''Βόμβα'' στον έντυπο Τύπο;


οι πρώτες φήμες...


Εντείνεται το τελευταίο διάστημα η φημολογία που θέλει τρεις εκδότες (σ.σ.: οι δύο είναι και δυνατοί χρηματοδότες) να επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να αναστείλουν την κυκλοφορία των ημερήσιων εντύπων τους. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, το σοκ που θα προκληθεί στην αγορά του Τύπου θα είναι τεράστιο, αφού κανείς δεν αναμένει από τον έναν εξ αυτών να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. 

Ωστόσο, τα νούμερα που καταγράφει το έντυπό του δεν του δίνουν και πολλά περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Απεναντίας, επισπεύδουν τις αποφάσεις του, που ακόμη δεν έχουν κοινοποιηθεί ούτε στους διευθυντές του. Αυτός είναι ο ένας και μάλιστα πολύ ισχυρός εκδότης που προβληματίζεται το τελευταίο διάστημα. 

Γιατί υπάρχει και δεύτερος, ο οποίος, παρά τις δεσμεύσεις των επιτελικών στελεχών του εντύπου του, δεν βλέπει να ανακάμπτουν οι κυκλοφοριακές επιδόσεις της εφημερίδας του. Απεναντίας, τα νούμερα που συγκεντρώνει το φύλλο (χωρίς προσφορές) κινούνται σε επίπεδα επαρχιακής εφημερίδας. Και υπάρχει μια τρίτη περίπτωση, που είναι πολύ πιο πολύπλοκη, αφού έχει να κάνει και με πολλές άλλες παραμέτρους, που σχετίζονται με υψηλό δανεισμό και οφειλές στο ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: Parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια