Mediatown:Ταλέντο-Σάββατο σε ΑΝΤ1-Survivor2 -σκέψεις Λάτσιου-κουίζ-σε ψευδαίσθηση η Χατζηβ.

Κωνσταντίνος Κότσαρης
2
Αισίως φτάσαμε στα μέσα Νοεμβρίου και το "Mediatown" είναι γεγονός. Και αυτή την Τετάρτη έχουμε να γράψουμε πολλά. Άποψη, κουίζ, και πληροφορίες είναι αυτά που έχει και το σημερινό μας καλαθάκι...





Ο απολογισμός για το "Ελλάδα έχεις ταλέντο"

Είναι πρώτη φορά που θα σχολιάσω το "Ελλάδα έχεις ταλέντο", παρά το γεγονός ότι το έχω παρακολουθήσει αρκετά. Ήθελα να δώσω χρόνο σε ένα πρόγραμμα το οποίο το είχα λατρέψει επί εποχές Χρήστου Φερεντίνου. Έχει πολύ ενδιαφέρον το concept, αφού απουσιάζει το σοβαροφανές των άλλων σόου και υπάρχει η ποικιλία στο θέαμα, με αποτέλεσμα να μην επέρχεται η κούραση και η επανάληψη. Η εκτέλεση, όμως, στη συγκεκριμένη εκδοχή του ΣΚΑΪ, με απογοήτευσε, παρόλο που όλο το καλοκαίρι περίμενα με περιέργεια την επιστροφή του  μετά από 5 ολόκληρα χρόνια.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι ο κατά τα άλλα υπερταλαντούχος Γιώργος Καπουτζίδης. Η λογική τού "λέω ναι σε όλα" και "εντυπωσιάζομαι με το παραμικρό" δεν εξελίσσει το παιχνίδι και καθιστά τη λειτουργία της κριτικής επιτροπής προβληματική. Ο κριτής πρέπει να κρίνει και όχι να εκθειάζει οτιδήποτε εμφανίζεται στη σκηνή. Η Μαρία Μπακοδήμου αξίζει να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση και φαίνεται να το έχει πιο πολύ από όλους. Είναι αυστηρή, παρόλο που γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει σε πολύ κόσμο δυσάρεστη. Ξέρει πολύ καλά από τηλεόραση και γι' αυτό βάζει πάνω από τον εαυτό της το φορμάτ. Είναι, εξάλλου, σημαντική στιγμή για την καριέρα της, αφού η παρουσία της στο "Ταλέντο" μπορεί να κρίνει το μέλλον της στην τηλεόραση. Ο Σάκης Τανιμανίδης έχει κουράσει  σαν τηλεπερσόνα ,που περισσότερο αποτελεί τροχοπέδη για την εκπομπή παρά τη βοηθά. Η εμμονή του, επίσης, με το να κατακρίνει τα μαγικά κόλπα στη σκηνή δημιουργεί την αίσθηση προβλέψιμων αντιδράσεων, οι οποίες από ένα σημείο και μετά απλά κουράζουν.

Ο Γιώργος Λιανός δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μανιέρα του. Με την παρουσία του απέδειξε πως ο Χρήστος Φερεντίνος έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα στο "Ταλέντο" και κανείς δεν συγκρίνεται με αυτόν. Ο Φερεντίνος είναι παρουσιαστής που προσαρμόζεται στο καθετί και δεν τον βαριέσαι. Ο Λιανός, αντίθετα, είναι ίδιος σε όποια φάση της τηλεοπτικής του καριέρας τον αναζητήσεις και τον δεις.

Τέλος, να σημειώσουμε πως το βασικότερο πρόβλημα της εκπομπής είναι τα ελάχιστα ταλέντα που περνάνε στο stage. Τίποτα δεν ενθουσιάζει και τίποτα δεν γίνεται viral. Ο φόβος του Σκάι είναι πως σιγά σιγά θα αρχίσει η πτώση στα νούμερα, αφού χάνεται το στοιχείο του γέλιου από τα ταλέντα-παρωδίες λόγω της νέας φάσης του παιχνιδιού με τους παίκτες που ήδη έχουν περάσει από το πρώτο στάδιο.



Ο ΑΝΤ1 και το Σάββατο...

Το βασικό πρόβλημα του ΑΝΤ1 ακούει στη μέρα, "Σάββατο", αφού τότε τα μονοψήφια κυριαρχούν. Σίγουρα είναι μια μέρα που ο περισσότερος κόσμος δεν επιλέγει να παρακολουθήσει τηλεόραση. Αυτό, όμως, δεν είναι απόλυτο και εννοείται πως ένα κανάλι πρέπει να σέβεται τους πάντες. Η προσθήκη του "Street food" και η προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου lead in είναι θετική, αλλά δεν αρκεί. Θα πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι ζώνες του Σαββάτου. Ο σκοπός δεν πρέπει να είναι απαραίτητα η πρωτιά, αλλά έστω ένας αξιοπρεπής μέσος όρος και όχι τα αποκαρδιωτικά μονοψήφια.

Ο γνωστός αντίλογος σε όλα αυτά είναι πως δεν υπάρχει το απαιτούμενο budget, ωστόσο, σε καμία περίπτωση τα νούμερα δεν έρχονται πάντα με τα χρήματα. Μία καλύτερη επιλογή επαναλήψεων, ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και ξένου προγράμματος μπορεί να φέρει πολύ δυνατά αποτελέσματα. Καταλήγουμε πάλι στη γνωστή συζήτηση της πιο σωστής αξιοποίησης ενός πλούσιου αρχείου. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΑΝΤ1, και ίσως να ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσει και αυτό ο Γιάννης Λάτσιος. Μας είχε πει στην ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους πως εκτιμά πολύ την αξία του αρχείου σε ένα κανάλι (τρανή απόδειξη το Mega), αλλά αυτό μπορεί να σε απογειώσει αν το ψάξεις λίγο περισσότερο.



Θα σαρώσει ο δεύτερος κύκλος του "Survivor";

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα κάνει την έλευσή του ο δεύτερος κύκλος του "Survivor" στον ΣΚΑΪ. Το επαναλάβουμε την περσινή σαρωτική και ιστορική πορεία στα νούμερα τηλεθέασης δεν έχει νόημα. Το σημαντικό είναι τι θα γίνει από Γενάρη. Προσωπικά, αποκλείω το ενδεχόμενο να πάει χάλια και να σημειώσει νούμερα απογοητευτικά. Τα δύο πιθανά ενδεχόμενα είναι να σαρώσει ξανά με ασύλληπτα ποσοστά ,και να αποκτήσει μία απλά καλή συμπαθητική πορεία σαν το "Nomads" ή και λίγο περισσότερο.

Την απάντηση κανείς δεν τη ξέρει. Το σίγουρο είναι πως η παραγωγή του "Surivor" είναι εξαιρετική και ότι ο Τούρκος γνωρίζει τι θα πει ριάλιτι καλύτερα από τον καθένα. Αντιλαμβάνεται και τις απαιτούμενες αλλαγές και το πώς μπορεί να πορευτεί ένα τέτοιο project για να συνεχίζει να "τραβά" την προσοχή του κοινού.

Τα πλην για τον δεύτερο κύκλο είναι 4, και αυτά είναι ικανά να ανακόψουν τη δυναμική. Το πρώτο είναι η υπερκόπωση από αυτό το είδος τηλεόρασης. Ο  περσινός κύκλος μάς απασχόλησε πολύ και για μεγάλο διάστημα, ενώ φέτος το "Nomads" και το "Survival" κεντρίζουν πάνω-κάτω αθροιστικά το 30% της prime time. Είναι λογικό, επομένως, να υπάρχει κόπωση και ο κόσμος να μη θέλει να δει ξανά κάτι τέτοιο. Το δεύτερο είναι πως δεν βρίσκεται ξανά τόσο εύκολα ο Ντάνος, ο οποίος θα καθηλώσει την πλειονότητα των Ελλήνων και ίσως παίκτες που θα γίνουν τα σύμβολα του κακού (Χανταμπάκης) ή της αδυναμίας στα αθλήματα (Λάουρα). Το τρίτο είναι πως πλέον ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ πιο έντονος και δεν θα είναι στην παρακμιακή κατάσταση της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Το τέταρτο και τελευταίο είναι πως πια οι παίκτες είναι υποψιασμένοι για το τι ακριβώς συμβαίνει στο παιχνίδι και θα σκέφτονται δύο και τρεις φορές το πώς θα χειριστούν κάποιες καταστάσεις. Ίσως έτσι να χάνεται και ο περσινός αυθορμητισμός, ο οποίος ήταν και βασικός λόγος της επιτυχίας.



Κουίζ

Έχουμε ένα τηλεοπτικό πρόσωπο, το οποίο ανησυχεί πολύ για το τηλεοπτικό του μέλλον. Πέρυσι δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά, ενώ και φέτος τα νούμερα δεν ήταν με το μέρος του. Μάλιστα, αυτό το πρόσωπο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποποιηθεί την αποτυχία. Το κανάλι, βέβαια, το πιστεύει και ψάχνει την κατάλληλη αφορμή για να το αξιοποιήσει σε άλλο project.



Η πραγματική και η ψεύτικη βασίλισσα του ALPHA!

Είναι δεδομένο πια πως η Ελένη Μενεγάκη δεν είναι η βασίλισσα του ALPHA (τουλάχιστον σε επίπεδο τηλεθέασης). Αυτό που λέγεται, βέβαια, είναι πως η πραγματική βασίλισσα του καναλιού της Κάντζας είναι η Βίκυ Χατζηβασιλείου ,και εγώ ρωτώ "Από πού και ως πού;". Τα νούμερα δείχνουν πως το "Πάμε Πακέτο" αποτελεί φέτος το αγκάθι του σταθμού στην prime time. Δεν λέει να ξεπεράσει το 14%, ενώ το "Τατουάζ" και το "Σόι Σου" αγγίζουν 20άρια. Ακόμη και η φθηνή και κουρασμένη "Μουρμούρα" ,ένα 16% το κάνει.

Και μην παρεξηγηθώ! Αναφέρομαι πάντα στα νεανικά κοινά, διότι ο ALPHA είναι εκείνος που επί χρόνια δεν μπορούσε να δεχθεί με τίποτα την ύπαρξη του συνόλου! Μιλάω ,λοιπόν, με τη γλώσσα των στελεχών του σταθμού. Και η αλήθεια είναι μία: το "Πάμε Πακέτο" είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο του ALPHA τις Τετάρτες. Ποτέ μου δεν θεώρησα τη συγκεκριμένη εκπομπή πολύ πετυχημένη στις νεαρές ηλικίες. Να θυμίσω πως πριν 1,5 χρόνο η Βίκυ Χατζηβασιλείου βρισκόταν πάρα πολλές μονάδες πίσω από το σίριαλ, "Daddy Cool".  Η ίδια, βέβαια, νομίζει ότι σαρώνει στα νούμερα και ότι επιτελεί κοινωνικό έργο!

Το πρώτο σκέλος αποδεικνύεται αν ισχύει ή όχι ,με την τρίτη θέση που κατέχει στην prime time. Το δεύτερο είναι στην κρίση του καθενός. Η δική μου γνώμη είναι πως το θετικό αποτέλεσμα που έχει η εκπομπή στις ζωές των ανθρώπων είναι γεγονός αλλά το μέσο για να επιτευχθεί αυτό είναι το ριάλιτι και το ξεκατίνιασμα.

Βασίλισσα του ALPHA είναι η Αγγελική Νικολούλη με το "Φως στο τούνελ". Τα νούμερα είναι σαρωτικά και η εκπομπή βοηθά κόσμο χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα του προγράμματος και χωρίς να χρησιμοποιούνται μέθοδοι ριάλιτι...Και το ριάλιτι δεν είναι απόλυτα κακό, αρκεί να μην το βαφτίζουμε αλλιώς λόγω της ενοχής μας.


Οι σκέψεις του ΑΝΤ1 για το Β μισό...

Αυτή την περίοδο στον ΑΝΤ1 επεξεργάζονται ποια νέα προγράμματα θα βγάλουν στο Β μισό. Σχεδόν σίγουρη παρουσία έχει το "Sunday Live", το "Hell's Kitchen", και κάποιο καθημερινό δίωρο ριάλιτι-υπερπαραγωγή. Αυτό που μαθαίνουμε είναι πως τα στελέχη του σταθμού είναι σε σκέψεις για το αν θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως σε κάποια νέα σειρά (καθημερινή ή εβδομαδιαία). Έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για πιθανά σίριαλ που θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι από τον ανταγωνισμό, αλλά τα χρήματα δεν είναι άπειρα και θα πρέπει να αποφασίσουν τι έχει προτεραιότητα. Η άποψη που υπερισχύει είναι πως καλύτερα να μείνουν με το "Κάτι χωρισμένα παλληκάρια", αυξάνοντας τις μέρες προβολής σε τρεις ,και να εστιάσουν σε ριάλιτι και σόου που καλύπτουν περισσότερες ώρες προγράμματος με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Βέβαια, τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, αφού ο Δεκέμβριος θα είναι αφιερωμένος στη στελέχωση των νέων προγραμμάτων.

Αυτά ,λοιπόν, και για σήμερα! Να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο και να ξεκουραστείτε. Εμείς θα είμαστε εδώ την επόμενη εβδομάδα με πολύ τηλεοπτικό σχολιασμό. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να τα αντιμετωπίζετε όλα με θετική διάθεση...

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Συμφωνώ απόλυτα για το ταλέντο με εξαίρεση τον Γιώργο Λιανό που κατά τη γνώμη μου αρκετές φορές προκαλεί γέλιο.
    Επίσης επιτέλους έγραψε κάποιος την αλήθεια για τη Χατζηβασιλείου.
    Τέλος για το κουίζ έχω 4 άτομα στο μυαλό μου κ θέλει σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω απολυτα για το ταλεντο ,γτ κ εγω το περιμενα με ανυπομονυσια νομιζοντας οτι θα δω κατι απο τα παλια αλλα το φετινο περασε και δεν αγγιξε,εκαναν το ιδιο λαθος που εκαναν κ με το x factor το αλλαξαν πολυ σε σχεση με αυτο που βλεπαμε στο αντ1 και αυτο σε θα τους βγει σε καλο,το χειροτερο απο ολα ειναι η κριτικη επιτροπη δε φτανει ουτε στο ελαχιστο την προηγουμενη που εκλεβε τη παρασταση κ εχει μεινει στην ιστορια ,οι δυο αντρες θα μποιρουσαν να σταθουν ως παρουσιαστες αλλα ως κριτες δε το χουν,κ ειναι λαθος του καναλιου να τους χαντακωσει ετσι μετα απο την πολυ επιτυχημενη περσινη πορεια που ειχαν και οι δυο στη τηλεοραση,η Μπακοδημου καλη ειναι αλλα χρειαζεται και καποιον να παιρνει πασα,για τον Λιανο θεωρω οτι ηταν η πιο σωστη επιλογη,θα δουμε βεβαια πως θα ειναι και στις επομενες φασεις.Εχω βεβαια μια ενσταση γιατι εχω διαβασει πολλες φορες αρθρα σε αυτο το σαιτ να λενε για το my style rocks οτι ειναι σκουπιδι κ οτι δεν εχει θεση στη τηλεοραση γιατι το μονο που προσφερει ειναι κατινια και τωρα λετε οτι οι προηγουμενοι κυκλοι του Ελλαδα εχεις ταλεντο ηταν το αγαπημενο σας προγραμμα ενω οι 9 στους 10 απο αυτους που διαγωνιστηκαν εκει ηταν σαν να ειχαν ξεφυγει απο το ζε ταιμ της Αννιτας,δεν ειναι λιγο παραλογο αυτο σαν αποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !