Τι προβλέπεται για τον νέο καναλάρχη που δεν έχει ακόμα κανάλι...

0

Προεκλογικό άρωμα έχει η προκήρυξη του ΕΣΡ για τις δύο άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Η δημοσίευση της προκήρυξης στο ΦΕΚ έγινε την περασμένη Τρίτη, ενεργοποιώντας το διάστημα των 45 ημερών για την υποβολή ενδιαφέροντος. Η διαδικασία είναι πλέον ανοιχτή για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους.  

Ο ένας είναι ήδη γνωστός. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει καταθέσει και την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατ. ευρώ στο ΕΣΡ. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 25 Φεβρουαρίου και πέντε ημέρες μετά κλείνει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.  Το ΕΣΡ θα προχωρήσει στον έλεγχο των φακέλων και αν υπάρξουν περισσότεροι από δύο ενδιαφερόμενοι θα γίνει δημοπρασία, με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ. 

Πέρα από τους γενικούς και τους ειδικούς όρους της προκήρυξης, που είναι ίδιοι με της πρώτης τηλεοπτικής αδειοδότησης, αξίζει να αναφερθεί ότι γίνεται ειδική μνεία στους υποψηφίους που «δεν λειτουργούν ως πάροχοι περιεχομένου κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης», όπως είναι, για παράδειγμα, η Άλτερ Έγκο του Β. Μαρινάκη. Σε αυτή την περίπτωση, με την υποβολή της αίτησης ζητούνται επί πλέον τα αναλυτικά βιογραφικά και υπεύθυνη δήλωση με την οποία να δηλώνεται ότι εντός έξι μηνών από τη χορήγηση της άδειας θα μεταδίδεται το προβλεπόμενο πρόγραμμα για σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα. 

Το ΕΣΡ διαβεβαιώνει μέσω της προκήρυξης ότι δεν θα προκηρυχθούν για δέκα χρόνια άλλες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, ωστόσο, θα προκηρυχθούν άλλες κατηγορίες παρόχων περιεχομένου, ανάλογα με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την εκάστοτε χωρητικότητα του φάσματος. Μετά την ανακοίνωση των δύο υπερθεματιστών, το ΕΣΡ θα διενεργήσει τον οικονομικό έλεγχο των εταιρειών που θα έχουν προκριθεί ως αδειούχοι.

Πηγή: typologies

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !