Mediatown: Είναι μόδα το να μισεί κάποιος τον Λιάγκα! Γιατί άραγε;

Κωνσταντίνος Κότσαρης
20

Το θέατρο του παραλόγου επικρατεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με την υπόθεση της φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα».

Ξεκινώντας, σε κάθε περίπτωση θεωρούμε τη συγκεκριμένη αντίδραση των συντελεστών της εκπομπής λανθασμένη και ανώριμη. Από εκεί και πέρα, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει πως έχει χαθεί το μέτρο στα όσα ακολούθησαν. Αντιμετωπίζουμε τους συγκεκριμένους ανθρώπους σαν να έκαναν το μεγαλύτερο-ασυγχώρητο έγκλημα. Όλοι αυτοί που απαιτούν το κόψιμο της εκπομπής και προχωρούν στον δημόσιο λιθοβολισμό των προσώπων αυτών, έχουν άραγε σκεφτεί το ίδιο για αντίστοιχα προγράμματα στην τηλεόραση;

Έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ με την εκμετάλλευση εκατοντάδων ιδιαίτερων ανθρώπων από την Αννίτα Πάνια; Έχουν διαμαρτυρηθεί τόσο για τις ψεύτικες-εμετικές τηλεφωνικές γραμμές στο «Ευτυχείτε»; Τους ενοχλεί ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η γυναικεία υπόσταση στο «GNTM»; Αηδίασαν με τα βίαια μηνύματα που πέρασαν παίκτες του «Master chef» την περασμένη σεζόν; Έκαναν καταγγελία στο ΕΣΡ για την εκπόρνευση του έρωτα δια χειρός «Power of love» και «Game of Love»; Αηδίασαν με τα παιχνίδια «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και «X-Factor» που προέβαλλαν στις οντισιόν τους ατάλαντους ανθρώπους για να γελάει το κοινό;  Έδωσαν προσοχή στο ρατσιστικό σχόλιο των Σταματίνας Τσιμτσιλή και Τάσου Αρνιακού τις προηγούμενες μέρες; Εξαγριώθηκαν με τα όσα κατά καιρούς έχει πει ο Δημήτρης Παπανώτας στο «Happy Day» για μητέρες; Ζήτησαν τη διακοπή της προβολής των παραστάσεων του Μάρκου Σεφερλή, στις οποίες ο Αλβανός ταυτίζεται μονίμως με τον κλέφτη; Ας μην μιλήσουμε για το πώς ορισμένες εκπομπές «ξεσκίζουν» έναν θάνατο δίνοντας αίμα και δάκρυα στο αχόρταγο κοινό της «σύγχρονης ρωμαϊκής αρένας».

Αν ναι, τότε καλώς έχουν κινηθεί με αυτόν τον τρόπο απέναντι στην παρέα του Γιώργου Λιάγκα. Αν όχι, τότε μήπως πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει;

Εδώ και κάποια χρόνια έχει καλλιεργηθεί ένα πολύ συγκεκριμένο κλίμα για τον συγκεκριμένο παρουσιαστή. Στο πρόσωπό του, η νέα γενιά έχει ταυτίσει τον ρατσισμό, την κακή δημοσιογραφία, τον νεοπλουτισμό και γενικά ό,τι στραβό υπάρχει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Είναι μόδα το να μισεί κανείς τον Γιώργο Λιάγκα, γεγονός που αυτόματα κάνει όποιον τρέφει αυτό το συναίσθημα, προοδευτικό, μοντέρνο και αντισυμβατικό. Πώς αλλιώς οι (πολλές φορές) ακραία ρατσιστές εκπρόσωποι του youtube θα βρουν ένα στόχο-σάκο του μποξ για να προβάλουν την εναλλακτικότητά τους;

Σαφέστατα, ο Γιώργος Λιάγκας έχει υποπέσει πολλές φορές σε ατοπήματα. Ωστόσο, αυτά δεν παθαίνει όποιος αποφασίζει να εκτίθεται λίγο παραπάνω από τους άλλους; Εκτός και αν θέλουμε μία τηλεόραση γεμάτη από καλοσυνάτους παρουσιαστές που τους βρίσκουν όλους υπέροχους και έχουν βουτηχθεί μέσα στις δημόσιες σχέσεις. Προτιμώ τον Γιώργο Λιάγκα που στα δέκα πράγματα που θα πει, θα ξεστομίσει και μία βλακεία, παρά την Ελένη Μενεγάκη, η οποία φοβάται να διατυπώσει οποιαδήποτε άποψη, προκειμένου να μη χάσει έστω και ένα μικρό μέρος από τους θιασώτες της. 

Και τα παραπάνω δεν αναφέρονται τόσο στο ατυχές περιστατικό με τη φοιτήτρια, αλλά στο όλο κλίμα Αντί-Λιάγκα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. 

Για να μη γίνει λόγος και για το πώς το θέμα κατάφεραν κάποιοι να το πολιτικοποιήσουν, βλέποντας στο πρόσωπο της Κατερίνας Γκαγκάκη την Κυβέρνηση. Αντίθετα, ο Δημήτρης Παπανώτας είχε το μικρότερο επικοινωνιακό κόστος. (Γιατί άραγε;)

Πολύ λυπάμαι που είδα με τα μάτια μου την εμετική αντίδραση ορισμένων, όταν διάβασαν την είδηση με την εκτόνωση στην πλάτη της φοιτήτριας και την επόμενη μέρα έγραφαν λίβελους κατά της εκπομπής του ΣΚΑΙ. Το επιχείρημά τους φυσικά είναι ότι «άλλο τι λέγεται στην τηλεόραση και άλλο σε μία παρέα». Πολύ σωστό, αλλά μου θυμίζει το «Ρίξε ξύλο στη γυναίκα σου, όταν κλείνει η πόρτα. Δεν πειράζει, αρκεί, όταν είστε κάπου δημόσια, να φαίνεστε αγαπημένοι». 

Και ξαναλέω, δεν δικαιολογώ σε τίποτα τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, αλλά και οι αντιδράσεις έχουν ένα όριο.

Εύχομαι ειλικρινά όσοι αποφασίζουν να καταδικάσουν τόσο εύκολα κάποιους ανθρώπους, να είναι οι «αλάνθαστοι», όπως πολύ σωστά έγραψε ο Αντώνης Σρόιτερ. Αν δεν είναι, τότε να είναι έτοιμοι να «λουστούν» αυτό που προκαλούν.

Δημοσίευση σχολίου

20Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. H αντίδραση των συντελεστών ήταν λανθασμένη και ανώριμη ? Συγγνώμη αγαπητέ μου αλλά η αντίδρασή τους ήταν τουλάχιστον χυδαία. Και ο τρόπος που ζήτησαν συγγνώμη ακόμα πιο χυδαίος. Ήταν υπερβολή το γεγονός αλλά και από μόνο του βγάζει ένα τόνο αστείου? Αυτό γιατί δεν το σχολιάζετε? Δέχομαι όλα τα υπόλοιπα που λες και συμφωνώ. Δε θα ευχομουν σε κανέναν να χάσει τη δουλειά του ούτε να πάθει κάτι αυτά είναι για αγράμματους. Δεν ήταν απλά ένα λάθος ήταν ντροπή. Η παραίτηση της γκαγκακη εμένα μου κάνει για το θεαθηνα. Εμένα μου φαίνεται από εσάς ένα κύμα προστασίας προς το Λιάγκα και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Είναι συμπαθεια είναι γνωριμία δεν ξέρω. Το γεγονός όμως ότι όπως λέτε έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό γενικό κλίμα γύρω του είναι καθαρά αποτελεσμα της στάσης του και του ύφους του που σχολιάζει και φέρεται απαράδεκτα (εξαιρω το τελευταίο γεγονός με τη φοιτήτρια και μιλάω γενικά ). Συμφωνώ μαζί σου παιδιά λίγο ψυχραιμία. Δεν είναι σωστό να γινόμαστε σαν αυτούς που γίνονται θύτες. Θα πρέπει να βγει ένα μήνυμα από αυτά. Και όχι να πέφτουμε στο επίπεδο των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα διαφωνήσω.
    Η αντίδραση για το Λιάγκα, και μιλάμε για πραγματική αντίδραση, οι επιστολές πολιτών στο ΕΣΡ είναι πάρα πολλές και σπάνια το συναντάμε κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να μπει στο blender.
    Μιλάμε για γελοιοποίηση της ασέλγειας που υπέστη μια κοπέλα, ο κόσμος λογικό είναι να αντιδράσει.
    Τέτοιο ατόπημα δεν έχω ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση, μιλάμε για γελοιοποίηση μιας ποινικά κολάσιμης πράξης.
    Ούτε η Πάνια, ούτε το GNTM ούτε κανένα reality ή talent show έχει φτάσει σε αυτό το σημείο.
    Καλό θα ήταν να μη τα βάζουμε όλα στο blender και να εξισώνουμε κάθε είδους ατόπημα για να δικαιολογούμε καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Κάλυψε πλήρως όλα τα σημεία. Σε καμία περίεργα δεν δικαιολογώ τον Λιάγκα και την παρέα του κάθε άλλο μάλιστα, αλλά όταν πέρυσι -για να δώσω ένα μόνο παράδειγμα- η Άλκηστις από το MasterChef απείλησε να σκοτώσει άνθρωπο και αυτό περάσε από το μοντάζ και πρόβληθηκε στην τηλεόραση. Αλλά σωστά εκείνο ήταν αστείο και δεν το εννοούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα συμφωνήσω με το κείμενο, φτάνει ρε παιδιά αυτή η υποκρισία στην Ελλάδα, φτάσαμε στο σημείο να βρίζουμε περισσότερο τον Λιαγκα από ότι τον φοιτητή που το έκανε, ας ξεφύγουμε ποια δεν έκανε και κάνα έγκλημα ο Λιαγκας, ο άλλος έκανε άλλα άλλον λιθοβολούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω με τον Πασχαλιδη , τοσα σκουπιδια στην τηλεοραση πχ η Πανια που ειναι παρα πολλαααααα χρονια στην τηλεοραση με ενα προιον που τποτιμα την νοημοσυνη και την αισθητικη του τηλεθεατη αν τυχον και πεσει απο ζαπινγκ στην εκπομπη της.Επισης ας θυμηθουμε τον Κωστοπουλο στο πρωινο ποσο χυδαιος ηταν και μαλιστα σε πρωινο οπως και η Μπαλατσινου που μιλουσε εντελως φτηνιαρικα για την κομμωση του αιδοιου της, τα ξεχασατε; Κανενα ΕΣΡ δεν ευαισθητοποιηθηκε ουτε καποιος απο αυτους που λενε τα μυρια οσα τωρα για τον Λιαγκα, καθως ο Λιαγκας μπορει να κανει γκαφες επανω στον αυθορμητισμο του αλλα τουλαχιστον ειναι αυθεντικος και ειλικρινης και δεν φοβαται να πει την αποψη του εστω και αν γινει δυσαρεστος , καλυτερα ενας Λιαγκας παρα Σκορδα και ολοι οι υπολοιποι που στρογγυλευουν λογω δημοσιων σχεσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λετε ρε παιδια δεν εφτασε η Πανια σε αυτο το σημειο; σε αυτο και ακομα χειροτερο οταν γελοιοποιει ανθρωπους με φανερα προβληματα για να κανει τηλεθεαση και να βγαζει χρηματα, δεν υπαρχει χειροτερο σκουπιδι στην ελληνικη τηλεοραση, εκει γιατι τοσα χρονια κανουν ολοι τουμπεκι με την δηθεν Πανια;
    Προσωπικα αυτο το θεωρω υποκριτικο και στοχευμενο , καποιοι τον ειχαν στην μπουκα καιρο και βρηκαν την ευκαιρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ 100% με το άρθρο. Ο Λιάγκας ξέφυγε και το κατάλαβε, αν όχι την αμέσως επόμενη μέρα τώρα σίγουρα το ξέρει και φαίνεται ότι τον επηρέασε πολύ. Ο άθρωπος που πιστεύω είναι προκλητικά ρατσιστικός σε κάθε μορφή που μπορεί να είναι κάποιος ρατσιστής είναι ο κ. Παπανώτας. Το παρατηρώ καθημερινά και πιστέψτε με ΚΑΘΕ μέρα θα μειώσει μία γυναίκα, έναν γκει, έναν μετανάστη, μια γυναίκα που δε μιλάει τέλεια τα ελληνικά... ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Χωρίς ντροπή λέει πολύ βαριά πράγματα και δε τιμωρείται για κανένα απ' αυτά. Ο άνθρωπος αυτός (πιστέψτε με του έχω δώσει επανειλημμένες ευκαιρίες) δεν έχει θέση στην τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 100% Σωστότατος!
    Ο Φρίξος Άρχοντίδης τους την έλεγε με τρόπο κι εκείνοι δεν έπαιρναν χαμπάρι και συνέχισαν να κάνουν σαν 15χρονα.
    Αυτές τις απορίες που είχαν από ποιο σημείο πυροβόλησε (να το πω έτσι) και πως την φοιτήτρια και τα γέλια σαν παιδική χαρά είναι για μεταξύ μας και όχι για τηλεοπτικό αέρα και γι'αυτό ξεσηκώθηκαν διάφορες οργανώσεις και άλλοι διάφοροι.
    Τον Λιάγκα τον κατηγοράνε και καταγγελίες του έκαναν,την Πάνια γιατί να μην την καταγγείλουν και για να κλείσουν την εκπομπή? αυτό που κάνει δεν είναι εκπομπή είναι ξεφτίλα όπως και κάτι άλλες εκπομπές που έχουν πει πολλές χοντράδες.
    Το ΕΣΡ εκείνα που είναι να κοιτάξει δεν τα κοιτάει και με μία αστοχία η οποία είναι απαράδεχτη σε τηλεοπτικό αέρα έπεσε με τα μούτρα στην δουλειά.
    Δυστηχώς είναι η κατάντια της ελληνικής TV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεχναμε μια πολυ σημαντικη παράμετρο. Σε ολες τις εκπομπές που προαναφερθηκαν, οι συμμετέχοντες πηγαίνουν εκει κ εκτίθενται με τη θέληση τους στην τηλεοραση, κ οταν προχωρούν σε δημοσια εκθεση, ξερουν οτι μπορει ο καθενας να τους κρίνει. Στην περιπτωση του Λιάγκα, έχουμε νανκανουμε με ενανκοριτσακι 20 ετωνν που παρενοχληθηκε απο εναν ανώμαλο. Μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ....ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 11.52,

    θεωρείς δηλαδή ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν στην εκπομπή της Πάνια έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν με ποιο τρόπο εκτίθενται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tο είπα και θα το ξαναπώ . Οι πιο πολλοί αντέδρασαν έτσι γιατί ο συγκεκριμένος έχει πει πολλά κατά καιρούς και όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό . Σε όλα αυτά που αναφέρεις κανείς σχεδόν δεν έκανε καμία καταγγελία, αλλά τώρα επειδή δημοσιοποιήθηκε πάρα πολύ αυτή η είδηση(τυχαία δεν νομίζω μέχρι και απο κόμμα) , έγινε και αυτός ο ντόρος. Αντί να του εξηγήσουν με ωραίο τρόπο το λάθος του κάθονται ορισμένοι και αρχίζουν τις κατάρες , τις βρισιές κτλ. Συγνώμη αλλά και εσείς ίδιοι γίνεστε όταν φέρεστε έτσι. Όλοι κάνουμε λάθη παιδιά και όταν κάποιος ζητάει συγνώμη πρέπει να την δεχόμαστε, γιατι κανείς μας δεν είναι αλάνθαστος και εμείς λέμε και χειρότερα, απλώς δεν είμαστε στην τηλεόραση για να ακουγόμαστε
    ΥΓ Τα ίδια είχα πει και πέρυσι με την Καινούριου και αυτούς που ειχε προσβάλλει και τα ίδια θα λέω πάντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Πάνια χρόνια τώρα γελοιοποιεί αδύναμους ανθρώπους. Έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τα όρια και θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κάτι. Ένα ακόμα παράδειγμα γελοιοποίησης ανθρώπου από την ελληνική τηλεόραση είναι η Έφη Θώδη. Εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες της γυναίκας και την τρέλαναν κυριολεκτικά. Και εκεί δε φταίει μόνο μία εκπομπή ή ένας παρουσιαστής. Από εκεί και πέρα ο Λιάγκας και η ομάδα του ξέφυγαν τελείως τη μέρα εκείνη και δυστυχώς ξέφυγαν και οι άλλοι στο στούντιο. Ο μόνος που φάνηκε να καταλαβαίνει πως όλο αυτό δεν θα βγει σε καλό είναι ο δημοσιογράφος που έλεγε την είδηση και ο οποίος του έλεγε να σταματήσει να γελά και φαίνονταν ότι ένιωθε άβολα και δεν ήξερε πώς να αντιδράσει σε αυτό που συνέβαινε στο στούντιο. Η συγνώμη την επόμενη μέρα το έκανε χειρότερο γιατί προσπάθησαν να δικαιολογηθούν αντί να δεχθούν ότι έκαναν λάθος και ήταν απαράδεκτοι. Τις επόμενες μέρες φάνηκε σαν να κατάλαβαν τί έκαναν ίσως και γιατί τα άκουσαν από το κανάλι, ίσως γιατί τους μίλησαν δικοί τους άνθρωποι, ίσως γιατί είδαν ξανά το βίντεο και συνειδητοποίησαν τί βγήκε στις οθόνες. Το μπούλινγκ που κάνουν αρκετοί στο διαδίκτυο σε κοινωνικά δίκτυα -twitter, instagram κλπ- είναι απαράδεκτο και δείχνει ότι δεν είναι καλύτεροι του Λιάγκα. Δεν θέλω κανείς να χάσει τη δουλειά του αλλά ελπίζω να κατάλαβε ότι υπάρχουν και όρια και δεν μπορείς να κάνεις πλάκα με το οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά να πάθει ο λιάγκας. Αν κάποιος κακοποιούσε σεξουαλικά δικό του άνθρωπο θα χασκογελούσε; Είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει για το κορίτσι και την οικογένεια του. Τώρα αυτά που διαβάζω για πάνιες από τους παραπάνω ασχολίαστα. Με σεξουαλικά εγκλήματα δεν παίζουμε. Αν γελούσε ο λιάγκας για τη σεξουαλική κακοποίηση κάποιου δικού σας άλλα θα λέγατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαφώς και ο Λιαγκας, δεν είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί στην TV... Όμως να το εκσπερματώσει κάποιος πάνω σε μια κοπέλα, και μετά να γελάνε και στην tv, έχει 2 αποτελέσματα... 1ον τον εξευτελισμό της κοπέλας, "γελάνε μαζί σου στην tv' , και 2ον αφού είναι τόσο αστείο, ας ξαναγίνει... Ας γίνει μόδα... Έλα παιδιά, ας σοβαρευτούμε λίγο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @9.29 του Αρτεμιαδη ειναι το κειμενο. @11.29 Φρίξος Δρακοντιδης λεγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα συμφωνούσα με το κείμενο εάν υπήρχε αντίδραση και από το συνάφι σας. Εννοώντας τους δημοσιογράφους, τους άλλους παρουσιάστες και τις υπόλοιπες εκπομπές. Γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση η αντίδραση ήταν αποκλειστικά και μόνο από τον απλό κόσμο. Όλοι οι υπόλοιποι το κάνατε νια νια. Ακόμα και στα σαιτ έπαιξε αφού είχε γίνει χαμός στα σοσιαλ. Αντίθετα όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο όλων σας. Άρα εμένα μου φαίνεται σαν εσείς να θέλατε να προστατέψετε τον Λιαγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. « Στο πρόσωπό του, η νέα γενιά έχει ταυτίσει τον ρατσισμό, την κακή δημοσιογραφία, τον νεοπλουτισμό και γενικά ό,τι στραβό υπάρχει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».
    Η φράση σας αυτή τα λέει όλα. Σαφέστατα και δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην ζωή, άρα ούτε στην tv και ομολογώ ότι θίχτηκα και εκνευρίστηκα με την πρόσφατη δήλωση της Τσιμτσιλή, ότι άλλα είπε και αλλα βγάλανε και ότι την πολεμάνε οι αριστεροί. ΑΛΛΑ ο λιάγκας είναι ένα χυδαίο πλάσμα : Αγενής, συμπλεγματικός , επαρμένος -δεν κάνει δα και τα 50άρια- . Δεν θα λείψει σε κανέναν αν αύριο κοπεί από την τηλεόραση. Οπότε μακριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 17/11 11.11 συμφωνώ απολύτως. Τα τελευταία δέκα χρόνια (από το πρωινό στο mega και εφεξής), για να μην πάω και πιο παλιά, πορεύεται μόνο με λάθη, για τα οποία ποτέ καμία συγγνώμη του δεν ήταν ειλικρινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !