ΤV ΜΠΑΛΟΘΙά: Ο απολογισμός της φετινής τηλεοπτικής σεζόν...

0

 Νικητές,χαμένοι,λανθασμένες αλλά και σωστές κινήσεις-Ελάτε για τις τελευταίες μπαλοθιές!

Η TV ΜΠΑΛΟΘΙά , μετά από πολύ μεγάλο διάστημα είναι εδώ ,στον αέρα του tvnea.com, για να κάνει ,όπως την έχετε συνηθίσει ,τον απολογισμό της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, που πριν περίπου λίγες μέρες έφυγε κ’ επίσημα. 
Ξέρω ότι καθυστέρησα λίγο για τον καθιερωμένο αυτό απολογισμό, όμως, ήρθε τώρα η ώρα να ρίξουμε τις τελευταίες τηλεοπτικές μπαλοθιές μας! Ξεκινάμε;


μπαλοθιά : ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ο Αρναούτογλου!

Το 2NIGHT SHOW είναι αναντίρρητα από τις πιο καλοστημένες αλλά κι ευχάριστες εκπομπές, και φέτος για 2η σεζόν ήταν στον αέρα του ΑΝΤ1 .Η εκπομπή ,με οικοδεσπότη τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ξεκίνησε πολύ δυναμικά,όπως δηλαδή τελείωσε η 1η της σεζόν ,όμως, άμα τη εμφανίσει του Survivor, παρουσίασε κόπωση. Για ένα διάστημα το κοινό …την έκανε με ελαφρά ,ωστόσο, σύντομα το πρόγραμμα πήρε ξανά κεφάλι κι έκλεισε σεζόν με τον πήχη πολύ ψηλά. Ποια η ανταμοιβή; Η 3η σεζόν ,φυσικά, που της χάρισε απλόχερα ο Γιάννης Λάτσιος, όμως, λόγω των καθηκόντων του Γρηγόρη στο Nomads, το 2NIGHT ξανάρχεται από το β’ μισό. Μόνο κερδισμένος, λοιπόν, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ,που πέραν της απήχησης που είχε από το 2NIGHT,ο σταθμός του εμπιστεύτηκε και το πιο βαρύ όπλο που ετοιμάζει… 

μπαλοθιά 2η: Η ΣΩΤΗΡΙΑ μεταγραφή της Καινούργιου!

Μια νέα αρχή, εντελώς…πρωινή έκανε φέτος η Κατερίνα Καινούργιου,κι από τον ALPHA πήρε μεταγραφή για το…πέμπτο γράμμα της αλφαβήτου, το Ε !Τη μετακίνησή της, αν κάποιος τη χαρακτηρίσει αποτυχημένη, θα είναι ηλίου φαεινότερον πως μεροληπτεί .Η Καινούργιου ανέλαβε τα ηνία μια δύσκολης ζώνης, όπου η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε κυριολεκτικά περίπατο, και που μέχρι και πέρσι η Λαμπίρη δεν κατάφερε να …εμποδίσει. Τοποθετήθηκε σε μια άκρως ανταγωνιστική ζώνη, και με μια ομάδα που αρχικά δεν έδειχνε δυνατή. Όμως, στη συνέχεια τα ρεπορτάζ και το πρωτογενές υλικό τους, έγιναν βασικό κομμάτι αναπαραγωγής-προφανώς και ατοπήματα έγιναν (π.χ. στιγμές που το ρεπορτάζ ήταν ανύπαρκτο ή οι περιβόητες τηλ. γραμμές με την κάθε…κατίνα!). Τα νούμερα τηλεθέασης, όχι μόνο δικαίωσαν το κανάλι για την επιλογή του να πάρει στο δυναμικό του την Καινούργιου, αλλά και την ίδια, που μετά από σκαμπανεβάσματα στα απογευματινά-πεθαμένα πρότζεκτ, βρήκε τον εαυτό της μέσα από το Ε κι η μεταγραφή της αποδείχθηκε σωτήρια!

μπαλοθιά : Το X-FACTOR πέρασε και ΔΕΝ ακούμπησε! 

Συνεχίζω με το μουσικό  σόου του Σκάι, X-FACTOR, που είτε βγήκε στον αέρα είτε όχι,ένα και το αυτό. Σας τα ξανάγραψα, άλλωστε, βαρετό, χωρίς χημεία οι κριτές, άοσμο ,και πολύ μπλα μπλα για το τίποτα. Πέρασε και δεν ακούμπησε. 

μπαλοθιά 4η: ΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ παρουσίασης ο Καπουτζίδης! 

Ναι, σωστά καταλάβατε ,από το ένα μουσικό σόου του Σκάι, το X-FACTOR, πάμε στο άλλο, στο The Voice, που συγκριτικά με το πρώτο, παίρνει άριστα! Όμως ,επιτρέψτε μου να σταθώ στον παρουσιαστή αυτού και όχι στο ίδιο το κόνσεπτ. Φέτος ο Καπουτζίδης μέσα από τον ρόλο του στο σόου ,κατόρθωσε χωρίς καμια αμφιβολία να δώσει μαθήματα τηλεπαρουσίασης σε πολλούς –και πολλές. Ετοιμόλογος, σαρκαστικός, διακριτικός, ισορροπημένος, μετριοπαθής , ο Γιώργος Καπουτζίδης άφησε το στίγμα του φέτος, όχι μόνο στον μουσικό διαγωνισμό-προσωπικά μετά από τόσους μήνες, μόνο αυτόν θυμάμαι-αλλά και στο κομμάτι ‘’παρουσίαση’’ .Ας τον παρακολουθήσουν κάποιοι ,και ας (τολμήσουν να ) τον μιμηθούν! Γιώργο μου, δεν ανοίγεις και μια σχολή τηλεπαρουσίασης μπας και δούμε φως…τηλεοπτικό; 

μπαλοθιά 5η: ΛΑΜΨΗ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ…στο Rising Star

Μπορεί να περιμένατε να εντάξω το RISING STAR στην κατηγορία των …όχι και τόσο κερδισμένων, διότι μ.S.(μετά Survivor) ,το σόου πήρε την κάτω βόλτα, αλλά λυπάμαι θα κάνω την ανατροπή !Μπορεί το μουσικό αυτό σόου του ΑΝΤ1 να τα βρήκε σκούρα μετά την έλευση του Αγ. Δομίνικου( ‘’μεγάλη η χάρη του’’,ψιθυρίζουν στον Σκάι), αλλά το παιχνίδι αυτό ,μας έδωσε λάμψη, ποιότητα και καινοτομία στησίματος - εμφάνισης. Ναι, το κανάλι έφερε αυτό το απαιτητικό –από τεχνικής άποψης-σόου στην Ελλάδα, και κατόρθωσε, όπως έχω ξανατονίσει, να το φέρει εις πέρας με άρτιο τρόπο ,και να δώσει στο κοινό κάτι αληθινά φαντασμαγορικό και προηγμένο. Αναντίρρητα, αν κι έχει πια αποχωρήσει, τα εύσημα ανήκουν και στον Τζ.Καλημέρη! Κρίμα που ο Γιάννης Λάτσιος δεν είναι υπέρ του RISING STAR ,κι έτσι, πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε στον αέρα αυτό το τηλεοπτικό διαμάντι, όπως το χαρακτηρίζω αβίαστα

μπαλοθιά 6η: Έμεινε ΟΡΘΙΟΣ ο Σρόιτερ! 

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι Ειδήσεις του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ είναι το πιο επιτυχημένο κομμάτι του σταθμού. Τεράστια δυναμική, στήριξη χρόνια από το κοινό, ωραία εικόνα. Κι ενώ πολλοί πίστευαν πως μετά την έλευση του Ν. Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1 ο Σρόιτερ θα έχανε δύναμη, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Κεντρικού Δελτίου του καναλιού της Κάντζας ,μαζί με όλη την ομάδα του ,απέδειξε πως …έκαναν λάθος. Ο Σρόιτερ κατόρθωσε κι έμεινε όρθιος και συνεχίζει ακάθεκτος τη νέα σεζόν. 

μπαλοθιά 7η: Σταθερή ΑΞΙΑ ο Νίκος Χατζηνικολάου 

Όχι ,αν περιμένατε ,επειδή...έμεινε όρθιος ο Σρόιτερ ,να σας πω πως ο Χατζηνικολάου…έκατσε στην καρέκλα, δεν θα το κάνω! Η μεταγραφή αυτή του ΑΝΤ1 είναι ίσως η πιο σημαντική της σεζόν και σίγουρα η πιο κερδοφόρα-για να μιλήσουμε…επιχειρηματικά! Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι από τους δημοσιογράφους που κάθε κανάλι θέλει στο δυναμικό του,για λόγους πολλούς που ίσως δεν είναι της παρούσης. Είναι μια σταθερή αξία, ένα πρόσωπο αγαπητό στο κοινό, μια περσόνα που έχει τους δικούς της –και είναι πολλοί-θιασώτες, μια προσωπικότητα της ενημέρωσης που σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Και μόνο αυτό ,λοιπόν, το ίδιόν του είναι αρκετό για να χαρακτηρίσεις επιτυχημένη την κίνηση του σταθμού να τον ‘’πάρει’’ μαζί του. Το ότι τώρα ο Λάτσιος επέλεξε να τον μετακινήσει στις 8, όπου και ο ίδιος εδραιώθηκε στη συνείδηση του κοινού αλλά και όπου οι τηλεθεατές -σε πραγματικούς αριθμούς-που επιλέγουν Ειδήσεις είναι περισσότεροι, μόνο ως σοφή κίνηση τελικά θα τη χαρακτηρίσω –αν και γενικώς είμαι υπέρ του σταθερού ‘’χτισίματος’’ κι όχι των συχνών ριζικών αλλαγών

 μπαλοθιά 8η: Το STAR …ΜΠΟΡΕΙ !

Το STAR είναι ένα κανάλι που δειλά δειλά αρχίζει να μάς δείχνει τα πραγματικά δόντια του.Μπορεί  να μην μας είχε συνηθίσει σε...διψήφια ,όμως, ο Τροχός ,οι 9 ΜΗΝΕΣ, το Shopping, η Ζήνα ,ήρθαν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Ωστόσο,πέρα από αυτά, φέτος ο σταθμός έβγαλε στον αέρα το παιχνίδι μαγειρικής, MasterChef, αλλά το έβαλε σε μια πολύ δύσκολη ζώνη: την prime time. Όμως, παρά τις δυσκολίες που έχει μια prime time, το κανάλι κατόρθωσε -πέραν του ότι έβγαλε μια άρτια παραγωγή ,με ποιοτική εικόνα και αξιοπρεπές ύφος -, να ''χτυπά'' ποσοστά που ξεπερνούσαν ακόμη και τα αντίπαλα στρατόπεδα. Το STAR...μπορεί ,συνεπώς ,και με σωστά βήματα ,χτίζει δυνατές γέφυρες με το κοινό του!

μπαλοθιά 9η: ΡΙΣΚΑΡΕ και ΚΕΡΔΙΣΕ ο ΑΝΤ1 με το ''Ρουκ Ζουκ''

Στις 3 το μεσημέρι,μια ώρα δύσκολη και με ''βαρύ'' ανταγωνισμό, ο ΑΝΤ1 πήρε το ρίσκο κι έβαλε ,αντί μια επανάληψη όπως τον γνωρίζαμε, ένα νέο πρότζεκτ:το ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ με τη Ζέτα Μακρυπούλια.Η κίνηση αυτή θα έλεγα πως είναι από τις πιο σοφές που το κανάλι έκανε φέτος. Ρίσκαρε μεν, όμως, το ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ κέρδισε, και τα ποσοστά που έφερε, σε μια ζώνη που ξαναλέω το κοινό είχε συνηθίσει μια επανάληψη κι όχι ένα τηλεπαιχνίδι,ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά .Έτσι,με αυτή την -ίσως κι ανέλπιστη-επιτυχία, που φυσικά μεγάλο μέρος της οφείλεται στην εξαιρετική παρουσίαση της Μακρυπούλια( μην τα ξαναλέω), ο ΑΝΤ1 προχωρά τη νέα σεζόν έχοντας ήδη περάσει από...τεστ το τηλεπαιχνίδι του!

μπαλοθιά 10η: ΛΑΘΕΜΕΝΕΣ κινήσεις ο Alpha
Και μπορεί παραπάνω να σας είπα πως ο ΑΝΤ1 ρίσκαρε και κέρδισε, όμως, ο ALPHA ρίσκαρε και...έχασε!Με δυο νέες,αρκετά πρόχειρες παραγωγές, το Ready,steady ,cook και το Καλύτερο Ζευγάρι, ο σταθμός επιχείρησε να καλύψει το κενό του -έτερου αποτυχημένου πρότζεκτ-Ξαναδέστε τους .Δυστυχώς, τα αρνητικά αποτελέσματα ήρθαν από τα πρώτα κιόλα επεισόδια, και το ''κόψιμό'' τους ήταν τρόπον τινά αναμενόμενο .Έτσι, ο σταθμός έχασε, από τις λαθεμένες κινήσεις του, και το πιο δυνατό χαρτί που λέγεται Άκης Πετρετζίκης, και που ήδη έχει πάει στο απέναντι στρατόπεδο.Πάντως, παρεμπιπτόντως, εκτιμώ πως οι κινήσεις του ALPHA  για τη νέα σεζόν ,μου φαίνονται σοφότερες και πιο μελετημένες, κι αυτό πρέπει να το τονίσουμε. 


Κάπου εδώ ,αναγνώστες κι αναγνώστριές μου ,ολοκληρώθηκε και φέτος η TV ΜΠΑΛΟΘΙά!
Μια στήλη που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια με πολύ μεράκι και πολλή όρεξη, για αλήθειες κι αντικειμενικότητα, και που θέλω να ελπίζω πως ,παρά τα...αραιά ραντεβού μας, σας κράταγε μια όμορφη συντροφιά κάθε Παρασκευή!

Εύχομαι να έχετε έναν υπέροχο Αύγουστο, να ξεκουραστείτε, να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις διακοπές σας και τις βουτιές σας, και να ξέρετε πως,μπορεί να αργήσουμε να τα ξαναπούμε,όμως, η TV ΜΠΑΛΟΘΙά κι εγώ θα ξαναβρεθούμε με εσάς, μέσα από τον αέρα του tvnea.com  ,για νέες ,ακόμη πιο δυνατές τηλεοπτικές μπαλοθιές!

Υ.Γ.:Και να μην ξεχνάτε πως...

Καλό καλοκαίρι!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !