξύθυμος πανελίστας μάλιστα έχει ακουστεί ότι είχε κι άλλη παρόμοια έκρηξη σε προηγούμενη εκπομπή που συμμετείχε.

    Όσο για την παρουσιάστρια που συγκαλύπτει το περιστατικό ενώ μπροστά στις κάμερες το παίζει φοβερά ευαισθητοποιημένη και politically correct απλώς απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο δημοσιοσχετίστρια είναι. Έτσι πορεύεται 30 χρόνια τώρα άλλωστε. Κάνοντας δημόσιες σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ επίσης ότι είναι άδικο να λέμε ότι για την άνοδο του ''2night show'' ευθύνεται αποκλειστικά το lead in. Προφανώς και ο Γρηγόρης κάνει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή φέτος που παίρνει το lean in και το κρατάει σε ένα μεγάλο ποσοστό. Τα βιντεάκια του Περρή όπως πάντα πανέξυπνα. Ο Περρης ήταν άλλωστε η ''καρδιά'' του ''ΟΛΑ''. Ένας άνθρωπος που ξέρει την καλή ψυχαγωγία από τις εποχές που τον είχε η Κορομηλά αρχισυντάκτη στα κλασικά shows του Ant1 και του Mega (Μπραβο, Ciao Ant1).

    Οι ''Μύγες'' βέβαια ενώ κάνουν views και viral βιντεακια στο youtube θεωρώ ότι ρίχνουν την αισθητική της εκπομπής στα τάρταρα. Κρύο ...''χιούμορ'' και καφριλίκια επιπέδου κάγκουρων γυμνασιόπαιδων. Αντικατοπτρίζουν βέβαια απόλυτα την αισθητική της γενιάς του διαδικτύου. Η στιγμή που έβαλαν την Φουρέιρα να προσποιηθεί οργασμό μπροστά τους ο απόλυτος πάτος της αισθητικής. Η φοβερή ''διεθνή'' καριέρα της Φουρέιρα συνεχίζεται με οργασμούς live στην εκπομπή του Αρναούτογλου. Και εις κατώτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το Αν ήμουν πλούσιος δεν συγκαταλέγεται στα δυνατά χαρτιά του αντ1. Βασικά συγκαταλέγεται στις μεγάλες αποτυχίες. Το να παίξει ο Ντάνος δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι. Ίσα ίσα μπορεί να τονωθούν τα (ανύπαρκτα) νούμερα. Για την αισθητική της σειράς, δεν έχω να σχολιάσω....

    Για το περιστατικό με τη βία, μήπως τελικά δεν έγινε ποτέ; Μου φαίνεται περίεργο να μην το επιβεβαιώνει η παθούσα. Μήπως απλά καβγάδισαν όπως συμβαίνει καθημερινά με τους πανελίστες και απλά ανέβηκαν λίγο παραπάνω οι τόνοι και βγήκε προς τα έξω ως πράξη βίας; Νομίζω ότι κακώς το αναπαράγουμε εφόσον δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !